با بالا گرفتن تنش‌ها با ایران، ایالات متحده در حال ارسال یک سیستم موشکی پاترویت و یک ناو جنگی جدید به خاورمیانه است.

ناو جنگی یواس‌اس آرلینگتون که قابلیت حمل وسایل نقلیه آبی-خاکی و هواپیما را دارد، به ناو آبراهام لینکلن در خلیج فارس می‌پیوندد. بمب‌افکن‌های بی ۵۲ آمریکا هم به قطر رسیده‌اند.

ناو جنگی یواس‌اس آرلینگتون قابلیت حمل وسایل نقلیه آبی-خاکی و هواپیما را دارد

پنتاگون اعلام کرده که این تحرکات پاسخی به تهدیدهای موجود درباره درگیری‌های احتمالی نیروهای آمریکایی با ایران در منطقه است.

اطلاعات زیادی درباره این اقدامات منتشر نشده است. ایران تهدید‌ها را بی‌معنی خوانده و گفته این اقدامات جنگ روانی علیه ایران است.

در عین حال، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هم گزارش داد که یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه اصفهان و یک روحانی عالی‌رتبه ایرانی، گفته است تجهیزات نظامی آمریکا می‌توانند با یک بمب نابود شوند.

روز جمعه پنتاگون اعلام کرده بود آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست اما آماده است تا از نیروها و منابع خود در منطقه دفاع کند.

پنتاگون گفته بود وزارت دفاع آمریکا با دقت اقدامات ایران را رصد می‌‌کند.

در بیانیه پنتاگون آمده سیستم پاترویت که گفته می‌شود می‌تواند موشک‌های بالیستیک، موشک‌های کروز و تجهیزات پیشرفته هوایی را حمل کند، آماده هر گونه درگیری احتمالی‌ست و ناو آرلینگتون در راه خاورمیانه است.

روز یک‌شنبه گذشته، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود ارسال تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه پیامی روشن و عاری از سوءتفاهم به رژیم ایران است که اگر به منافع آمریکا در منطقه حمله کنند، با واکنش شدید مواجه خواهند شد.

ناو آبراهام لینکلن روز پنج‌شنبه از کانال سوئز عبور کرده است.

سال گذشته دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و ماه گذشته اعلام کرد معافیت‌های پنج کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه را که همچنان از ایران نفت می‌خرند، لغو می‌کند.

آمریکا همچنین سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را به عنوان گروه تروریستی شناخته است.

در واکنش به این رویدادها، روز چهارشنبه شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، محدودیت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین را رعایت نمی‌کند.

از سوی دیگر دونالد ترامپ در یک نشست خبری اعلام‌ نشده در کاخ سفید از سران جمهوری اسلامی خواست با او تماس بگیرند و بر سر میز مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران بازگردند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که بعد از اتمام جلسه شورای امنیت کاخ سفید صادر شد، اعلام کرد که آمریکا آماده است به هر حمله‌ای به سرعت پاسخ قاطعانه دهد.

لحن پمپئو در این بیانیه خصمانه‌تر بود. وزیر خارجه آمریکا با یادآوری «سابقه ۴۰ ساله ایران در کشتن سربازان آمریکایی، حمله به تأسیسات آمریکا و گروگان گرفتن آمریکایی‌ها» از کسانی «در تهران که راه آینده نویدبخش برای ایران را در تنش‌زدایی می‌بینند» خواست رفتار حکومت را اصلاح کنند.

اما معاون سیاسی سپاه پاسداران جمعه ۱۰ مه/ ۲۰ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با صراحت گفت «مذاکره‌ای با آمریکایی‌ها انجام نخواهد شد.»

سردار پاسدار یدالله جوانی ادعا کرد آمریکایی‌ها جرأت اقدام نظامی علیه ایران را هم ندارند.

با این حال شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده کاخ سفید شماره تماس با دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا را در اختیار سفارت سوییس گذاشته تا ایران در صورت تمایل بتواند با رییس جمهوری آمریکا تماس بگیرد.

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از این مقام مطلع گفته تنها در صورتی که تهران بخواهد، سوییس این شماره را در اختیار آنها قرار خواهد داد.