سازمان فدرال هوانوردی آمریکا جمعه ۲۱ ژوئن/۳۱ خرداد پرواز همه هواپیماهای مسافربری را که در آمریکا به ثبت رسیده‌اند بر فراز آب‌های ایران در خلیج‌فارس و تنگه هرمز ممنوع کرد.

آمریکا پرواز هواپیماهای مسافربری خود بر فراز ایران را ممنوع کرد

بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد/ ۲۰ ژوئن یک فروند پهپاد گلوبال هاوک ارتش آمریکا هدف پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و ساقط شد. سازمان فدرال هوانوردی آمریکا اعلام کرد که هنگام این درگیری نظامی، یک هواپیمای مسافربری در ۸۳ کیلومتری محل حادثه در پرواز بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس سازمان فدرال هوانوردی آمریکا در بیانیه خود گفته است:

«در منطقه فعالیت‌های نظامی تشدید شده و تنش‌های سیاسی بالا گرفته و به همین جهت هواپیماهای مسافربری در خطر اشتباه محاسباتی قرار دارند و این احتمال هم وجود دارد که در شناسایی آن‌ها اشتباهی پیش بیاید.»

ایران تاکنون درباره توقف پروازهای هواپیماهای مسافربری بر فراز آب‌های سرزمینی این کشور در خلیج فارس و دریای عمان سکوت کرده است. مقامات جمهوری اسلامی ادعا کرده‌اند که چندین بار با پیام‌های رادیویی به پهپاد آمریکایی اخطار داده بودند. ایران ادعا می‌کند که پهپاد گلوبال هاوک ارتش آمریکا حریم هوایی و دریایی این کشور را نقض کرده است. ستاد فرماندهی مشترک آمریکا اما با انتشار نقشه‌ای اعلام کرده که پهپاد ارتش آمریکا بر فراز آب‌های بین‌المللی در پرواز بود که هدف قرار گرفت.

برخی از شرکت‌های هواپیمایی شناخته‌شده جهان از جمله هواپیمایی قطر و امارات از حریم هوایی ایران عبور می‌کنند.

شرکت هواپیمایی قطر از سال ۲۰۱۹ پروازهای خود به ایران را افزایش داد. پرواز دوحه به تهران و سه پرواز هفتگی به شیراز  و دو پرئاز هفتگی به اصفهان به پروازهای این شرکت اضافه شد. با خروج آمریکا از برجام کی ال ام، بریتیش ایرویز، لوفت‌هانزای آلمان،‌ کانتاس استرالیا و ایرفرانس پروازهای خود به ایران را متوقف کردند. الاتحاد امارات متحده نیز از آغاز «طرح‌های اضطراری» در پاسخ به هشدار آمریکا خبر داده است.

  • نقشه اینتراکتیو تنش‌های ایران و آمریکا:

بیشتر بخوانید: