اعتراض‌های آبان ۹۸ با سرکوبی خونین مواجه شد. همزمان با این سرکوب، حکومت دستور قطع اینترنت را برای جلوگیری از ادامه اعتراض‌ها یا انتشار اخبار خشونت علیه معترضان صادر کرد. نگرانی جمهوری اسلامی از اینترنت پایان نیافته است. پس از اعتراض‌ها دست‌کم دو بار دیگر ــ آخرین بار، چهارم دی، یک روز پیش از چهلم بسیاری از کشته‌شدگان اعتراض‌ها ــ اینترنت کند یا مختل شد. معاونت فضای مجازی دادستانی کل جمهوری اسلامی نیز دوشنبه ۹ دی از ارائه طرحی برای شناسایی استفاده‌کنندگان از فیلترشکن و وی‌پی‌ان خبر داد و گفت: «اگر فیلترشکن‌ها محدود می‌شد، ‌نیازی به بستن اینترنت در دوران آشوب نداشتیم … و با راه‌اندازی شبکه اطلاعات ملی نیازی به بستن کامل اینترنت نبود».

«زمانه» درباره اینترنت ملی، امکان طرح شناسایی کاربران فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها و استفاده امن از این ابزارهای دسترسی آزاد به اینترنت با امیر رشیدی، پژوهشگر دسترسی و امنیت اینترنت در کمپین بین‌المللی حقوق بشر گفت‌و‌گو کرد.

آقای رشیدی معتقد است که کاربران با استفاده از وی‌پی‌ان‌های امن خارج کشور می‌توانند کماکان از دسترسی آزادانه به اینترنت برخوردار باشد. به باور این کارشناس امنیت اینترنت، هنوز پروژه کلانی برای قطع کامل اینترنت وجود ندارد، زیرا نهادهای حکومتی هم آماده قطع‌شدن ارتباط‌ اینترنتی‌شان با جهان نیستند. این گفت‌و‌گو را در ادامه بشنوید:


در همین زمینه: