سهیل عربی، زندانی عقیدتی-سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ (فشافویه) پس از پنج روز بازجویی در بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه، مجددا به این زندان بازگردانده شد. بر اساس اطلاعاتی که در اختیار زمانه قرار داده شده، او روز اول اردیبهشت ‌ماه از درون زندان خبر داده که مأموران امنیتی احتمالا تحت فشار رسانه‌ای مجبور به بازگرداندن او به زندان شده‌اند.

سهیل عربی، زندانی عقیدتی-سیاسی

سهیل عربی که روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین‌‌ ماه توسط مأموران امنیتی با دست‌بند و چشم‌بند از بند عمومی تیپ پنج زندان تهران بزرگ خارج شده و به یکی از بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه در تهران منتقل شده بود، روز یک‌شنبه ۳۱ فروردین به زندان تهران بزرگ بازگردانده شد.

او گفته است که بازجویان اطلاعات سپاه به بهانه اینکه دسترسی‌اش را به تلفن قطع کنند، او را به سلول انفرادی فرستاده‌اند:

«بازجویی‌ها روزی ۱۰ الی ۱۲ ساعت ادامه داشت و روزانه فقط در دو نوبت ۲۰ دقیقه‌ای با چشم‌بند به هواخوری فرستاده می‌شدم. از لحظه اول شروع بازجویی‌ها فیلم‌برداری شد و در برخی موارد، بازجویی‌ها با تهدید و خشونت کلامی همراه بود.»

سهیل عربی همچنین خبر داده است که به ‌دلیل فشارهای ناشی از بازجویی، در چند نوبت دچار درد شدید در ناحیه معده شده و مأموران او را با چشم‌بند به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

فرنگیس مظلومی، مادر سهیل عربی روز ۲۱ فروردین ‌ماه در گفت‌وگو با زمانه درباره وضعیت فرزندش گفته بود که مسئولان قضایی و مسئولان زندان به هیچ یک از درخواست‌های فرزندش کوچک‌ترین توجهی نمی‌کنند و همچنان در حالی که او از بیماری رنج می‌برد، با وعده‌های غیرواقعی او را در زندان نگه داشته‌اند.

سهیل عربی، عکاس و فعال سایبری از روز ۲۶ اسفند ماه ۹۸ در اعتراض به شرایط نامساعد زندان مرکزی تهران بزرگ (فشافویه) و عدم رسیدگی پزشکی دست به اعتصاب غذا زده بود. او روز هفتم فروردین‌ ماه، با وعده یکی از مسئولان زندان مبنی بر اعزامش به بیمارستان و نامه‌نگاری به منظور موافقت با آزادی موقت ۵۰ نفر از زندانیان سیاسی بازداشت شده در اعتراضات سراسری آبان، به اعتصاب غذای خود پایان داد.

یکی از مطالبات این زندانی سیاسی، رسیدگی پزشکی به او و دیگر زندانیان با توجه به شیوع ویروس کرونا در زندان است.

بر اساس اطلاعات رسیده به زمانه، این زندانی سیاسی اعلام کرده که برای رسیدگی به مطالبات خود بارها با مسئولان قضایی نامه‌نگاری کرده اما هیچ پاسخی دریافت نکرده است:

«بارها با مسئولان نامه‌نگاری کردم و دادیار ناظر بر زندان موظف بوده بیاید و مطالبات مرا بشنود. دو سال است که نه او و نه مسئول دیگری نیامده با من صحبت کند.»

سهیل عربی همچنین با وجود درد شدید ناشی از بیماری «ترومای بلانت» و ایجاد عفونت در بدن، از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

او روز ۲۸ اسفند ماه و به دنبال وخامت شرایط جسمانی به بیمارستان خمینی تهران اعزام شد اما به دلیل بدهکار بودن سازمان زندان‌ها به بیمارستان و عدم تقبل هزینه‌ها از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ، این زندانی سیاسی بدون انجام مراحل درمان به زندان بازگردانده شد.

در ماه‌های اخیر و پس از تشخیص بیماری «ترومای بلانت» در بدن سهیل عربی، مسئولان زندان به او اعلام کرده‌اند که پرداخت هزینه ۶۰ میلیون تومانی عمل جراحی به ‌عهده خود او گذاشته شده و زندان، هزینه درمان او را متقبل نخواهد شد.

سهیل عربی آذر ماه سال ۹۲ بازداشت و به اتهام «سب‌النبی» به مجازات مرگ محکوم شد اما به دنبال تلاش‌های خانواده و وکیلان او و دخالت نهادهای بین‌المللی، پرونده او در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور بررسی و مجازات اعدامش لغو شد.

او در نهایت به هفت سال و شش ماه زندان محکوم شد اما با پرونده‌ جدیدی که در زندان علیه او باز شد، در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۷ به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس، سه سال تبعید و جزای نقدی محکوم شد.

این زندانی سیاسی در تمام دوران بازداشت و زندان، حتی یک روز نیز موفق به استفاده از حق مرخصی خود نشده است.


  • در همین زمینه