همزمان با اعلام دبیر کل انصار حزب‌الله مبنی بر اینکه به زودی گروه‌های سیار امر به معروف و نهی از منکر روانه خیابان‌ها خواهند شد، روز گذشته، دومین تجمع هواداران «حجاب» نیز در پارک ملت تهران برگزار شد. گفته می‌شود این تجمع را حوزه علمیه ایروانی سازماندهی کرده است.

تجمع طرفداران حجاب 2
حاضران در تجمع طرفداران حجاب، برای گسترش «پوشش چادر» به عنوان پوشش برگزیده برای زنان تبلیغ می کردند

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، این تجمع با عنوان «عزم ملی جهت احیای فرهنگ عفاف و حجاب» در پارک ملت تهران برگزار شد.

حاضران در این تجمع با تبلیغ «پوشش چادر» به عنوان پوشش برگزیده برای زنان، به مناسبت «روز عفاف و حجاب»، شعارهایی چون «حفظ چادر سد فحشا می‌کند، روسفیدی نزد زهرا می کند»، «نیروی انتظامی حمایت‌ات می‌کنیم، مسئول انقلابی حمایت‌ات می‌کنیم»، «خواسته ملت ما امنیت اخلاقی، نیروی انتظامی اقدام انقلابی»،«حیات دین حیات انقلاب است، شرافت زنان ما حجاب است»، «صداوسیمای ما اصلاح باید گردد، فرمان رهبر ما اجرا باید گردد»، «چادر حجاب برتر است، خشنودی پیامبر است»، «حجاب حکم خداست، منکر آن بی‌حیاست»، «یا فاطمه شعار ماست، حجاب افتخار ماست»، سر دادند.

روی پرده نوشته‌ای که در عکس‌های منتشر شده از این تجمع دیده می‌شود نوشته شده بود: «اگر وضعیت حجاب و عفاف در سینما، سیمای خانوادگی و سیما اصلاح نشود، انقلابی عمل خواهیم کرد.»

به گزارش خبرگزاری فارس، مجتبی رحماندوست، نماینده مردم تهران در مجلس، در سخنرانی خود در این تجمع، با بیان اینکه «از ساحت خدا از کم‌کاری‌هایی که مردم و مسئولان در حوزه فرهنگی انجام داده‌اند استغفار می‌کنم»، گفت: «اگر این قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی که ۲۶ نهاد و سازمان را جهت رسیدگی به مقوله حجاب و عفاف موظف کرده، اجرا می‌کردیم شاهد این وضع نبودیم که دل خانواده‌های شهدا خون شود.»

او با بیان اینکه مردم پای ارزش‌ها ایستاده‌اند، گفت: «این تجمع شما مکمل و پشتوانه کار مسئولان است، ما یک کار دو وجهی می‌خواهیم اینکه هم متصدیان دستگاه‌ها حجاب را رعایت کنند و هم ارباب رجوع.»

تجمع طرفداران حجاب 3
به عقیده تجمع کنندگان، مسئولان در زمینه حجاب به وظیفه خود در این زمینه عمل نکرده‌اند

در ادامه این مراسم گنجی، عضو کارگروه عفاف و حجاب با تاکید بر اینکه «دولت کنونی مزین به نام تدبیر و امید است و اعتدال یعنی اسلام»، از مسئولان دولتی خواست که معتدل باشند یعنی به فرامین اسلامی عمل کنند.

او  در سحنرانی خود به ذکر معضلات رسانه ملی و برخی از دستگاه‌های فرهنگی دیگر در زمینه حجاب پرداخت.

به گفته این روحانی، در صدا و سیما «نسبت به معارف اسلام برخورد گزینشی صورت می‌گیرد، به بعضی از معارف زیاد پرداخته می‌شود، اما بعضی همچون امر به معروف نادیده گرفته می‌شود».

او همچنین وضعیت عفاف و حجاب میان بازیگران صدا و سیما را بسیار نامناسب توصیف کرد و گفت: «آنقدر وضع حجاب هنرمندان سیما بد است که دوربین‌های جشنواره‌ها آنها را سانسور کرده و نشان نمی‌دهند و متأسفانه مسئولان با همین حجاب از آنها تقدیر می‌کنند.»

