بان کی مون دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی زن پیامی منتشر کرده است. او در این پیام بر توانمندسازی زنان و گسترش برابری جنسیتی در همه عرصه‌ها تاکید کرده است. شعار سازمان ملل در برنامه   توسعه پایدار، رفع شکاف جنسیتی تا سال ۲۰۳۰ است: «دنیای ۵۰-۵۰ تا سال ۲۰۳۰.»

دنیای ۵۰- ۵۰ تا سال ۲۰۳۰
دنیای ۵۰- ۵۰ تا سال ۲۰۳۰

بان کی مون پیام خود را چنین آغاز کرده است: «من در دوران بعد از جنگ در کره بزرگ شدم. به یاد دارم که آن زمان وقتی زنان برای زایمان به اتاق می‌رفتند، کفش‌هایشان را جفت می‌کردند و جلوی در می‌گذاشتند. با نگرانی سرشان را به عقب برمی‌گردانند و به کفش‌هایشان نگاه می‌کردند. مادرم به من گفته بود که آن زنان با خودشان فکر می‌کردند آیا بعد از زایمان زنده می‌مانند؟ آیا دوباره آن کفش‌ها را به پا خواهند کرد؟»

او ادامه داده: «بیش از ۵۰ سال از کودکی من گذشته اما این تصویر هنوز در ذهن من تکرار می‌شود. در برخی از کشورهای توسعه‌نیافته هنوز هم زن‌ها موقع زایمان جان خود را از دست می‌دهند. هنوز اندام جنسی دختربچه‌ها ناقص می‌شود. هنوز هم در راه مدرسه به دختربچه‌ها حمله می‌کنند. همچنان در جنگ به زنان تجاوز می‌شود. تنها راه تغییر این وضعیت توانمندکردن زنان است. ما سقف‌های شیشه‌ای بسیاری را شکستیم و حالا زیر پایمان فرشی از خرده‌شیشه پهن است. پیش‌فرض‌های غلط و کلیشه‌ها را جارو می‌کنیم تا زنان پیشرفت کنند.»

او در بخش دیگری از پیام خود نوشته: «زمانی که من به سازمان ملل آمدم، زنی که برنامه‌های صلح ما را به پیش ببرد وجود نداشت اما حالا یک چهارم برنامه های صلح ما را زنان مدیریت می‌کنند. کافی نیست اما پیشرفت مهمی است.»

او همچنین از افدایش بودجه‌های این سازمان برای تقویت منابع توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی سخن گفته است: «برای ایجاد نظم جهانی و برابری جنسیتی باید از خودمان شروع کنیم، من در پارلمان‌ها، دانشگاه‌ها و خیابان‌ها، در گفت و گوهای خصوصی و در دیدار با مدیران اقتصادی و مردان قدرتمند، همواره درباره توانمندسازی زنان حرف می‌زنم و بر برابری زنان و مردان تاکید می‌کنم.»

بان کی مون به برخی از موفقیت‌ها نیز اشاره کرده است: «در آغاز کار من در سازما ملل در مجلس نه کشور جهان حتی یک زن وجود نداشت اما الان این عدد به چهار رسیده است.  در سال ۲۰۰۸ کمپین پیان خشونت علیه زنان را راه انداختیم، که بسیاری از رهبران جهان، نمایندگان مجلس و اشخاص به این دعوت پاسخ مثبت دادند.»

روز جهان زنان هر سال ۸ مارس در سراسر جهان برگزار می‌شود.

روز جهانی زن، که از مبارزات زنان کارگر و سوسیالیست نشات گرفته اکنون به عنوان روزی برای توجه به نابرابری‌های جنسیتی در سراسر جهان شناخته می‌شود.

این مطلب بخشی از پرونده رادیو زمانه به مناسبت ۸ مارس است. مطالب بیشتر را می‌توانید در لینک زیر بخوانید: 

پرونده‌ای برای ۸ مارس: آیا زنان مؤثرتر می‌شوند؟