با آغاز اجلاس کشورهای صنعتی جهان در ژاپن، کره جنوبی کماکان نسبت به ادامه دیپلماسی برای حل بحران شبه‌جزیره کره ابراز امیدواری کرد. اما کره شمالی همزمان از همسایه جنوبی‌اش خواست که از میانجیگری بین پیونگ‌یانگ و واشنگتن دست بردارد.

نخستین نشست ترامپ و کیم جونگ اون در سنگاپور، ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸

کیم یون‌ـ‌چول، وزیر اتحاد دو کره در دولت کره جنوبی پنج‌شنبه ۲۷ ژوئن / ۶ تیر در سئول اعلام کرد که ایالات متحده و کره شمالی نیاز به کاهش اختلاف‌ها را درک کرده‌اند و می‌خواهند به دیپلماسی ادامه دهند.

او در پاسخ به پرسش‌ها درباره تنش ایران و آمریکا و شباهت‌های بین آن با بحران شبه‌جزیره کره گفت که این دو نمونه نقاط اشتراکی دارند اما نباید به آنها به یک دیده نگریست زیرا به گفته او، واشنگتن و پیونگ‌یانگ «در حال تلاش برای پل زدن بر شکاف‌ها هستند و بنابراین فکر می‌کنم که باید به این دو موضوع به شکل متفاوتی نگاه کرد».

وزیر اتحاد کره جنوبی در حالی این اظهارات را بیان می‌کرد که پنج‌شنبه کره شمالی فشارها بر آمریکا را افزایش داد و از کره جنوبی خواست که از میانجیگری بین پیونگ‌یانگ و واشنگتن دست بردارد. کره شمالی خواهان رفع تحریم‌ها است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون ۹ اسفند گذشته / ۲۸ فوریه در هانوی ویتنام دومین دیدار خود را برگزار کردند. این اجلاس بدون هیچ توافقی درباره خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا به شکلی ناگهانی و بر خلاف برنامه‌ریزی‌ها به پایان رسید.

نخستین دیدار آن‌ها در ماه ژوئن سال گذشته در سنگاپور نیز به نتیجه ملموسی در راستای خلع سلاح هسته‌ای دست نیافت.

رئیس‌جمهوری آمریکا امروز پنج‌شنبه به محل برگزاری اجلاس ۲۰ کشور صنعتی جهان (جی ۲۰) در اوساکای ژاپن رفت و رایزنی بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و خلع سلاح کره شمالی از موضوعات اصلی این نشست هستند.


در همین زمینه: