عبدالله عبدالله، يکی از دو نامزد رياست‌جمهوری افغانستان تهديد کرد که از فرايند بازنگری انتخابات کنار خواهد کشيد.

عبدالله عبدالله، يکی از دو نامزد رياست‌جمهوری افغانستان
عبدالله عبدالله، يکی از دو نامزد رياست‌جمهوری افغانستان

به گزارش رويترز، يک عضو ارشد کمپين انتخاباتی عبدالله در روز سه‌شنبه ۲۶ اوت اعلام کرد که در صورت پذيرفته نشدن تقاضای آن‌ها برای ابطال آرای دستکاری شده، عبدالله از فرايند انتخاباتی خارج خواهد شد. به درخواست وی، اين تقاضا بايد تا صبح روز چهارشنبه ۲۷ اوت از سوی نیروی کمک بین‌المللی سازمان ملل در افغانستان (اوناما) و کميسيون مستقل انتخاباتی پذيرفته شود.

فاضل احمد مناوی، نماينده ارشد عبدالله در جريان بازشماری آراء، به خبرنگاران در کابل گفت که فرايند ابطال فقط به يک شوخی می‌ماند و هيچ تلاشی برای کنار گذاشتن آرای تقلبی صورت نگرفته است.

انتخابات رياست جمهوری افغانستان نخستين انتقال دمکراتيک قدرت از حامد کرزی، رئیس‌جمهور فعلی به جانشين وی محسوب می‌شود. عبدالله در دور اول انتخابات افغانستان که در ماه آوريل برگزار شد، بيشترين آراء را کسب کرد، اما از دريافت اکثريت مطلق آراء بازماند. وی در دور دوم انتخابات بر حسب شمارش اوليه آراء مقام نخست را به اشرف غنی احمدزی واگذار کرد. عبدالله اين نتيجه را کاملا مردود دانست و مدعی شد که در شمارش آراء تقلب وسيعی صورت گرفته است.

فرايند بازنگری انتخابات افغانستان در واقع بخشی از برنامه پيشنهادی آمريکا برای ايجاد صلح و تقسيم قدرت ميان دو کانديد رياست جمهوری افغانستان، عبدالله عبدالله و اشرف غنی، محسوب می‌شود. بخشی از برنامه پيشنهادی، کميته مستقل انتخاباتی افغانستان را موظف می‌کرد که در بازشماری همه هشت ميليون رأی ريخته‌شده به صندوق، آرای مشکوک به دستکاری يا تقلب را باطل کند.

فرايند انتخاباتی افغانستان اين کشور را در بلاتکليفی نگهداشته و دچار رکود کرده است. همچنين اعلام جانشين کرزی به نیروهای ناتو تحت سرپرستی آمريکا اين فرصت را می‌دهد که جنگ ۱۳ ساله خود با طالبان را پايان دهند.

با اين حال اکنون پنتاگون برنامه‌ای آماده کرده است که اجازه می‌دهد نيروهای آمريکا تا پس از انتهای سال جاری نيز در افغانستان بمانند؛ البته اگر انتخابات مورد مناقشه رياست جمهوری همچنان به درازا بينجامد و توافق امنيتی به امضا نرسد.