به گفته او، «بعضی از بازیگران زن در خارج از کشور فسق‌های علنی انجام داده یا عکس‌های آنچنانی می‌گیرند و عکس‌های آنها از سیما پخش می‌شود اما هیچگونه مجازاتی از جمله ممنوع‌التصویری برای آنها در نظر گرفته نمی‌شود»، در حالی که «برخی از برنامه‌سازان مومن و انقلابی به علت یک نقد، ممنوع‌التصویر می‌شوند».

انتقاد از برنامه‌های فرهنگی شهرداری بخش دیگری از سخنان سخنران این جلسه بود که موسیقی‌های پخش شده در برنامه‌های شهرداری در پارک‌ها و بوستان‌ها را حرام خواند و به شوهای لباسی اشاره کرد که در آن «لباس با طرح پرچم ایران طراحی و تن زنان می‌کنند و مقابل مردان به نمایش در می‌آورند».

او همچنین گفت: «بعضی از مسئولان فرهنگی در یک مراسم که زن آوازه‌خوان در آن برنامه اجرا می‌کند، شرکت می‌کنند آن وقت مسئول فرهنگی می‌گوید بنده اشکالی در آن ندیدم. اشکال را شما تشخیص نمی‌دهید، مردم تشخیص می‌دهند، مسئولی که می‌خواهد مصلح باشد باید اول صالح باشد.»

برگزاری تجمع، این بار با مجوز

مقام‌های دولتی تجمع پیشین حجاب در تهران از سوی حوزه علمیه و بسیج آیت‌الله ایروانی را «بدون مجوز» اعلام کرده بودند.

وضعیت عفاف و حجاب میان بازیگران صدا و سیما را بسیار نامناسب توصیف کرد
طرفداران حجاب، وضعیت عفاف و حجاب میان بازیگران صدا و سیما را بسیار نامناسب توصیف کردند

با این حال، علی موسوی، مسئول روابط عمومی تجمع حجاب و عفاف اعلام کرد: «مجوز این تجمع توسط استاندار تهران صادر شده است.»

مسئول روابط عمومی تجمع حجاب و عفاف همچنین گفته است: «ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در وزارت کشور وجود دارد، اما متأسفانه توجه چندانی به حجاب و عفاف نمی‌شود. در صداوسیما نیز با وجود گذشت ۳۵ سال از انقلاب حتی یک فیلم درباره حجاب ساخته نشده که این جای تأسف دارد.»

او مطالبه تجمع‌کنندگان را «احیای امر به معروف و نهی از منکر، به خصوص در حوزه عفاف و حجاب معرفی کرد. به گفته او، «مسئولان به وظیفه خود در این زمینه عمل نکرده‌اند» و خواست حامیان حجاب نیز در درجه اول «مطالبه از مسئولانی است که در این زمینه وظیفه دارند» و باید در خصوص گسترش حجاب کار کنند و «پاسخگو» باشند.

حوزه علمیه آیت‌الله ایروانی تاکنون سه برنامه در زمینه عفاف و حجاب اجرا کرده است. اولین برنامه ۳۱ فروردین‌ماه در حوزه علمیه مروی برگزار شد که مطالبه از روحانیت بود. دومین برنامه ۱۷اردیبهشت ماه در میدان فاطمی برای مطالبه از وزارت کشور برپا شد و برنامه روز گذشته در پارک ملت، مطالبه از صدا و سیما و دیگر مسئولان فرهنگی بود.

این تجمع در حالی برگزار شده است که انصار حزب‌الله اعلام کرده است که گروه‌های سیار امر به معروف و نهی از منکر را روانه خیابان‌ها خواهد کرد تا در پارک‌ها، مراکز خرید و معابر از پیش مشخص‌شده، با عنوان «محل ماموریت و نقاط توقف» فعالیت کنند.

در سال جاری بیش از پیش به «مشارکت مردم در کنترل پوشش» تاکید شده است. با سخنرانی‌های مختلف برخی مسئولان حکومت، مبنی بر ضرورت امر به معروف و نهی از منکر، مسئله برخورد با نوع پوشش زنان و مردان بیش از پیش جنبه سلیقه ای پیدا کرده است.