برخورد امنیتی با کارگران در ایران همچنان ادامه دارد. منابع خبری از بازداشت جعفر عظیم‌زاده، دبیر و پروین محمدی نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران همزمان با آزادی موقت محمد خنیفر، کارگر نیشکر هفت‌تپه خبر دادند.

جعفر عظیم‌زاده، دبیر اتحادیه آزاد کارگران

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، ماموران پلیس فردیس کرج ساعتی پس از بازداشت جعفر عظیم‌زاده، دبیر این اتحادیه، پروین محمدی نایب رئیس این تشکل کارگری را هم بازداشت کردند.

عظیم‌زاده عصر سه‌شنبه ۹ بهمن بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. در حالیکه در ابتدا  مشخص نبود کدام یک از مراجع امنیتی و یا قضایی دبیر اتحادیه آزاد کارگران را بازداشت کرده‌اند، چند ساعت بعد مشخص شد که ماموران کلانتری یازده فردیس کرج این دو عضو هیئت مدیره این تشکل کارگری را دستگیر کرده‌اند.

برپایه این گزارش، ماموران نیروی انتظامی گفته‌اند که آقای عظیم‌زاده تا زمان ابلاغ حکم قاضی در بازداشتگاه نیروی انتظامی نگهداری خواهد شد.

محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع عظیم‌زاده بامداد چهارشنبه دهم بهمن گفت که موفق شده چند دقیقه با موکلش ملاقات کند.

دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی پیش از این عظیم‌زاده را به شش سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت سیاسی و اجتماعی محکوم کرد.

دبیر اتحادیه آزاد کارگران تیر ۱۳۹۵ پس از ۶۳ روز اعتصاب غذا به صورت موقت آزاد شد.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران همزمان با اعتصاب غذای عظیم‌زاده، گفته بود که «برای این زندانی کاری نمی‌کند، حتی اگر بمیرد».

در خبر دیگری در ارتباط با بازداشت فعالان کارگری، محمد خنیفر، کارگر نیشکر هفت‌تپه که یکشنبه هفتم بهمن بازداشت شده بود، به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، شماری از کارگران این مجتمع تولیدی طی روزهای گذشته به مراجع امنیتی احضار و برخی از آنان بازداشت شدند.

این کارگران پس از آنکه در محل کار در اعتراض به بازداشت دوباره اسماعیل بخشی، تجمع کردند، احضار و یا بازداشت شدند.

اسماعیل بخشی، ۳۰ دی امسال، یک روز پس از پخش یک برنامه تلویزیونی تحت عنوان «مستند طراحی سوخته» باردیگر با یورش ماموران امنیتی دستگیر و به مکان نامعلوم منتقل شد.

او که آبان امسال همزمان با اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه همراه با ۱۶ کارگر دیگر این مجتمع دستگیر شده بود، پس از آزادی موقت فاش کرد؛ در زندان «تا سرحد مرگ» شکنجه شده و از وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی خواست تا در یک برنامه تلویزیونی در این باره توضیح دهد.

وزیر اطلاعات، مقام‌های قضایی و نمایندگان مجلس در شرایطی که گفته بودند، این موضوع را پیگیری خواهند کرد، به فاصله کوتاهی ضمن تائید «ضرب و شتم» بخشی در مسیر انتقال به زندان و نگهداری او با زندانیان متهم به همکاری با داعش، این اقدامات را مصداق شکنجه ندانستند.

پس از انکار شکنجه بخشی از سوی مقامات دولتی و قضایی، تلویزیون جمهوری اسلامی در برنامه‌ای تحت عنوان «طراحی سوخته» بخش‌هایی از اعترافات اجباری او و سپیده قلیان، فعال اجتماعی در خوزستان که همراه کارگران نیشکر دستگیر شده بود، را پخش کرد.

پخش این برنامه تلویزیونی که اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه را به «گروه‌های خارج از کشور» مرتبط نشان می‌دهد، با واکنش وکیل اسماعیل بخشی و سپیده قلیان روبرو شد.

فرزانه زیلابی، وکیل اسماعیل بخشی اعلام کرد که علیه صدا و سیما شکایت خواهد کرد.

یک روز پس از پخش این برنامه اما ماموران امنیتی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان و مهدی قلیان را بازداشت کردند.

مهدی قلیان برادر سپیده قلیان دوشنبه هشتم بهمن به قید وثیقه به صورت موقت آزاد شد.

اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه در آبان امسال برای چند هفته پیاپی ادامه داشت و کارگران معترض خواستار خلع ید از مالکان خصوصی این مجتمع و بازگردان مالکیت آن به بخش دولتی و یا اداره خودگران آن زیرنظر شوراهای کارگری بودند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اما در واکنش به این خواسته، پس از بازداشت کارگران، برای تشکیل شورای اسلامی کار در این واحد تولیدی اقدام کرد.

کارگران معترض از برگزاری انتخابات شورای اسلامی کار در مجتمع نیشکر هفت‌تپه استقبال نکردند. آنگونه که به گزارش کانال تلگرامی «مستقل کارگران نیشکر هفت‌تپه»، مشارکت کارگران به رغم تهدید و تدابیر امنیتی «بسیار پائین بود».


در همین زمینه: