حمیده نظامی- پس از دهه‌ها مبارزه زنان ایران برای رسیدن به خواسته‌هایشان، آنچه نصیب آن‌ها شده است، تقسیم عادلانه خشونت در حوزه عقیدتی و سیاسی است و سال گذشته علاوه بر بازداشت شمار زیادی از فعالان سیاسی و مدنی زن، صدمین سالگرد روز جهانی زن، ۸مارس، را نیز در فضایی مملو از سرکوب و  با احضار و بازجویی ۱۵تن از مادران صلح گذراندیم.  
 
بر اساس گزارش‌های منتشر شده درمنابع خبری در حال حاضر از مجموع بیش از ۲۰۰زن فعال سیاسی و مدنی که در دوسال گذشته بازداشت شده‌اند، حدود ۸۰زن به جرم سیاسی و عقیدتی همچنان در زندان به سر می‌برند.
 
ماموران امنیتی در سال ۱۳۸۹ دست کم ۵۰نفر از زنان فعال سیاسی- مدنی و اقلیت‌های دینی را بازداشت کرده‌اند و بیشترین آمار بازداشتی‌ها در بین زنان فعال حقوق بشر و جنبش زنان است. ۱۳نفر از این تعداد با قید وثیقه بیش از ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان  بطور موقت آزاد شده‌اند و در انتظار رای دادگاه یا دستور اجرای حکم هستند. هفت نفر از فعالان حقوق بشر و زنان؛ سه  زن روزنامه‌نگار؛ پنج فعال دانشجویی،پنج فعال سیاسی؛ ۱۷نفر از زنان اقلیت‌های مذهبی که اغلب آنان شهروندان بهایی هستند  و یک زندانی کرد از جمله بازداشت‌شدگان سال ۸۹هستند.
 
تا کنون احکام ۱۰نفر از بازداشت شدگان سال ۸۹صادر شده است و این افراد در مجموع به حدود ۴۶سال زندان  محکوم شده‌اند. زنان زندانی سیاسی که پیش از سال ۸۹ بازداشت شده بودند نیز در این سال به ۸۳سال زندان  محکوم شده اند که در این میان  ۹ نفر از آنها  باید حکم زندان  را در تبعید سپری کنند.
۳۰سال ممنوعیت خروج از کشور برای ۲تن از زنان بازداشتی و ۵۰سال محرومیت از حرفه روزنامه نگاری و وکالت برای ژیلا بنی یعقوب و نسرین ستوده، از دیگر احکام صادره در سال ۸۹بود.
 
در سالی که گذشت تنها به ۲زن زندانی مرخصی نوروزی داده شد و شماری از زنان زندانی چون عالیه اقدام دوست، بهاره هدایت، مهدیه گلرو، زینب بایزدی، شبنم مددزاده،…نیز با وجود مدت زمان طولانی بازداشت همچنان از مرخصی محروم بوده‌اند.
 
علاوه بر بازداشت‌ها و احکام صادره، فشار بر زندانیان سیاسی در زندان نیز ادامه دارد و  بیش از ۱۰زندانی سیاسی زنی که در بند زنان زندان رجایی‌شهر هستند، بدون در نظر گرفتن اصل «تفکیک جرایم در زندان‌ها» در خطر آسیب جانی از سوی دیگر زندانیان قرار دارند. وضعیت زنان زندانی در دیگر شهر‌ها نیز به دلیل کمبود امکانات و در نظر نگرفتن اصل تفکیک جرایم نگران‌کننده است.
 
 
بر اساس گزارش‌های رسیده از زندان، به خاطر عدم رعایت حقوق انسانی، نسرین ستوده، وکیل دادگستری زندانی تا کنون ۳ مرتبه دست به اعتصاب غذا زده و فخرالسادات محتشمی‌پور، از زنان فعال سیاسی نیز در حال حاضر پس از چند روز اعتصاب غذا در بیمارستان به سر می‌برد.
 
در دو سال گذشته شمار زیادی از زنان شهروند شرکت‌کننده در تظاهرات اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز بازداشت شدند که اسامی بسیاری از آن‌ها هیچگاه در رسانه‌ها منتشر نشد. سال گذشته فقط  اطلاعات حدود ۱۰زن بازداشتی در تجمعات سال ۱۳۸۹ منتشر شد که برخی از آنها با احکام سنگین حبس مواجه شده‌اند.
 
زهرا بهرامی، از زنان بازداشت شده در این تجمعات  یکی از دو زن زندانی سیاسی است که سال گذشته اعدام شدند. زهرا بهرامی، شهروند ایرانی – هلندی که در تظاهرات روز عاشورای سال ۱۳۸۸در تهران بازداشت شده بود، پس از بازداشت به سلول‌های بند ۲۰۹زندان اوین منتقل و نزدیک به ۱۰ماه در سلول انفرادی تحت فشارهای بازجویی برای اخذ اعتراف‌های تلویزیونی و قبول اتهاماتی سنگین قرار داشت. وی در ۹بهمن ماه ۸۹، پیش از برگزاری دادگاه برا رسیدگی به اتهامات امنیتی‌اش، به بهانه حمل مواد مخدر، اعدام شد.
 
شیرین علم هویی، فعال سیاسی ایرانی کرد، از دیگر زنان زندانی سیاسی اعدام شده در سال گذشته است. وی پس از گذراندن بیش از دوسال حبس در زندان اوین در تاریخ ۱۹اردیبهشت ۸۹بدون اطلاع خانواده و وکلایش در زندان اوین اعدام شد.
 
این گزارش بر اساس اطلاعات موجود در رسانه‌ها تدوین شده است و احتمال حضور زندانیانی سیاسی و عقیدتی با شرایط مبهم و نا‌شناس در زندان‌های ایران وجود دارد.
 
زنان بازداشتی عقیدتی و سیاسی در سال ۱۳۸۹:
آرزو تیموری شهروند نوکیش مسیحی در روز شنبه ۱۳شهریور ماه ۱۳۸۹با یوروش ماموران امنیتی لباس شخصی به منزل یک زوج ارمنی ساکن همدان، بازداشت و به زندان همدان منتقل شد.
 
انیسا مطهر، شهروند بهایی که در روز یک‌شنبه ۲۴بهمن ماه توسط ماموران اطلاعات شهر اصفهان، با در دست داشتن حکم دستگیری وی و پس از ضبط کلیه جزوات و کتب دینی مربوط به دیانت بهایی و کیس کامپیو‌تر، بازداشت و به بند زنان زندان دستگرد اصفهان منتقل شد. اتهام وی تبلیغ به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.
 
پریا درخشی، شهروند نوکیش مسیحی به همراه همسرش در تاریخ ۶دی ماه ۸۹در منزل مسکونی‌شان توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. او پس از ۳۵روز بازداشت در زندان وکیل آباد مشهد ۱۱بهمن ۱۳۸۹به قید وثیقه آزاد شد.
 
ثمن گلشنی، شهروند بهایی ساکن اصفهان ۱۳اسفند ۸۹در پی شرکت در یک جلسه مذهبی مربوط به آیین بهایی بازداشت شد.
 
حکیمه شکری، از مادران صلح در تاریخ ۱۴آذر ماه سال ۸۹بعد از شرکت در مراسم بزرگداشت امیرارشد تاجمیر یکی از کشته شدگان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری، در بهشت زهرای تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی بعد از بازداشت به سلول‌ انفرادی اوین منتقل شد. اتهام او جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است. او پس از هفته‌ها بلاتکلیفی در۱۱اسفند با سپرده وثیقه ۶۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
 
زهرا افتخاری، از فعالین دانشجویی دانشگاه تهران و اعضای ستاد میرحسین موسوی در ادامه روند بازداشت‌ها قبل از ۲۵بهمن بازداشت شد.
 
زهرا شریف، از فعالین دانشجویی دانشگاه تهران و اعضای ستاد می‌رحسن موسوی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامهٔ روند بازداشت‌ها قبل از ۲۵بهمن بازداشت شد.
 
زهرا رهنورد، نویسنده و فعال سیاسی، به همراه همسرش مهندس میرحسین موسوی، پس از صدور اطلاعیه و دعوت از مردم برای برپایی تظاهرات و راهپیمایی در ۲۵بهمن ماه، ابتدا در خانه‌اش زندانی شد و پس از مدتی به زندان حشمتیه انتقال یافت. در مورد شرایط وی از زمان بازداشت تاکنون هیچ اطلاعی در دست نیست. اخبار موجود از انتقال مجدد وی وی همسرش میرحسین موسوی به منزل و بازداشت خانگی آنان حکایت دارد.
 
سارا باقری، از فعالین دانشجویی دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل در جریان اعتراضات ۱اسفند در هنگام خروج از دانشگاه توسط نهادهای امنیتی بازداشت شد.
 
سحر بیرام‌آبادی، شهروند بهایی که در یکی از انجمن‌های خیریه کمک به کودکان آسیب‌دیده در بم فعالیت داشت، ۱۴اسفند به اتهام تبلیغ بهائیت در پوشش اقدامات بشردوستانه دستگیر و به شهرستان بم منتقل می‌شود.
 
سوسن تبیانیان، از شهروندان بهایی، در خرداد ماه ۸۹به اتهام ترویج این دین با حکم دادگاه انقلاب به ۱و نیم حبس تعزیری محکوم شد و جهت اجرای حکم خود به زندان اوین انتقال یافت.
 
سونیا کشیش آوانسیان، از شهروندان ارمنی ساکن همدان در روز شنبه ۱۳شهریور ماه ۸۹با یورش ماموران امنیتی لباس شخصی به همراه همسرش واهیک آبراهامیان و دو تن از مهمانانشان بازداشت و روانه سلول‌های انفرادی شدند. این زندانیان عقیدتی از همدان به زندان اوین تهران منتقل شده‌اند.
 
سیما اشراقی، شهروند بهایی مشهد دوران محکومیت خود را در تاریخ ۲آبان ۸۹آغاز کرد و به زندان وکیل آباد مشهد برای اجرای حکم منتقل شد. پیش از این در تاریخ ۷بهمن ماه ۸۷نیروهای امنیتی شهرستان مشهد به منزل او وارد شدند و پس از تفتیش منزل، او را بازداشت و به سلو‌ل‌های انفرادی زندان مشهد منتقل کردند. آزادی موقت او به قید وثیقه ۱۵۰میلیون تومانی امکان پذیر شد. اتهامات منتسب به وی تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات ذکر شده است. دادگاه ۸آبان ۸۸، وی را به تحمل ۵سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.
 
سیما رجبیان، از شهروندان بهایی مشهد جهت اجرای حکم خود در تاریخ ۲۴تیر سال ۸۹بازداشت شد. وی ابتدا در ۱۳خرداد مرداد ماه ۸۴بازداشت و در تاریخ ۵شهریور ماه ۸۵با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد. شرکت در یک جلسه مذهبی در سال ۸۴، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، اقدام علیه امنیت داخلی کشور با عضویت و فعالیت در تشکیلات فرقه ضاله بهائیت، تبلیغ و ارتباط با بیگانگان پس از مسافرت به خارج از کشور، برگزاری اجتماعات غیر قانونی، نشر و توزیع سی دی و کتب ضاله بهائیت از جمله اتهامات وی در دادگاه بود. رجبیان در دادگاه تجدیدنظر به ۲سال زندان محکوم شد.
 
شعله طائف، از شهروندان بهایی، جمعه ۱۰دی ۸۹بر اساس حکم ۱سال حبس به زندان اوین منتقل شد. وی در ٢٨ آذر ۸۸پس از بازرسی خانه‌اش دستگیر و در ۱۶دی ۸۸با قرار وثیقه آزاد شد. او در دادگاه به اتهام تبلیغ آئین بهائی به ۱سال زندان در تهران و سپس دو سال تبعید در استان سمنان محکوم شد.
 
شیما وزوایی، دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، سه شنبه ٢۶بهمن، در پی مراجعه ماموران امنیتی به محل کارش، دستگیر و پس از چند روز آزاد شد.
 
