محمد هادی‌زاده فوق تخصص جراحی سینه مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران،  گفته که سالانه حدود ۱۵ هزار نفر مبتلا به سرطان پستان در ایران شناسایی می‌شوند که بین ۴ هزار تا ۶ هزار نفر آنان معادل حدود ۴۰ درصد، دیر شناسایی می‌شوند.

سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان و دومین سرطان شایع کشور است

براساس آمارها در سال‌های گذشته سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان و دومین سرطان شایع کشور بوده است. با وجود مشاهده این نوع سرطان در همه جنس‌ها، زنان گروه اصلی درگیر با این بیماری هستند.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هادی‌زاده در این‌باره گفت: « ۹۹ درصد مبتلایان به سرطان پستان را زنان و یک درصد را مردان تشکیل می‌دهند. در ایران نیز سالانه چیزی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ مرد به سرطان سینه مبتلا می‌شوند».

پیشتر دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود سالیانه حدود ۱۱۰ هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور مشاهده می‌شود و حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت می کنند که شایع ترین سرطان ها بین مردان سرطان معده و بین زنان سرطان سینه است. او همچنین گفته بود: « ۵۰ درصد از سرطان‌ها درمان‌پذیر و قابل پیشگیری‌اند. سرطان پستان در زنان جدی است و در سنین جوانی رخ می‌دهد و قابل پیشگیری است»

محمد هادی‌زاده با اشاره به مداوای بیماران، کاهش هزینه های درمانی و ارائه خدمات مناسب تر به عنوان مزایای تشخیص به‌موقع سرطان پستان گفته است شناسایی مبتلایان به این سرطان در کشور نسبت به سال های گذشته بیشتر شده اما هنوز تعداد زیادی از موارد ابتلا با تاخیر تشخیص داده می شوند که این وضعیت با افزایش اطلاع رسانی باید رفع شود.

هادی‌زاده همچنین گفته است که پیشرفته ترین اعمال جراحی سرطان سینه در ایران انجام می شود که برخلاف گذشته برای درمان سرطان، سینه را برداشته نمی‌شود: «ممکن است که این اعمال جراحی در همه جای کشور اشاعه نیافته باشد. اما در این مراکز تمام اعمال جراحی این بیماری انجام می شود. در برخی از شهرها هنوز جراحان ما به راحتی سینه بیمار را برمی دارند که با این کار فرد بیمار تقریبا از زندگی عادی خارج می شود». ابتلا سرطان پستان به‌صورت مشخص بر «هویت زنانه» و زندگی جنسی و اجتماعی زنان تاثیر منفی می‌گذارد و به همین دلیل و در غیاب آموزش‌ها و حمایت‌های لازم، در بسیاری از زنان دیر تشخیص داده می‌شود.

او قبلا نیز اعلام کرده بود که با توجه به فاکتور سن در احتمال وقوع سرطان، تا ۱۰ یا ۲۰ سال آینده آمار ابتلا در ایران نیز به کشورهای دارای نرخ رشد بالای سرطان نزدیک و میزان ابتلا به سرطان پستان دو یا سه برابر می‌شود، بنابراین باید به مقوله پیشگیری به شکل جدی‌تری نگریست. نرخ ابتلا به سرطان پستان در ایران تقریبا یک‌چهارم آمارهای کشورهای توسعه‌یافته از جمله آمریکا ست.

سرطان سینه به همراه سرطان معده، رکتوم، ریه، مثانه، پروستات و خون ۷ سرطانی شایع ایران هستند. با اینکه این سرطان قابل درمان است، بسیاری از زنان به دلیل ناآگاهی از روش‌های تشخیص به موقع آن، جان خود را از دست می‌دهند یا با عوارض شدید آن روبه‌رو می‌شوند. در سال‌های اخیر کارزارهایی برای افزایش اطلاع‌رسانی در این‌خصوص شکل گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: