تاکنون بیش از ۳۲۰ هزار نفر در جنگ سوریه کشته شده‌اند، تقریباً نیمی از جمعیت این کشور آواره و بیش از یک چهارم خانه‌ها ویران شده‌اند. بر اساس تحقیقات بانک جهانی، جنگ سوریه خسارات اقتصادی معادل ۲۲۶ میلیارد دلار برجای گذاشته است.

اقتصاد سوریه حتی پس از پایان جنگ نیز آهسته بهبود خواهد یافت.
اقتصاد سوریه حتی پس از پایان جنگ نیز آهسته بهبود خواهد یافت.

حافظ غانم، معاون رئیس بانک جهانی در منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی، در این‌باره گفت: «جنگ سوریه ساختار اجتماعی و اقتصادی این کشور را از هم گسسته است.»

به‌گفته او، از دست دادن زندگی انسان‌ها «ویرانگر» است، اما جنگ، «مؤسسات و نظام اقتصادی» را که بدون آن‌ها جامعه کارکردی ندارد نیز ویران کرده است.

در سوریه بیش از یک چهارم خانه‌ها ویران و حدود نیمی از مؤسسات آموزشی و زیرساخت‌های پزشکی نابود شده‌اند.

بر اساس برآوردهای بانک جهانی، در جنگ داخلی سوریه افراد بیشتری جان خود را به دلیل فقر بهداشتی از دست داده‌اند تا در جنگ مستقیم.

بانک جهانی در این مطالعات همچنین گفته است که بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ هر سال به‌طور میانگین ۵۳۸ هزار شغل از دست رفته است. ۹ میلیون نفر، یعنی بیش از سه چهارم مردم سوریه در سنین کاری نه شغلی دارند نه در آموزشگاه یا مدرسه‌ای آموزش کاری می‌بینند.

در گزارش بانک جهانی آمده است: «پیامدهای طولانی‌مدت این عدم فعالیت منجر به از دست دادن جمعی سرمایه‌های انسانی در سوریه خواهد شد.»

این تحقیقات بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، و محاسبات آن برپایه یک مدل علمی صورت گرفته است.

برپایه برآوردهای بانک جهانی، اقتصاد سوریه حتی پس از پایان جنگ نیز آهسته بهبود خواهد یافت. بر این اساس اگر همین امسال جنگ در سوریه پایان یابد در مدت چهار سال اقتصاد سوریه تنها به ۴۱ درصد سطح خود در پیش از جنگ خواهد رسید. با ادامه جنگ یافتن راه حل‌ها نیز دشوارتر خواهد شد.

از بهار سال ۲۰۱۱ که جنگ سوریه آغاز شد، تاکنون بیش از ۳۲۰ هزار نفر کشته، بیش از نیمی از جمعیت سوریه آواره و بخش‌های بزرگی از این کشور ویران شده‌اند.