مجید تخت‌روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل، گفته‌‌های مقام‌های نظامی آمریکا را درباره توقیف یک شناور حامل سلاح و تجهیزات نظامی ایران برای یمن، پوچ، مسخره و ادامه جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران خواند.

بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران اکتبر ۲۰۲۰ لغو می‌شود

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) پنج‌شنبه ۱۳ فوریه/ ۲۴ بهمن با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد در تاریخ ۹ فوریه/ ۱۸ بهمن، کشتی یو‌اس‌اس نورمندی در چارچوب ماموریت دریایی خود برای تامین امنیت ناوبری در منطقه تحت پوشش سنتکام یک قایق را توقیف و تفتیش کرده و مقادیر زیادی سلاح ساخت ایران در آن کشف کرده است.

همزمان هیأت آمریکا در سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای خواهان جلوگیری از اتمام تحریم تسلیحاتی ایران شد.

به گفته این ستاد، تجهیزات نظامی توقیف شده شامل ۱۵۰ موشک هدایت‌شونده ضد‌تانک و سه موشک زمین ‌به ‌هواست. تجهیزات ساخت پهپاد هم در این شناور کشف و توقیف شده است.

سنتکام در بیانیه خود گفته بود سلاح‌های کشف شده مشابه سلاح‌هایی هستند که پیش از این ناوشکن یو‌اس‌اس فورست شرمن در تاریخ ۲۵ نوامبر ۲۰۱۹ کشف و توقیف کرده بود.

نیروی دریایی ارتش آمریکا روز جمعه ویدئوی کوتاهی از حضور نیروهای آمریکایی بر شناور توقیف شده منتشر کرد. در این ویدئو، سرنشینان قایق بدون مقاومت و به سرعت تسلیم می‌شوند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم روز جمعه تصویری از موشک‌های توقیف شده منتشر کرد و ایران را «بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان» معرفی کرد.

مایک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نیز شامگاه جمعه در توئیتر با تایید عملیات سنتکام نوشت که آمریکا همچنان به تامین امنیت آب‌راه‌های مهم جهان ادامه می‌دهد.

همزمان با انتشار اطلاعیه سنتکام، هیات آمریکا در سازمان ملل، تهران را یک بار دیگر به حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، فعالیت‌های تروریستی در منطقه، اخاذی هسته‌ای و رفتارهای بی‌ثبات‌کننده در منطقه متهم کرد و بر این اساس از سازمان ملل متحد خواست که از لغو تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری کند.

تخت‌روانچی اما در بخش دیگری از گفته‌های جمعه شب خود، بیانیه اخیر هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را نیز بی‌اعتبار خواند.

بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران اکتبر ۲۰۲۰ لغو می‌شود.

هیات آمریکایی در سازمان ملل در بیانیه خود گفته است:

«با نتیجه‌گیری‌های هیات کارشناسان سازمان ملل، شورای امنیت اکنون کمتر از ۳۶ هفته تا اکتبر که موعد انقضای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل و تمدید تحریم‌ها برای جلوگیری از فروش سلاح‌هایی خاص به ایران است، فرصت دارد.»

بر اساس قطع‌نامه سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران اجازه ندارد سلاح یا قطعاتی از سلاح را به خارج از آن کشور صادر کند مگر آنکه شورای امنیت با صدور آن سلاح‌ها یا قطعات موافقت کرده باشد.

آمریکا و متحدانش در خلیج فارس همواره ایران را متهم به ارسال سلاح برای حوثی‌های یمن در جنگ نیابتی با عربستان سعودی کرده‌اند.


  • در همین زمینه:

 نیروی دریایی آمریکا قایق حامل سلاح‌های ایرانی را توقیف کرد