مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به دیپلمات‌های آمریکایی دستور داده تا هرگونه تماس با گروه‌های مخالفان ایرانی را محدود کنند.

سخنرانی رودی جولیانی وکیل شخصی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا برای هواداران سازمان مجاهدین خلق در کنفرانس «امنیت خاورمیانه، ورشو لهستان، ۱۳ فوریه ۲۰۱۹

بلومبرگ شب گذشته و ساعاتی پیش از انتشار خبر حمله موشکی پایگاه‌های آمریکا در خاک عراق این خبر را منتشر کرد.

به نوشته بلومبرگ، یکی از این گروه‌ها سازمان مجاهدین خلق است که زمانی به رودی جولیانی (وکیل پرزیدنت ترامپ و شهردار سابق نیویورک) و نیز جان بولتون (مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید) برای سخنرانی در همایش‌های این سازمان پول پرداخت می‌کرده است.

در گزارش شبکه خبری سی ان ان در این رابطه آمده است در متن دستوری که پمپئو به تمامی هیات‌های نمایندگی ایالات متحده در خارج از آمریکا مخابره کرده است به دیپلمات‌ها دستور داده شده که بدون مجوز خاص اجازه ملاقات با گروه‌های مخالف ایرانی را ندارند، زیرا که موجب شدت گرفتن تنش‌ها با رژیم ایران خواهد شد.

 سی ان ان نوشته است نسخه ای از این دستور را در اختیاردارد  و در آن آمده است: «بسیاری از گروه‌های اپوزیسیون ایرانی در تبعید به طورمرتب قصد تماس با مقام‌های آمریکایی را دارند تا دستکم در ظاهر به نوعی حمایت ضمنی جلب کنند ونمود و نفوذ بیشتری یابند.»

پمپئو یادآوری کرده که بسیاری از این گروه‌ها پیش از این و یا در حال حاضر برای پیشبرد اهداف سیاسی خود از روش‌های خشونت آمیز استفاده می‌کنند.

در گزارش بلومبرگ از این خبر به طور مشخص به نام مجاهدین خلق اشاره شده و آمده که نام پنج گروه سیاسی دیگر نیز در این دستور ذکر شده است.

به نوشته سی ان ان فرمان پمپئو اوایل این هفته به هیات‌های نمایندگی آمریکا در خارج از این کشور فرستاده شده، اما بلومبرگ عصر سه شنبه ( به وقت شرق آمریکا ) اولین منبع خبری بود که آن را منتشر کرد.

در دستور پمپئو به دیپلمات‌های آمریکایی آمده که ملاقات با این گروه ها ممکن است دیپلماسی آمریکا با ایران را به خطراندازد.

« ملاقات مستقیم دولت آمریکا با این گروه‌ها می تواند برای اهداف خط مشی سیاسی ما مبنی بر رسیدن به یک توافق جامع با رژیم ایران که رفتارهای بی‌ثبات کننده آن ( کشور) را هم شامل شود، زیانبخش باشد»

وزارت خارجه آمریکا به درخواست بلومبرگ برای اظهار نظر درمورد این خبر تا کنون پاسخی نداده است. انتشار این خبر در میان برخی گروه‌های طرفدار حمله نظامی به ایران ( هاوک‌ها) با بازخوردی منفی همراه بوده، چرا که این دسته استدلال می‌کنند که باید تماس با این گروه‌ها تشویق شود و نه منع.

کریستین ویتون، پژوهشگرارشد مرکز نشنال اینترست و مشاورارشد وزارت خارجه آمریکا در دولت‌های پرزیدنت ترامپ و بوش می‌گوید:« این بی مبالاتی است که یک استراتژی برای اعمال فشار گروه‌های مختلف مخالف دولت ایران وجود ندارد». ویتون می افزاید:« دشمن دشمن من، دوست من است، دستکم تازمانی‌که منافع مشترک داریم»

به نوشته بلومبرگ در کنار نام مجاهدین خلق نام پنج گروه دیگر نیز در این دستور آمده است، که نام دو گروه جنبش مبارزه برای آزادی الاحواز، حزب کومله کردستان ایران در میان این نام‌ها دیده می‌شود.

در خبر سی ان ان و بلومبرگ نامی از بقیه این گروه‌ها برده نشده است، اما خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در واشنگتن در صفحه توییتر خود نوشت که از خبرنگار بلومبرگ نام بقیه گروه ها را جویا شده است.

به نوشته هادی نیلی شورای گذار ایران، حزب دموکرات کردستان ایران و جنبش آزادی بخش ملی آذربایجان جنوبی سه گروه دیگر هستند.