سازمان عفو بین‌الملل بیانیه‌ای درباره نازنین زاغری رتکلیف صادر کرده و در آن درباره سلامت جسمی و روحی او هشدار داده است.  عفو بین‌اللمل نوشته که این ترس وجود دارد که نازنین زاغری خودکشی کند.

نازنین زاغری
نازنین زاغری

بر اساس این بیانیه این زندانی سیاسی شش روز قبل اعتصاب غذا کرده بود و با توجه به گفته‌های خانواده زاغری، گرچه به اعتصاب خود پایان داده اما وضعیت سلامتی او عمیقا نگران‌کننده است.

بر اساس گزارش‌ها، مادر نازنین زاغری از دیدن شدت لاغری او شوکه شده و از هوش رفته است. خانواده زاغری گفته‌اند که او را دو بار به درمانگاه برده‌اند اما از مراقبت‌های کافی و لازم برخوردار نشده است.

ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری هم گفته که او در هفته‌های اخیر حال خوبی نداشته و به خودکشی فکر کرده است. او حتی  نامه‌ای درباره خودکشی خود نوشته و به همسلولی‌اش داده است.

عفو بین الملل می‌گوید که نازنین زاغری زندانی «عقیده» است و چون از حق خود برای آزادی بیان و تماس با دیگران استفاده کرده زندانی شده است.

نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی-‌بریتانیایی‌ست که هشت ماه است در ایران در بازداشت به سر می‌برد. او در دادگاهی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به پنج سال زندان محکوم شده است.

تاریخ صدور این حکم روز سه‌شنبه ۱۶ شهریور/شش سپتامبر بوده اما خبر صدور حکم را خود نازنین زاغری، روز جمعه ۱۹ شهریور/۹ سپتامبر در تماس تلفنی از زندان به همسرش داد: نازنین زاغری به پنج سال زندان محکوم شد

سپاه پاسداران ایران، ۱۵ فروردین/ سوم آوریل نازنین زاغری را در فرودگاه امام خمینی تهران دستگیر و نخست به مکانی نامعلوم در استان کرمان منتقل کرد.

ماموران پاسپورت بریتانیایی فرزند دو ساله او را هم ضبط کردند.

سپاه ثارالله کرمان ۲۶ خرداد ماه با انتشار اطلاعیه‌ای مدعی شد که نازنین زاغری در پروژه‌های براندازی مشارکت داشته است.

در همین زمینه: اژه‌ای: دستگیری نازنین زاغری مسأله امنیتی است

در این اطلاعیه همچنین آمده بود که خانم زاغری در طول مدت بازداشت در یک سوییت در زندان کرمان نگهداری شده و مرتب با خانواده خود تماس تلفنی و ملاقات حضوری داشته است. گزارش‌های منتشر شده اما تاکید داشته‌اند که نازنین زاغری از زمان بازداشت به وکیل دسترسی نداشته و نتوانسته با همسرش در خارج از کشور تماس بگیرد یا دخترش را ملاقات کند.

خانواده نازنین زاغری گفته‌اند که او در تماس با آنها گفته که او را تحت فشار مجبور به اعتراف کرده‌اند و بازجویی‌های او درباره «مسایل امنیت ملی» است.

نازنین زاغری، پیش از دستگیری با بنیاد رویترز به عنوان مدیر پروژه همکاری داشته و در بنیادهای خیریه فعالیت می‌کرده است.

بنیاد رویترز می‌گوید که در ایران فعالیت نمی‌کند و برنامه‌ای هم برای فعالیت در ایران ندارد.

فعالیت شهروندان ایرانی دارای تابعیت خارجی همواره مورد حساسیت مقامات امنیتی در ایران بوده و نسبت به خطرات احتمالی فعالیت‌های آنها در ایران هشدار داده‌اند.

در ماه‌های گذشته هما هودفر، استاد دانشگاه ایرانی کانادایی مدتی در زندان بود. رضا (رابین) شاهینی هم شهروند ایرانی آمریکایی دیگری است که اخیرا به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

در طول یک سال گذشته سپاه پاسداران ایران دست کم ۷ شهروند دو تابعیتی را دستگیر کرده است.

ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد و این مساله مانع دخالت سفارت‌خانه کشورهایی می‌شود که شهروندان آنها دستگیر شده‌اند.