رئیس جدید کنوانسیون ملل متحد درباره تنوع زیستی از دولت‌های جهان خواست که با جدیت نشان دادن در زمینه محیط زیست از ادامه فجایع اقلیمی جلوگیری کنند. الیزابت ماروما مرما هشدار داد که روند کنونی انقراض جانوران زمانی بشر را با جهانی خالی مواجه خواهد کرد.

اعتراض محیط زیستی در بوردو؛ روی پلاکارد به از بین رفتن ۶۰ درصد جمعیت حیوانات به دست بشر در نیم قرن گذشته اشاره شده: «جمعه سیاه: ۶۰ درصد تخفیف روی تنوع زیستی» ــ عکس: NICOLAS TUCAT / AFP

به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، الیزابت ماروما مرما دوشنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی و در آستانه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس به رهبران جهان هشدار داد که اگر نتوانند در سال جاری برای مقابله با روند انقراض جانوران به نتیجه مشترک برسند، بشریت در آینده باید کل سیاره زمین را وابنهد.

ماروما مرما به دولت‌ها هشدار داد که ۲۰۲۰ نباید «یک سال دیگر از کنفرانس‌ها» درباره فاجعه اقلیمی باشد و آنها باید علیه جنگل‌زدایی، آلودگی و تغییرات اقلیمی دست به اقدام مشخص و قاطع بزنند:

«کسب و کارها، اجتماع‌های محلی، جامعه مدنی، جوانان، همه ما که تحت حکومت دولت‌ها هستیم، باید دست به اقدام بزنیم. برای سال‌ها درباره این اقدام حرف زده‌ایم. اما باور کنید، ما نیاز به یک اقدام تحول‌بخش داریم تا تفاوتی ایجاد شود.»

قرار است در مجمع جهانی اقتصاد سال جاری، ازدست‌رفتن تنوع زیستی به عنوان سومین خطر بزرگ پیشاروی جهان به بحث گذاشته شود.

به گفته مرما، تخریب زیست‌بوم‌های پشتیبان حیات در سیاره، همچون صخره‌های مرجانی و جنگل‌های استوایی، باعث شده که انسان با خطر زندگی در «جهانی خالی» با «عواقب فاجعه‌بار برای جامعه‌ها» روبرو باشد:

«زندگی آدم‌ها به تنوع زیستی وابسته است، اما شاید همیشه این وابستگی مشخص نباشد یا به آن توجهی نشده باشد. سلامت بشر در نهایت به زیست‌بوم‌اش بستگی دارد: وجود آب پاکیزه، سوخت و منابع غذایی.»

یک جنگلبان حامی کرگدنها در کنار یکی از دو کرگدن ماده سفید شمالی باقی‌مانده در جهان، ۲۰ مه ۲۰۱۸ در کنیا. آخرین کرگدن مذکر این گونه یک سال پیش از آن مرده بود ــ عکس: TONY KARUMBA / AFP

دانشمندانی از سرتاسر جهان مه گذشته هشدار دادند که اکنون نرخ تخریب طبیعت و جاندارانش بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از متوسط آن در ۱۰ میلیون سال گذشته است. دلیل اصلی:‌ مداخله بشر در طبیعت و گرمایش جهانی زمین به علت انتشار گازهای گلخانه‌ای به دست بشر.

انسان‌ها عاملان اصلی ششمین عصر انقراض انبوه جانوران در تاریخ سیاره هستند.

به گزارش سرشناس‌ترین متخصصان بین‌المللی حیات وحش، ‌بشریت از سال ۱۹۷۰ تاکنون  ۶۰ درصد از جمعیت پستانداران، پرندگان، ماهی‌ها و خزندگان را نابود کرده است. متخصصان هشدار داده‌اند که نابودی حیات وحش در حال حاضر تهدیدی آنی است برای تمدن بشر.

مرما قرار است مذاکره‌کننده اصلی برای دستیابی به توافقی بر سر تنوع زیستی همچون توافق اقلیمی پاریس باشد.


در همین زمینه: