استفان لوون، نخست‌وزیر سوئد برای یک دیدار سه روزه از ایران و ملاقات با مقامات جمهوری اسلامی وارد تهران شد.

استقبال حسن روحانی از استفان لوون در کاخ سعدآباد تهران
استقبال حسن روحانی از استفان لوون در کاخ سعدآباد تهران

نخست‌وزیر سوئد شامگاه جمعه ۲۲ بهمن وارد تهران شد و صبح شنبه ۲۳ بهمن مورد استقبال حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران قرار گرفت.

پس از استقبال رسمی روحانی از لوون نشست‌های دو جانبه و چند جانبه بین رؤسای جمهوری و هیئت‌های دو کشور برگزار خواهد شد.

این سفر در پی دیدارهای متعدد مقام‌های ایرانی و سوئدی در مجامع بین‌المللی پس از توافق هسته‌ای ایران و کشورهای قدرتمند صورت می‌گیرد و هدف از آن توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی دو کشور است.

از جمله مسائلی که احتمال می‌رود سران دو کشور و هیئت‌های همراه درباره آن‌ها گفت‌وگو کنند مسائل بانکی و ایجاد شعبه‌های بانکی ایران در سوئد است.

ایران پس از توافق هسته‌ای همچنان در برخی موارد با مشکل مراوده‌های بانکی در جهان مواجه است اما این مشکلات نسبت به ماه‌های نخست پس از توافق هسته‌ای کمتر شده‌اند.

در هیأت سوئدی، نمایندگان شرکت‌ها و فعالان اقتصادی، و همچنین آن لیند، وزیر امور اتحادیه اروپای سوئد و تجارت این کشور حضور دارند و بحث و تبادل نظر در زمینه تقویت حضور سوئد در بازار ایران، توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و صادرات ایران به سوئد؛ بهداشت و درمان، آموزش، محیط زیست و حمل و نقل صورت خواهد گرفت.

احتمال می‌رود که چند سند همکاری در زمینه‌های گوناگون بین مسئولان و نمایندگان بخش خصوصی دو کشور به امضا برسد.

ایران انتظار دارد که با برداشته شدن تحریم‌ها بتواند صادرات خود را به سوئد افزایش دهد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خردادماه سال جاری با هیئتی ۶۰ نفره از فعالان اقتصادی به سوئد سفر کرده بود و در این سفر با مسئولان ۱۷۰ شرکت سوئدی دیدار و گفت‌وگو کرد. صنعت، معدن، انرژی، کشاورزی، فن‌آوری ارتباطات و اطلاعات، امور بانکی و سرمایه‌گذاری، گردشگری و سلامت از جمله زمینه‌های مذاکره بین دو طرف بود.

سوئد قصد دارد دفتری از جانب «بازرگانی سوئد» و «شورای سرمایه‌گذاری وتجارت سوئد» در ایران دایر کند.

رسانه‌های ایران نوشته‌اند که موضوع‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، از جمله مسائل خاورمیانه و مبارزه با تروریسم، و همچنین مسائل حقوق بشری نیز در دستور مذاکرات مقامات سوئدی و ایرانی قرار دارد.

انجمن قلم سوئد در آستانه سفر نخست‌وزیر این کشور از او خواسته بود تا در سفر خود به ایران با مطرح کردن موضوع نقض حقوق بشر در ایران مسئولیت این کشور را در این‌باره گوشزد کند.

انجمن قلم سوئد به‌طور ویژه خواهان مطرح شدن موضوع آزادی بی‌قید شرط روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر نرگس محمدی از زندان در تهران شده بود.

نخست وزیر سوئد پیش از آن هم مورد انتقاد نمایندگان مجلس این کشور قرار گرفته بود. در جریان بحث‌هایی که در پارلمان سوئد درباره سفر او به ایران درگرفت، منتقدان خواهان موضع‌گیری استفان لوون در قبال نقض حقوق بشر در ایران شده ‌بودند.

برخی از فعالان مدنی ساکن سوئد نیز در موضع‌گیر‌ی‌های خود این سفر را تهدیدی برای چهره حامی حقوق بشر سوئد دانسته بودند.

بیشتر بخوانید: