جلسههای مقامهای وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا با همتاهایشان از جمهوری دموکراتیک خلق کره یک روز قبل از نشست دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در سنگاپور آغاز شد.

صبح روز دوشنبه ۱۱ ژوئن / ۲۱ خرداد، هیئت ایالات متحده و کره شمالی در هتل ریتز کارلتون سنگاپور جلسههای خود را آغاز کردند. این جلسهها برای آماده کردن جزئیات مفاد مذاکره رییسجمهوری آمریکا دونالد ترامپ و رهبر کره شمالی، کیم جونگ اونگ است که قرار است ۱۲ ژوئن /۲۲ خرداد در هتل جزیره سنتوزا دیدار کنند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که ریاست هیئت آمریکایی را به عهده دارد با انتشار تصویری از جلسه صبحگاهیاش با سونگ کیم، دیپلمات ارشد آمریکا و متخصص روابط کره شمالی و جنوبی نوشته است: «ما همچنان به خلع سلاح هستهای کامل، قابل تأیید و غیرقابل برگشت پایبند هستیم.»
پمپئو در ادامه نوشته است که سونگ کیم که سالها سفیر آمریکا در کره جنوبی بوده، هیئت ایالات متحده را در گفتوگوها با هیئت کره شمالی هدایت خواهد کرد. هیئت مذاکرهکنندگان کره شمالی را وزیر خارجه این کشور، ری یانگ هو هدایت میکند و همراه او وزیر دفاع، نو کوانگ چول و خواهر رهبر کره شمالی، کیم یو جونگ هم به هتل ریتز کارلتن آمدهاند.
برداشت دو طرف مذاکرات در مورد آنچه عاری شدن شبهجزیره کره از تسلیحات هستهای محسوب میشود یکی نیست. کره شمالی تاکنون هرگونه پیشنهاد برای خلع سلاح هستهای یکجانبه را رد کرده است. آنچه که کره شمالی از خلع سلاح درک میکند این است که در ازای خلع سلاح هستهای کره شمالی، ایالات متحده آمریکا هم دفاع “چتر هستهای” را که بهواسطه آن از کره جنوبی و ژاپن محافظت کند، بردارد.

با وجود این شکافها، صبح دوشنبه لحن رسانه رسمی کره شمالی KCNA نسبت به موضوع خلع سلاح هستهای متفاوت بود و نشست سنگاپور را “دورانی برای تغییر” توصیف کرد.
تلویزیون رسمی کره شمالی برای اولین بار در مورد برنامه نشست هم صحبت کرد و گفت که دو طرف مذاکره در مورد “ساختن یک سازوکار نگهداری دائمی و پایدارصلح در شبهجزیره کره، تحقق خلع سلاح هستهای در شبهجزیره کره و سایر مسائل مربوط به نگرانیهای متقابل” گفتوگو خواهند کرد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی همچنین گفته است که این امکان وجود دارد که پیونگ یانگ بتواند “رابطه جدیدی با آمریکا برقرار کند”.
این اولین بار پس از جنگ کره ۱۹۵۰-۱۹۵۳ است که دو کشور اقدام به مذاکره میکنند. همچنین اولین بار است که یک رهبر کره شمالی با رئیسجمهوری از ایالات متحده آمریکا دیدار میکند.
در جنگ کره، نیروهای ایالات متحده آمریکا پشتیبان کره جنوبی در مقابل حمله کره شمالی کمونیست بودند.
نشست سنگاپور که در رسانه ها به “نشست کیم-ترامپ” مشهورشده پس از جلسات پرتنش ترامپ در کانادا و در نشست گروه هفت، اتفاق میافتد.

ترامپ پیش از آغاز گفتوگو با کیم جونگ اون گفته است که شامه سیاسی اش او را هدایت خواهد کرد. او پیش از ترک احلاس هفت کشور صنعتی جهان (جی ۷) در کانادا به مقصد سنگاپور به خبرنگاران گفت که در لحظه اول دیدار با کیم خواهد دانست که او در مورد مذاکرات جدی است یا نه: “با حسم پیش میروم. چقدر طول خواهد کشید که بفهمم که آیا آنها جدی هستند؟ خب، همانطور که شما در پنج ثانیه اول دیدار میفهمید از کسی خوشتان میآید یا نه. خیلی سریع خواهم فهمید اگر اتفاق خوبی در راه باشد.”
چنین دیداری عرف دیپلماتیک نیست و معمولاً کشورها پیش از دیدار رهبرانشان باهم سلسلهمراتب دیدارهای رسمی را ابتدا با دیدار مذاکرهکنندگان متخصص آغاز میکنند. این متخصصها مفاد و قرارهای دیدار سیاستمداران را در ردههای بالاتر فراهم میکنند. مذاکرهکنندگان آمریکا و کره شمالی برای فراهم کردن مفاد قرارداد احتمالی بین کره شمالی و آمریکا و یا مفاد جلسه دو رهبر، تنها یک روز فرصت دارند. فرصتی کم که دیدار روز سهشنبه ترامپ و کیم را غیرقابل پیشبینی میکند.
دونالد ترامپ یکشنبهشب چهار ساعت پس از کیم وارد سنگاپور شد و بلافاصله توییت کرد که حس خوبی نسبت به این دیدار دارد.
در همین زمینه:
- برکناری سه فرمانده ارشد ارتش کره شمالی یک هفته قبل از دیدار ترامپ و کیم
- رهبر کره شمالی: به خلع سلاح هستهای پایبندیم
- لاوروف در کره شمالی: تا تحریمها برداشته نشود، خلع سلاح هستهای در کار نیست
- دومین گفتوگوی مایک پمپئو با مقام ارشد کره شمالی در نیویورک آغاز شد
- رئیس سابق سرویس اطلاعاتی کره شمالی به آمریکا سفر میکند
- ترامپ: ملاقات با رهبر کره شمالی شاید ۱۲ ژوئن برگزار شود
- ترامپ: کره شمالی را پولدار میکنیم