شنبه شب، یک کولبر جوان  ۲۴ ساله سردشتی در منطقه ویژه سردشت بر اثر شلیک گلوله کشته شد.

کولبران کارگران فقیر هستند، اما به عنوان قاجاقچی کشته می‌شوند

به گزارش خبرگزاری کار ایران(ایلنا)، نژاد جهانی، فرماندار سردشت در ارتباط با کشته شدن این کولبر به یک رسانه محلی گفت: « شب  ٢٩ مهر ماه در منطقه مرزی کانال نزدیک روستای «بیتوش» سردشت، کولبر ۲۴ ساله با نام “پشتیوان معین” دچار حادثه شد که به مرگ او منجر شد.»

پشتیوان معین، کولبر سردشتی

فرماندار سردشت افزود:« خانواده داغدار این جوان با تعدادی از همشهریان در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواستار شناسایی مقصران این حادثه شدند.»

جهانی درباره منطقه سردشت گفت که باید هدف و تلاش برای بهره‌مندی بیشتر مردم از تقویت بازارچه‌های مرزی و تلاش برای ایجاد بسترهای اشتغال پایدار باشد تا تمایل برای خروج کالا، خارج از چارچوب مرزها به وجود نیاید و بتوان اشتغا‌ل‌زایی را برای این منطقه افزایش داد.

به گفته جهانی در حال حاضر در دو معبر مرزی سردشت  حدود ۱۵۰۰۰ خانوار فعالیت می‌کنند.

عدم تمایل دولت به سرمایه‌گذاری، نبود کارخانجات و فقدان سیاست‌های مشوق سرمایه‌گذاری در استان کردستان از عوامل روی آوردن ساکنان شهرهای مرزی به حرفه کولبری است.

رسول خضری، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر ، در پی قتل این کولبر به مجلس تذکر کتبی داد. این نماینده مجلس در تذکر خود خواستار تعجیل در برخوردِ جدی و قانونی با عاملانِ قتل کولبرِ سردشتی شده ‌است.

نماینده سردشت در مجلس شورای اسلامی، شهریور سال جاری در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت گفته بود که حدوداً ۷۰ هزار کولبر در مناطق مرزی کردستان ایران از راه کولبری معاش روزانه خود را تأمین می‌کنند.

در یک سال گذشته بحث بر سر تنگناهای معیشتی و خطرات جانی کولبران در ایران بالا گرفته است. بهمن‌ سال گذشته ۳۰ نماینده مجلس با هدف حمایت از کولبرها طرحی دوفوریتی را به مجلس ارائه کردند.

در اسفند سال گذشته، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس گفته بود با موافقت وزارت کار، کولبران از نیمه دوم فروردین سال ۱۳۹۶ زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند. با این حال فعالان کارگری کردستان طرح بیمه کولبران را تنها «مُسکنی» بر درد خانواده‌های کولبران می‌دانند.

بیبشتر بخوانید: