علی‌اکبر سياری، معاون بهداشتی وزير بهداشت از پایین آمدن سن مصرف سیگار به ۱۷ سال خبر داد و گفت ١۵ تا ٢٠ درصد سیگار در ایران قاچاق است.

نوجوانان سیگاری

به گزارش روزنامه شهروند، علی‌اکبر سياری، معاون بهداشتی وزير بهداشت، گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد، سن شروع مصرف ٩٠‌ درصد افرادی که به مواد دخانی اعتياد دارند، از دوره نوجوانی و به‌طور مشخص، زير ١٨‌سال است، يعنی می‌شود گفت که سن مصرف در کشور به ١٧‌ سال رسيده است.»

او افزود: «همه اين‌ها در شرايطی است که قيمت پايين مواد دخانی از جمله سيگار، يکی از علت‌های مصرف بالای اين مواد در دوره نوجوانی و فقر افراد است. به همين خاطر بايد قيمت سيگار را بالا ببريم تا مصرف آن کاهش پيدا کند».

به‌گفته او «هر ‌سال ٦۵‌ ميليارد نخ سيگار در کشور دود می‌شود که ١۵ تا ٢٠ درصدش قاچاق است.»

رضا قهرمانی، معاون پيشگيری اداره کل سلامت شهرداری تهران نیز گفته است: «براساس طرح سنجش عدالت در‌ سال ٩٠ مشخص شد که در تهران ٦,٨۵‌درصد خانوارهای سيگاری افراد بالای ١۵‌ سال وجود دارد».

علی اکبر سياری در توضيح اين پرسش که چرا قاچاق سيگار در ايران بالاست، گفت: «اين موضوع ثابت شده که هر چقدر درآمد کشورها پايين‌تر باشد، ميزان تجارت غيرقانونی در آن هم زياد می‌شود.»

بر اساس آماری که معاون بهداشتی وزير بهداشت ارائه داد، کشورهای با درآمد بالا ميانگين ‌درصد تجارت غيرقانونی‌اش، ٨/٩‌ درصد است.  کشورهای با درآمد متوسط ٨/١١‌درصد و درآمد پايين ٨/١٦‌درصد است. در ايران اما ميزان قاچاق سيگار، ١۵ تا ٢٠‌درصد است که آمار بالايی است.

او گفت: «اعلام می‌شود هر چقدر در کشور فساد بيشتر باشد، ميزان تجارت غيرقانونی در آن هم زياد است. هر چقدر حمايت رسمی و غيررسمی از قاچاق صورت گيرد، قاچاق هم زياد می‌شود. حمايت غيرقانونی همان گروه‌های فشار هستند.»

مسئولان وزارت بهداشت در حالی از پایین آمدن سن شروع مصرف سیگار در ایران سخن می‌گویند که مرتضی موسوی، مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز روز شنبه دوم خردادماه جاری هشدار داد که سن اعتياد در ايران  به ۱۱ سالگی رسيده و شمار زنان معتاد نيز به دو برابر افزايش يافته است.

در این رابطه بیشتر بخوانید: سن اعتیاد در ایران به ۱۱ سالگی رسیده است