صدها معلم بازنشسته، شاغل و حق التدریسی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۳ و ۱۴ مرداد در اعتراض به مسائل صنفی، استخدامی و معیشتی در چندین شهر ایران تجمع‌هایی را برگزار کردند.

در اهواز، مرکز خوزستان نیز معلمان تجمع اعتراضی برگزار کردند؛ دوشنبه ۱۴ مرداد ــ عکس: شبکه‌های اجتماعی

در تهران، گروهی از معلمان حق التدریس که از سراسر ایران به تهران آمده‌ بودند، دوشنبه و برای دومین روز پیاپی در برابر ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این معلمان خواهان روشن شدن وضعیت استخدامی خود بودند و پلاکاردهایی که بر روی آن‌ها نوشته شده بود، «معلم حق التدریس، استخدام» و «بودجه تعیین شده کجا هزینه می‌شود» در دست داشتند.

بر اساس گزارش‌های فعالان صنفی و تعدادی از منابع خبری در شهرهای اهواز، کرمانشاه و اصفهان نیز معلمان شاغل و بازنشسته تجمع‌هایی برگزار کردند. درخواست این معلمان بیشتر مسائل صنفی و معیشتی و نیز آزادی معلمان زندانی بود.

در کرمانشاه معلمان شعار می‌دادند :«اینهمه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی»، «دادگاه، تهدید دیگر اثر ندارد».

در اهواز نیز شرکت کنندگان در تجمع پلاکاردهایی در حمایت از معلمان زندانی در دست داشتند.

مجلس شورای اسلامی قانونی را برای استخدام معلمان حق التدریس و آموزگاران نهضت سوادآموزی تصویب کرده است، اما با گذشت حدود  ۱۰ ماه  هنوز این قانون به اجرا در نیامده است.

نمایندگان این معلمان به خبرگزاری تسنیم گفتند که چند سالی است به صورت حق‌التدریس در مدارس مشغول به کار هستند، آموزش‌وپرورش با استفاده از آنها کمبود معلم را جبران کرده و کلاس‌‌های درس بدون معلم نمی‌ماند، اما حالا که قانون مجلس مصوب و دولت ملزم به استخدام شده است می‌خواهند فقط  ۱۳ هزار نفر را استخدام کنند.

تجمع معلمان در اصفهان؛ دوشنبه ۱۴ مرداد ــ عکس: شبکه‌های اجتماعی

 حدود ۳۰هزار معلم حق‌التدریس در سراسر ایران مشغول به کار هستند که دستمزد مناسب، مزایا و امنیت شغلی ندارند.

در همین حال در برخی از استان‌ها از جمله فارس بخشنامه‌ای صادر شده تا نیروهایی که تا سال گذشته به تدریس مشغول بودند حتی به صورت حق التدریس در سال جدید به کار گرفته نشوند و به جای آنها معلمان بازنشسته در اولویت باشند.

این موضوع از دیگر مسائل مورد اعتراض معلمان حق التدریسی است.

چندین معلم، فعال صنفی و فعال حقوق معلمان بازداشت شده‌اند و در زندان بسر می‌برند. اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی، عبدالرضا قنبری و محمد ثانی از جمله معلمانی هستند که به دلیل پی‌گیری خواسته های صنفی در زندان بسر می‌برند.


در همین زمینه:

https://www.radiozamaneh.com/457548