بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه، عادل سفر، وزير کشاورزی اين کشور را مأمور تشکيل دولت جديد کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوريه (سانا)، بشار اسد اين حکم را روز يک‌شنبه به عادل سفر ابلاغ کرده است.

عادل سفر عضو ۵۸ ساله حزب بعث سوريه در رشته کشاورزی دانشگاه دمشق تحصيل کرده و سپس در فرانسه دکترای خود را گرفته است.

وی از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ ميلادی رئيس دانشکده کشاورزی دانشگاه دمشق بود و از سال ۲۰۰۳ وزير کشاورزی دولت محمد ناجی عطری شد.

برای بازگرداندن آرامش به کشور محمد ناجی عطری، نخست‌وزير سوريه که از سال ۲۰۰۳ دولت اين کشور را هدايت می‌کرد در روز ۲۹ اسفند ۱۳۸۹ استعفا کرد.

جنبش اعتراضی در سوريه دو هفته پيش از اين استعفا با فراخوانی در شبکه اجتماعی فيس‌بوک عليه فساد و برای آزادی‌های مدنی آغاز شد.

بشار اسد چهارشنبه گذشته در نخستين سخنرانی خود پس از رخدادهای سوريه در مجلس اين کشور رويدادهای اين کشور را «توطئه‌ای» دانست که توسط گروهی «اقليت» رهبری شده است.
 

رئيس جمهور سوريه همچنين گفت پيش از ناآرامی‌ها در کشور «شبکه‌های ماهواره‌ای مردم را تحريک کردند» و با «دستکاری در تصوير و صدا» مردم را به جان يکديگر انداختند.

وی وقايع شهر درعا را نيز کار «اقليتی» دانست که «ترور را در اين شهر گستراندند.»
 

در همين حال بشار اسد وعده داد که مبارزه با فساد و بی‌کاری را در اولويت اقدامات حکومت قرار خواهد داد.

دو روز پس از اين سخنان، رئيس جمهور سوريه از يک کميته حقوقی خواست تا موضوع لغو قانون وضعيت فوق‌العاده در سوريه را مورد بررسی قرار دهد.

قانون وضعيت فوق‌العاده چند ماه پيش از به قدرت رسيدن حزب بعث سوريه در سال ۱۹۶۳ به تصويب رسيد و از آن زمان تاکنون بر اين کشور حاکم است.

لغو قانون وضعيت فوق‌العاده يکی از خواسته‌های اصلی مخالفان بود با اين حال روز جمعه مخالفان در چند شهر اين کشور به خيابان‌ها آمدند.

اين گردهمايی‌ها در شهرهای دمشق، پايتخت سوريه، درعا و چند شهر بزرگ ديگر از جمله بانياس، التل، قميشلی و لاذقيه برگزار شد.

نيروهای امنيتی سوريه در چند شهر به روی تظاهرکنندگان آتش گشودند و دست‌کم هفت نفر کشته شدند. بدين ترتيب در دو هفته اخير اعتراضات خيابانی در سوريه، دست‌کم ۷۹ نفر کشته شده‌اند.

روز گذشته نيز فعالان حقوق بشر در سوريه خبر دادند که در پی اين تظاهرات تا بامداد شنبه ده‌ها نفر توسط نيروهای امنيتی سوريه بازداشت شدند.

بشار اسد رهبر حزب بعث سوريه، از سال ۲۰۰۰ ميلادی سکان اين کشور را به دست گرفته است. وی و پدرش حافظ اسد نزديک به نيم قرن است که بر اين کشور حکومت می‌کنند.