۱۸ زن ایرانی در نامه‌ای به فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) از این فدراسیون خواستند تا از دولت ایران بخواهد به ممنوعیت تبعیض‌آمیز ورود زنان به ورزشگاه‌ها پایان دهد.

شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل، گوگوش هنرمند و خواننده، شهر آغداشلو، بازیگر و کاندیدای جایزه اسکار؛ مهرانگیز کار، وکیل مدافع حقوق بشر؛ نیره توحیدی، استاد دانشگاه؛ شیرین نشاط، هنرمند و کارگردان و شهرنوش پارسی‌پور نویسنده در میان امضا کنندگان این نامه هستند.

در نامه ۱۸ زن ایرانی خطاب به فیفا آمده است:‌ «ما از فیفا می‌خواهیم که یکپارچگی و رفتار درستی نشان دهد و بر اصول اساسی خود ایستادگی کند. از فیفا می‌خواهیم درخواست کند که ایران به طور دائم ممنوعیت حضور زنان در استادیوم های ورزشی را لغو کند.»

این نامه اضافه کرده است:‌ «حق زنان برای حضور در مناسبت‌های ورزشی در استادیوم‌ها تنها حقی نیست که از زنان تضعییع می‌شود و زنان در ایران آن را تجربه می‌کنند. اما ذهنیتی که زنان را از حضور در ورزشگاه‌ها منع می‌کند، همان ذهنیتی است که زنان را از سفر کردن به تنهایی منع می‌کند و همان ذهنیتی است که از برخورداری حقوق برابر آنها در دادگاه ممانعت به عمل می‌آورد. با به چالش کشیدن این رفتار تبعیض‌آمیز، چنین ذهنیتی در همه ابعاد و کارکرد‌های آن به چالش کشیده می‌شود.»

در این نامه با اشاره به اینکه برای اولین بار پس از سال ۱۹۸۰، بعد از افزایش اعتراضات داخلی و بین‌المللی علیه این ممنوعیت و علی‌رغم ایجاد مانع توسط نیروهای امنیتی، به زنان ایرانی اجازه داده شد که در سی‌ام خرداد در استادیوم آزادی به تماشای تلویزیونی یکی از بازی‌های جام جهانی بین ایران و اسپانیا بنشینند، تاکید شده که هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نشان دهد این ممنوعیت به صورت دائمی برداشته شده است، به خصوص برای تماشای بازی‌ها به صورت زنده.

نویسندگان نامه تصریح کرده‌اند که فدراسیون بین المللی فوتبال فیفا برای مدت زمانی طولانی چشمان خود را بر ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی در ایران بسته است در حالی که این ممنوعیت بیانگر نقض یکی از اصول بنیادین فیفا است.

ماده چهارم اساسنامه‌ فیفا می‌‌گوید که تبعیض از هر نوعی «به شدت ممنوع است و به وسیله خروج و تعلیق قابل مجازات است.