طرح‌های دیپلماتیک در تلاش برای جلوگیری از بمباران کلان شهر ویران شده حلب تا کنون شکست خورده‌اند. قطعنامه پیشنهادی فرانسه که خواستار توقف فوری  حملات به حلب شده بود با وتوی روسیه تصویب نشد.

syria-allepo

پوتین قرار است ۱۹ اکتبر برای شرکت در مراسم گشایش یک مرکز فرهنگی-مذهبی ارتدوکس به پاریس برود، اما فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه می‌گوید تمایلی به دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در طول سفرش به پاریس ندارد. اولاند عنوان کرد: «کسانی که امروز در سوریه جانشان را از دست می‌دهند قربانیان «جنایات جنگی » هستند و کسانی که مرتکب چنین اعمالی شده‌اند باید در دادگاه بین‌المللی کیفری پاسخگو باشند.»

با وجود بی‌عملی جامعه جهانی در برابر فاجعه انسانی در حلب، ابتکار عمل افراد و سازمان‌های مختلف در جهان برای بیدار کردن وجدان‌هاا در این زمینه رو به افزایش است.

رادیو زمانه برای بررسی بیشتر واقعیت‌های جنگ سوریه پرسش‌هایی را با دو کارشناس سیاسی منصور فرهنگ در نیویورک و علیرضا نوری‌زاده در لندن مطرح می‌کند:

  • جنگ پنج ساله سوریه  نشان داده که فاصله بین دیپلماسی و واقعیات موجود بسیار عمیق است. روسیه پیش نویس قطعنامه فرانسه در شورای امنیت را وتو کرد. آیا هنوز شانسی برای یک راه حل سیاسی در این بحران وجود دارد؟
  • سیاست‌های روسیه در سوریه در نبود مقاومت جدی از سوی آمریکا تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ادامه خواهد یافت؟
  •  وزیر امور خارجه آلمان در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «بیلد» با اشاره به افزایش تنش‌های جاری میان آمریکا و روسیه نسبت به وقوع جنگ میان دو کشور هشدار داد و گفته «زمان حاضر به مراتب خطرناک‌تر از جنگ سرد است» چنین نظری قابل تامل است؟
  •  مساله  اصلی این بحران با ۳۰۰ تا  ۵۰۰هزار کشته و میلیون‌ها آواره چیست؟