صالحا تارم،۶بهمن ۸۹در پی تجمعی در مقابل زندان مرکزی ارومیه بازداشت شد. وی دختر عموی فرهاد تارم زندانی کرد است که در تاریخ ۶بهمن ۸۹اعدام شد.
 
طره تقی‌زاده (سنایی)، از شهروندان بهایی ساکن ساری، روز شنبه ۱۸دی ماه ۸۹خود را برای گذراندن دوران محکومیت به دایره اجرای احکام، معرفی کرد و به زندان شهید کچویی ساری منتقل شد. وی پیش از این طبق حکم دادگاه انقلاب و تجدید نظر ساری به اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی به ۲۲ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
 
فرناز کمالی، از فعالین زنان و دانشجویی روز یکشنبه ۱اسفند ۸۹حوالی چهار راه فلسطین بازداشت شد و در تاریخ چهارشنبه ۱۸اسفند با سپردن وثیقه ۳۰۰میلیونی از زندان اوین آزاد شد. اتهام فرناز کمالی اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به واسطه شرکت در تجمع اعتراضی ۱اسفند و حمایت از سران جنبش سبز ذکر شده است.
 
فاطمه مسجدی، از فعالین زنان در روز ۸بهمن ماه در حالیکه در راه سفر به تهران بود در بین راه توسط مامورینی نا‌شناس بازداشت شد. بازداشت این فعال حقوق زنان پس از دریافت نخستین اخطاریه دادگاه مبنی بر اجرای حکم ۶ماه حبس تعزیری وی صورت گرفت در حالیکه بنا بر قانون پس از سه بار اخطار کتبی می‌توان برای بازداشت فرد اقدام کرد. این در حالیست که دفتر حقوق بشر قوه قضائیه و حوزه ریاست قوه قضائیه با ارسال نامه‌هایی به رئیس کل دادگستری قم پیگیر پرونده برای اجرای ماده ۱۸و اعاده دادرسی بوده‌اند. اتهامات وی تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه فمینیستی علیه نظام (کمپین) اعلام شد.
 
فاطمه کروبی، فعال سیاسی و مدیر مسئول هفته‌نامه ایراندخت و نماینده مهدی کروبی در دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸بود. وی چند روز پس از صدور اطلاعیه و دعوت از مردم برای برپایی راهپیمایی در روز ۲۵بهمن ماه، ابتدا در خانه‌اش زندانی شد. وی به همراه همسرش مهدی کروبی چند روز پیش از برگزاری راهپیمایی به حصر خانگی درآمد و از هرگونه ارتباط با اطرافیانش منع شد. منابع خبری از انتقال وی به زندان حشمتیه و انتقال مجدد به منزل خبرداده‌اند.
 
فخرالسادات محتشمی‌پور، فعال سیاسی در روز ۱۰اسفندماه، زمانی که جهت شرکت در راهپیمایی مردمی در اعتراض به بازداشت و حصر رهبران جنبش سبز مراجعه کرده بود، دستگیر و به بند ۲-الف سپاه انتقال یافت. محتشمی‌پور از زمان بازداشت تاکنون از حق تماس و ملاقات با خانواده‌اش محروم بوده و فروردین سال جاری در پی چند روز اعتصاب غذا روانه بیمارستان شد.
 
فریبا ابتهاج، منشی، مسئول دفتر معصومه ابتکار در آستانه ۲۵بهمن و آغاز موج بازداشت‌های گسترده فعالین و چهره‌های سیاسی در روز ۲۱بهمن ماه ۸۹بازداشت شد. معصومه ابتکار عضو فعلی شورای شهر تهران و مشاور آقای خاتمی در دوران اصلاحات بود.
 
لادن مستوفی مآب، پزشک متخصص، بیش از ۶ماه پیش در بند ۲۰۹به سر می‌برد. وی نیز متهم به داشتن ارتباط با سایت‌های ضدمذهب است و هم‌چنان در شرایط بلاتکلیفی نگه‌داری می‌شود.
 
لیلا توسلی، فعال سیاسی و دختر دکتر محمد توسلی، عضو ارشد حزب نهضت آزادی از سوی دادگاه به تحمل ۲سال حبس تعزیری محکوم شد که در ۱۴آذر ماه ۱۳۸۹برای گذراندن دوران محکومیت بازداشت و به بند عمومی زنان زندان اوین منتقل شد. وی ۲۹اسفند ۸۹از زندان مرخصی آمد. پیش از این در ۹دی ماه ۸۸پس از اعتراضات گسترده مردمی در روز عاشورا، بازداشت شد. وی که شاهد کشته شدن مردم توسط خودروی نیروی انتظامی بود، پس از مصاحبه با رادیو بی‌بی‌سی و تشریح مشاهدات خود، از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد و بیش از ۲ماه در بند ۲۰۹نگه‌داری شد.
 
مریم اکبری منفرد، در تاریخ ۵مهر ۸۹برای اجرای حکم تبعید به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد. وی ۱۰دی ماه سال گذشته در جریان حوادث عاشورا بازداشت و راهی زندان اوین شد. دادگاه او در ۱۶اردیبهشت ماه ۸۹برگزار شد. وی را به اتهام محاربه از طریق ارتباط با سازمان مخالف نظام در زندان نگه داشتند. منفرد در تاریخ ۱۱خرداد ماه به ۱۵سال حبس در زندان رجایی‌شهر محکوم شد.
 
مهین‌تاج روحانی، از شهروندان بهایی ساری در روز شنبه ۱۱دی ماه ۸۹پس از تفتیش منزل بازداشت شد. وی در تاریخ ۲۰دی ماه ۸۹از زندان آزاد شد.
 
مهسا امرآبادی، روزنامه‌نگار روزنامه توقیف شده اعتماد ملی در تجمعات روز دهم اسفند ماه در خیابان توسط ارگان اطلاعاتی سپاه پاسداران بازداشت و پس از چند روز آزاد شد. وی پیش از این هم در تاریخ ۲۴خرداد و تیرماه ۸۸بازداشت و پس از سپری کردن چند ماه در زندان با وثیقه آزاد شد. او از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ۱سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در مرحله تجدیدنظرخواهی است.
 
مینا احراری، شهروند بهایی ساکن اصفهان ۱۳اسفند ۸۹در پی شرکت در یک جلسه مذهبی مربوط به آیین بهایی بازداشت شد.
 
مینا رضایی فرخ، از شهروندان معترض در تاریخ ۱دی ۸۹در پی احضار برای گذراندن ۹۳روز باقی‌مانده از محکومیت حبس خود، به زندان اوین مراجعه کرد. او که سال پیش به مدت ۱۲روز زندانی بود، در دادگاه انقلاب ابتدا به ۱سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۰۵روز کاهش یافت.
 
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر، ۸شهریور ۸۹پس از تفتیش منزل و دریافت اخطاریه به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام ملزم به معرفی خود به دادسرای اوین شد. وی در تاریخ ۱۳شهریور ۸۹به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در ایران، بازداشت شد. او در طی بازداشت خود به خاطر روند غیرقانونی بازداشت و رسیدگی به پرونده‌اش بار‌ها دست به اعتصاب غذای بلند مدت زد. نسرین ستوده پیش از بازداشت، بار‌ها به‌خاطر فعالیت‌های حقوقی‌اش مورد تهدید قرار گرفته بود. ستوده از سوی شعبه ۲۶دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۱سال زندان تعزیری، ۲۰سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
 
نازنین خسروانی، روزنامه نگار، در آبان‌ماه ۸۹، دستگیر شد. وی به مدت ۲ماه در سلول انفرادی نگه‌داری شد و در آخرین روزهای سال گذشته به قید وثیقه آزاد شد. این روزنامه‌نگار، چندی پیش در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت، اما تاکنون حکمی برای وی صادر نشده است. او در تاریخ ۲۴اسفند با وثیقه ۶۰۰میلیون تومانی بعد از گذشت ۱۳۲روز در زندان، آزاد شد.
 
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر پنج‌شنبه، ۲۰خرداد ۸۹توسط کسانی که خود را مامور نیروی انتظامی معرفی می‌کردند پس از دو ساعت تفتیش منزل، بازداشت شد. وی در ۱۱تیر۸۹با سپردن۵۰میلیون تومان وثیقه از زندان آزاد شد و پس از آزادی به دلیل شوک عصبی به مدت یک ماه در بیمارستان بستری بود. او همچنان به دلیل فشارهای بسیار در زندان از وضعیت جسمی نامناسبی برخوردار است.
 
نزهت امیرآبادی، روزنامه‌نگار، در روز ۲۲بهمن توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی روزنامه‌نگار و نویسنده سایت‌های «فرارو»، آفتاب «و دیگر پایگاه‌های اصلاح‌طلب بوده است.
 
نسرین قدیری، از شهروندان بهایی اهل مشهد در ۲۲تیر ۸۹زندانی شد تا دوره ۲سال حبس تعزیری خود را آغاز کند. او در زندان وکیل‌آباد مشهد نگهداری می‌شود. قدیری برای بار اول در تابستان ۸۴دستگیر و با قرار وثیقه آزاد شد. وی به ۵سال حبس تعزیری و ۱۰سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۲سال حبس تعزیری کاهش یافت.
 
نورا نبیل‌زاده، از شهروندان بهایی ساکن مشهد در تاریخ ۱تیر ۸۹بوسیله مامورین وزارت اطلاعات به اتهام تبلیغ بهاییت بازداشت و به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شد.
 
نهالیه شهیدی، شهروند بهایی ساکن کرمان که به تدریس و فعالیت‌های آموزشی در یکی از روستاهای اطراف بم اشتغال داشت، ۱۴اسفند ماه به اتهام تبلیغ بهائیت در پوشش اقدامات بشردوستانه بازداشت و به شهرستان بم منتقل شد.
 
هاله سحابی، از فعالین حقوق زنان و اعضای مادران صلح، در تاریخ ۱۱بهمن، برای گذراندن محکومیت ۲سال زندان خود به اوین منتقل شد. وی پیش‌تر از سوی شعبه ۲۶دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی در مجموع به ۲سال حبس و پرداخت ۳۰۰هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شده بود.
 
هاله صفر‌زاده، عضو کانون مدافعان حقوق کارگر چهارشنبه ۱۷اسفند ماه در خیابان نواب تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او پس از یک شب بازداشت، آزاد شد. این در حالیست که ماموران امنیتی در شب بازداشت وی با مراجعه به منزل او علاوه بر تفتیش، برخی وسایل شخصی‌اش را نیز ضبط کردند.
 
هانیه فرشی شتربان، یک‌شنبه ۲۷تیر ماه ۱۳۸۹توسط ماموران امنیتی در منزلش در تبریز پس از تفیتش و ضبط وسایل شخصی بازداشت شد. وی در ابتدا به بازداشتگاه اطلاعات تبریز منتقل و سپس به زندان اوین منتقل شد. اتهام وی ارتباط با سایت‌های ضد مذهب عنوان شده است. اتهاماتی چون اهانت به مقدسات و ارتباط با بیگانه که گفته می‌شود بر مبنای فیسبوک وی است.
 
هیوا معتمدی، شهروند کرد در اواخر مرداد ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی در تاریخ ۴شهریور به زندان مرکزی سقز منتقل شد.
 
احکام صادره برای بازداشت‌های پیش از سال ۸۹:
تایید حکم ۲۶ماه زندان برای پروین جوادزاده؛ او پس از اعتراضات عاشورای ۸۸در تهران بازداشت شد و به مدت ۳ماه در سلول انفرادی بند ۲-الف به سر برد. وی در مردادماه سال ۸۹از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ۸سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۲۶ماه زندان، کاهش یافت. او در حال حاضر در مرخصی نوروزی است.
 
۱۵سال حبس برای ریحانه حاج ابراهیم دباغ؛ او به همراه ۳عضو دیگر خانواده‌اش بازداشت شد. وی که از جمله افرادی بود که در جریان اعترافات تلویزیونی وقایع عاشورا، جلوی دوربین قرار گرفت از سوی دادگاه به اعدام محکوم شد. تیر ۸۹این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۵سال حبس کاهش یافت. ابراهیم دباغ که در دوران بازداشت در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹زندان اوین و پس از آن به بند عمومی زنان زندان اوین به سر می‌برد، در آبان ۸۹از زندان اوین برای اجرای حکم تبعیدش به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد.
 
۶سال حبس برای پریسا کاکایی؛ گزارشگر حقوق بشر و از فعالین زنان، که ۱۱دی‌ماه سال گذشته بازداشت و ۲۸بهمن‌ماه از زندان آزاد شد. او آبان ۸۹از سوی شعبه ۲۶دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به ۵سال و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.
 
۴سال حبس برای زهرا جباری؛ او در شهریورماه ۸۸دستگیر شد و اردیبهشت ۸۹از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ۴سال حبس تعزیری محکوم شد. که این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز به تایید رسیده است. وی از ۱۶آبان ماه همراه دیگر زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به بند متادون این زندان منتقل شده است. ۲۲اسفند ۸۹او بر اثر وخامت وضعیت جسمی خود به بیمارستانی خارج از زندان اوین منتقل شد.
 
تایید حکم ۱ ‌سال حبس تعزیری و ۳۰سال محرومیت از روزنامه‌نگاری برای ژیلا بنی یعقوب؛ روزنامه نگار و فعالین زنان که ۳۰خرداد ۸۸به همراه همسرش بهمن امویی، روزنامه نگار، در خانه‌اش بازداشت شد. او ۲۸مرداد با وثیقه ۲۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شد. آبان ۸۹دادگاه تجدید نظر حکم او را به ا سال حبس تعزیری و ۳۰سال محرومیت از روزنامه‌نگاری تایید کرد.
 
۶سال زندان و ۷۴ضربه شلاق برای سارا توسلی؛ او که از بازداشت شدگان بعد از عاشورا بود پس از تحمل ۵۰روز زندان در ۳اسفند ۸۸از اوین ازاد شد. او در خرداد ۸۹بنابر رای شعبه ۲۶دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام حضور کوتاه مدت در حوادث عاشورا و حضور در منزل شهید موسوی و تسلیت به خانواده این شهید به ۶سال زندان و ۷۴ضربه شلاق محکوم شد.
 
۴سال حبس تعزیری، تبعید به زندان شهر کرج و ۷۴ضربه شلاق برای شیوا نظرآهاری؛ گزارشگر حقوق بشر و از فعالان زنان که ۲۴خرداد ۸۸به بازداشت نهادهای امنیتی درآمد و پس از تحمل ۱۰۰روز بازداشت در اول مهرماه سال ۸۸، با قرار وثیقه ۲۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شد. وی سپس در ۲۹آذرماه ۸۸در هنگام رفتن به شهر قم جهت حضور در مراسم تشییع پیکر آیت‌الله منتظری، از سوی مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از ۹ماه، ۲۱شهریورماه با موافقت قاضی پرونده، با قرار وثیقه ۵۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شد. او در دادگاه به اتهام محاربه محاکمه شد و با رد این اتهام در دی ۸۹به تحمل ۴سال حبس تعزیری، تبعید به زندان شهر کرج و ۷۴ضربه شلاق محکوم شد.
 
۵سال حبس تعزیری برای فاطمه خرم‌جو؛ او در اسفندماه ۸۸به همراه دخترش دستگیر شد. وی در مردادماه ۸۹در شعبه ۱۵دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت و به ۵سال حبس تعزیری محکوم شد. او بیش از ا سال است که بدون برخورداری از حق مرخصی در زندان به سر می‌برد. وی نان‌آور خانواده بوده و یک فرزند معلول دارد.
 
 ۱۷سال زندان و تبعید به زندان رجایی‌شهر برای فرح واضحان؛ او در دی ماه ۸۸توسط نیروهای اطلاعات ارتش بازداشت و در مردادماه ۸۹از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب، به اتهام محاربه محاکمه و به اعدام محکوم شد. این حکم سپس در دیوان عالی کشور نقض شده و به شعبه ۲۸دادگاه انقلاب ارسال شد. فرح واضحان، چندی پیش از سوی این شعبه به اتهام محاربه و توهین به رهبری به ۱۷سال زندان و تبعید به زندان رجایی‌شهر محکوم شد. وی با وجود داشتن بیماری‌های حاد، از حق برخورداری از مرخصی محروم بوده است.
 
۵سال حبس برای رزیتا واثقی؛ شهروند بهایی ساکن مشهد که در تاریخ ۲۴اسفند ماه ۸۸در منزلش بازداشت شد. او نزدیک به دو ماه بعد از بازداشت و تحمل سلول‌ انفرادی و فشارهای سخت بازجویی در تاریخ ۵اردیبهشت ماه ۸۹به سلول‌های انفرادی زندان مرکزی مشهد منتقل شد و در تاریخ ۴مهر ماه ۸۸به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شد. اتهام وی در این دادگاه تبلیغ آیین بهایی و توهین به مقدسات عنوان شد و در این جلسه دادگاه که به صورت غیرعلنی برگزار شد، قاضی اجازه هیچ‌گونه دفاع و صحبتی به واثقی و دیگر مته‌مان را نداد. سرانجام بهمن ۸۹رزیتا واثقی از دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی به تحمل ۵سال محکوم شد.
 
۳سال حبس تعزیری برای محبوبه کرمی؛ از فعالین جنبش زنان که به دلیل دیدار نوروزی با خانواده یکی از خانواده‌های داغدار زهرا بنی یعقوب در نوروز ۸۸بازداشت و پس از گذراندن چند روز با قرار کفالت آزاد شدند. بهمن ۸۹به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به روش تجمع و تبانی به منظور ارتباط گیری با عناصر غیرخودی به سه سال حبس تعزیری محکوم شد. محبوبه کرمی پیش از این هم پنج بار بازداشت شده بودکه در همه پرونده‌ها، حکم تبرئه برای وی صادر شد.
 
۷سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی‌شهر برای معصومه یاوری؛ او در شهریورماه سال ۸۸، یک روز پیش از راهپیمایی روز قدس در تهران دستگیر شد. وی به مدت ۳ماه در سلول انفرادی نگه‌داری شد. او در اردیبهشت ۸۹از سوی شعبه ۲۸دادگاه انقلاب به ۷سال حبس تعزیری و تبعید به زندان رجایی‌شهر محکوم شد. وی در طول دوران بازداشت خود از حق برخورداری از مرخصی محروم بوده است.
 
۲سال و ۴ماه حبس تعزیری برای مهدیه گلرو؛ دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه طباطبایی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، در ۱۳آذرماه سال ۸۸دستگیر و مرداد ۸۹حکم ۲سال و ۴ماه حبس تعزیری تایید شد. وی به دلیل ارسال بیانیه به خارج از زندان در روز دانشجو، ممنوع الملاقات شد و به اتهام تبلیغ علیه نظام، مجددا در شعبه ۲۸دادگاه انقلاب مورد محاکمه قرار گرفت.
 
۵سال حبس برای ناهید قدیری؛ از شهروندان بهایی که در تاریخ ۲۴اسفند ماه ۸۸بازداشت شد و به سلول‌ انفرادی زندان مشهد منتقل شد. او برای تعهد دادن مبنی بر عدم انجام فعالیت‌های تبلیغی و مذهبی تحت فشاربازجویان قرار گرفت. برای ناهید قدیری اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، اقدام علیه امنیت داخلی کشور با عضویت در تشکیلات فرقه ضاله بهاییت، تبلیغ و ارتباط با بیگانگان، برگزاری تجمعات غیر قانونی و نشر و توزیع سی دی و کتب ضاله بهاییت عنوان شد. بر اساس این اتهامات، ناهید قدیری توسط دادگاه مشهد به تحمل ۵سال حبس تعزیری در زندان وکیل آباد مشهد محکوم شد و در تاریخ ۷تیرماه ۸۹جهت اجرای حکم ۵سال حبس خود به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شد.