مراسم تشییع جنازه فرهاد خسروی، کولبر ۱۴ ساله‌ای که جسد او امروز پس از چهار روز جستجو در ارتفاعات کردستان کشف شد، به تظاهرات ضد دولتی بدل شد. مردم که ابتدا فریاد می‌زدند «جگر و جان‌مان سوخته، شهید نان داده‌ایم» و «برای یک تکه نان بود»، رفته رفته شعارهای ضد حکومتی و از جمله شعار «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

فرهاد خسروی ۱۴ ساله شامگاه دوشنبه ۲۵ آذر به همراه برادرش آزاد ۱۷ ساله و حسین کرمی ۳۵ ساله برای کولبری عازم گردنه «ته ته» در هورامان شده بودند. آن‌ها گرفتار برف و بوران شدند.

جسد آزاد خسروی روز ۲۶ آذر پیدا شد. حسین کرمی نیز که به سختی مصدوم شده بود در همان روز پیدا، و به بیمارستان منتقل شد.

تلاش‌ها برای یافتن فرهاد خسروی ادامه یافت. در شبکه‌های اجتماعی فراخوان‌هایی برای یافتن فرهاد خسروی منتشر شد. صدها تن از مردم منطقه مریوان (زادگاه فرهاد خسروی) و هورامان به محل سقوط او رفته و جست‌وجو را آغاز کردند.

بالاخره امروز جمعه ۲۹ آذر در منطقه «گناو» گردنه ژالانه پیکر بی‌جان فرهاد خسروی کشف شد. ویدئوی زیر صحنه پایین بردن پیکر او از کوه را نشان می‌دهد:

کولبر نیوز، یک کانال تلگرامی پوشش‌دهنده اخبار کولبران به نقل از مرم محلی نوشت: «کت فرهاد بر روی جسد آزاد برادرش بوده و جسد خودش در انتهای مسیر یافت شد. مسافت کمی مانده بود تا به جاده و شهر مریوان برسد، گویا فرهاد به دنبال کمک به آنجا رفته بود.»

جمع کثیری از مردم مریوان امروز جمعه ۲۹ آذر به مشایعت جسم بی‌جان او رفتند. ویدئویی از مشایعت پیکر فرهاد خسروی که در آن مردم مریوان شعار می‌دهند: «جگر و جان‌مان سوخته، شهید نان داده‌ایم»:

این تشییع جنازه به سرعت به یک تظاهرات ضدحکومتی بدل شد و مردم معترض شعار سر دادند: «مرگ بر دیکتاتور».

طی دو هفته‌ اخیر ۹ کولبر در نوار مرزی استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بر اثر تیراندازی ماموران یا در برف و بوران کشته و مصدوم شده‌اند.

بیشترین تعداد کولبران متعلق به استان‌های غربی و شمال غربی ایران است. کولبران در مناطق مرزی استان‌های کردنشین ایران با مشکلات بسیاری برای امرار معاش روبه‌رو هستند: صعب‌العبور بودن راه‌های کوهستانی، خطر سقوط، سرمازدگی، گیر افتادن در زیر بهمن و تیراندازی نیروهای انتظامی مرزبانی و سپاه به آن‌ها.


بیشتر بخوانید: