وزیر خارجه ایران با اشاره به پیام آمریکا به ناخدای نفتکش «آدریان دریا» گفت آمریکا به هر ترتیبی می‌خواهد مانع از فروش نفت ایران شود اما ایران نفت خود را می‌فروشد و آمریکا هم راه‌های تازه‌ای برای جلوگیری از نفت ایران پیدا می‌کند.

آدریان دریا: نفتکش حامل نفت‌ خام ایران

محمدجواد ظریف صبح پنچشنبه ۱۴ شهریور در صفحه اینستاگرام خود تأیید کرد که آمریکا به ناخدای آدریان دریا پیشنهاد داده است که در ازای مقداری پول، نفتکش ایران را به ایالات متحده تحویل دهد.  ظریف نوشت:

«سلام از داکا پایتخت پرترافیک بنگلادش، دیروز آمریکا برای دزدی دریایی نفت مردم ایران جایزه تعیین کرد. به گزارش فایننشال تایمز، برایان هوک (نماینده ویژه آمریکا علیه ایران) به ناخدای هندی کشتی آدریان دریا ایمیل زده که اگر نفت ایران را به ما تحویل دهی چند میلیون دلار جایزه می گیری و زندگی راحتی خواهی داشت. اگر تحویل ندهی تحریمت می‌کنیم.» ظریف در ادامه نوشت: «آمریکا به در و دیوار می زند تا مانع فروش نفت ایران شود (…) نفتمان را هم خواهیم فروخت و حتماً آمریکا بهانه‌های جدیدی برای ادعا در این زمینه پیدا خواهد کرد.»

فایننشال‌تایمز روز گذشته گزارش داده بود که برایان هوک نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ایمیلی به تاریخ ۲۶ اوت برای آکلیش کومار، ناخدای هندی‌تبار نفتکش آدریان‌دریا نوشته است:

«من برایان هوک هستم. برای مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا کار می‌کنم و نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هستم. خبر خوشی برای شما دارم.»

روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته خبر خوش دولت ترامپ این بوده است که ناخدای نفتکش ایرانی در ازای همکاری با دولت آمریکا برای توقیف کشتی می‌تواند میلیون‌ها دلار پول نقد از آمریکا بگیرد. هوک از کومار خواسته بود کشتی را به سمت آب‌های کشوری هدایت کند که امکان توقیف آن به نیابت از آمریکا وجود داشته باشد.

روز گذشته فاکس نیوز گزارش داده بود که «آدریان دریا» حوالی بندر طرطوس متوقف شده و ایران سه نفتکش کوچک‌تر برای تخلیه محموله نفت خام این ابرنفتکش به محل اعزام کرده اما ناخدای کشتی از همکاری خودداری کرده و از مقامات ایرانی خواسته است جانشینی برای او تعیین کنند.

«آدریان دریا» تا پیش از توقیف توسط نیروی دریایی بریتانیا در تنگه جبل‌الطارق به ظن دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه، گریس ۱ نام داشت و با پرچم پاناما تردد می‌کرد. بعد از رفع توقیف به حکم دادگاه عالی جبل‌الطارق و به رغم مخالفت‌های آمریکا،  تغییر نام داد. این نفتکش به جلوه‌ای از تنش ایران و آمریکا بر سر تنگه هرمز و صدور نفت ایران تبدیل شده است. سخنگوی دولت ایران ادعا کرده است که ایران این نفتکش و محموله‌اش را روی دریا یک جا فروخته است.

بیشتر بخوانید: