رئیس قوه قضائیه و معاون حقوقی روحانی از اعزام هیأت‌هایی برای تحقیق درباره شکنجه اسماعیل بخشی در دوران بازداشتش در اطلاعات اهواز خبر داده‌ بودند. دادستان کل نتیجه بررسی هیأت قوه قضائیه را اعلام کرد. محمد جعفر منتطری ادعا کرد که مأموران اطلاعات اهواز اسماعیل بخشی را نه تنها شکنجه نکرده‌اند بلکه حتی در حین دستگیری هم او را کتک نزده‌اند. در همان حال عسل محمدی، فعال اجتماعی که در زندان اطلاعات اهواز بازداشت بوده، شکنجه اسماعیل بخشی و اعمال فشار در حین بازجویی بر سپیده قلیان را تأیید کرده است.

اسماعیل بخشی کارگر نیشکر هفت‌تپه

محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران دوشنبه ۲۴ دی اعلام کرد که هیأت قوه قضائیه به مدت دو روز گزارشی «جامع و کامل» در گفت‌وگو با کسانی که از نحوه دستگیری و بازجویی از اسماعیل بخشی اطلاعات کافی در اختیار داشتند تهیه و به قوه قضائیه تسلیم کرده است. بر اساس این گزارش، قوه قضائیه ادعا می‌کند که شکنجه اسماعیل بخشی از اساس دروغ است:

«این خبر از اساس دروغ بوده و هیچگونه ضرب و جرح و شکنجه‌ای در کار نبوده و این فردی که مدعی شده که مورد شکنجه قرار گرفته با اهداف سیاسی و با انگیزه‌های خاص خودش دنبال این قضیه بوده است.»

اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه اعلام کرده که در حین بازداشت مأموران او را کتک زده‌اند و در مدتی که در اطلاعات اهواز بازداشت بوده، بازجویان او را شکنجه کرده‌اند. او همچنین از شنود مکالمات خانوادگی‌اش پرده برداشته و محمود علوی وزیر اطلاعات را به مناظره دعوت کرده است. کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که رسیدگی به این پرونده را در دستور کار قرار داده بود، شکنجه بخشی را در حد یک درگیری در مسیر بازداشت و انتقال به زندان جلوه داد. دادستان کل ایران اما با استناد به نتیجه بررسی هیأت اعزامی قوه قضائیه نماینده کارگران هفت‌تپه را به شایعه‌پراکنی برای رسیدن به «اهداف سیاسی» متهم کرد و اعلام کرد که نه تنها نمی‌توان انتظار دادخواهی داشت، بلکه برخی «دستگاه‌ها و شخصیت‌ها» نیز از اسماعیل بخشی شکایت کرده‌اند:

«مسئله شکنجه کلاً منتفی است و ظاهراً برخی از دستگاه‌ها و شخصیت‌های حقوقی نیز از این فردی که چنین اتهامی نسبت به مسئولان اطلاعاتی ،​امنیتی و قضایی زده، شکایت کرده‌اند که این مسئله قطعاً به طور دقیق رسیدگی خواهد شد.»

عسل محمدی، فعال اجتماعی همزمان با ادعای دادستان کل با انتشار نوشته‌ای در اینستاگرام شکنجه اسماعیل بخشی را تأیید کرده است:

«من صدای ممتد سرفه و تنگی نفس شدید اسماعیل بخشی را از اتاق بازجویی مجاور می‌شنیدم وتمسخر ماموران را که می‌گفتند “فیلمشه این حالش از ما بهتره” من روزی که برای هواخوری به حیاط بازداشتگاه می‌رفتم صدای فریادها و توهین‌ها و افتراهای بازجو به اسماعیل را شنیدم. من حاضر به شهادت برای آنچه که شنیدم و دیدم هستم.»

 پیش از این رئیس قوه قضائیه و رئیس دفتر رئیس جمهوری بخشی را به «شکایت» و «برخورد قانونی» تهدید کرده بودند. صادق آملی لاریجانی با بیان اینکه «زندان هتل نیست»، شکنجه این کارگر را به «درگیری او با بازجو» تقلیل داده و گفته بود که «نباید به حساب یک مجموعه اطلاعاتی گذاشته شود». رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم ادعا کرده بود که فیلم «اعترافات» بخشی را دیده و تهدید کرده بود که این فیلم پخش خواهد شد.

سپیده قلیان، فعال مدنی که همراه با اسماعیل بخشی و شماری از کارگران نیشکر هفت تپه در آبان سال جاری بازداشت شد و نزدیک به یک ماه زندانی بود، چهارشنبه ۱۹ دی با انتشار چند پیام در توئیتر شکنجه خود و اسماعیل بخشی را تأیید کرد. قلیان نوشته بود در حین بازداشت، اسماعیل بخشی در تلاش بود که او را از زیر دست مأموران بیرون بکشد. اما مأموران بخشی را چنان کتک زدند که از هوش رفت:

«شکنجه آقای بخشی از زمان بازداشت تا انتقال به بازداشتگاه اطلاعات اهواز آن چنان شدید بود که در ۱۰ روز نخست بازداشت تصور می‌کردم که این فعال کارگری مرده است.»

عسل محمدی که در اطلاعات اهواز با سپیده قلیان در یک سلول زندانی بوده، در نوشته خود در اینستاگرام شرحی هم از  نحوه بازجویی قلیان به دست داده:

«شاهد ساعت‌های طولانی بازجویی‌اش بودم و از ده صبح تا پاسی از نیمه شب تقریباً هر روز این پروسه تکرار می شد. من صدای فریاد و توهین‌های بازجویش را از اتاق کناری می‌شنیدم. شاهد روزی بودم که چنان فشاری برای اعتراف دروغ بر او آوردند که پنجه بر چهره‌اش می‌کشید و آرزوی مرگ می‌کرد.»

بیشتر بخوانید: