استاندار تهران با این استدلال که بیشتر خانه‌ها در پایتخت به صورت آپارتمانی و دارای پشت‌بام مشترک هستند، اجاره یا فروش پشت‌بام را غیرممکن دانست. این در حالی است که تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان از وجود پدیده پشت‌بام‌خوابی داشته و یکی از شهرداران تهران نیز نه تنها اجاره پشت‌بام برخی ‌خانه‌ها را تأیید کرده که از افزایش‌ اجاره‌بهای آن خبر داده بود.

تصاویری از پشت‌بام خوابی در تهران که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده / عکس از آرشیو

استاندار تهران صحت و سقم اخبار مربوط به فروش یا اجاره پشت‌بام در تهران را هم زیر سوال برده است.

انوشیروان محسنی بندپی گرچه تصریح کرده که استانداری هنوز در مورد رواج این پدیده به جمع‌بندی نرسیده، با این حال خود در مورد وجود چنین پدیده‌ای شک و تردید ابراز کرده است.

محسنی بندپی گفته که ضرورتی ندارد بی‌خانمان‌ها از پشت‌بام‌ها استفاده کنند زیرا «این افراد در فصول سرد سال در گرمخانه‌های شهرداری و سازمان بهزیستی پذیرش می‌شوند.»

استاندار تهران در عین حال اجاره یا فروش پشت‌بام آپارتمان‌ها را غیرممکن دانست زیرا این خانه‌ها دارای پشت‌بام مشترک هستند. او در خصوص خانه‌های ویلایی نیز اجاره‌ پشت‌بام را به دلایل امنیتی غیرمنطقی دانست.

این در حالی است که نه تنها عکس‌ها و تصاویر و آگهی‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی گواهی بر وجود پدیده پشت‌بام‌خوابی هستند، بلکه برخی مقامات مسئول نیز پیشاپیش بر وجود چنین پدیده‌ای صحه گذاشته بودند.

علی نوذرپور، شهردار منطقه ۲۲ تهران پیشتر در مورد موضوع پشت‌بام‌خوابی به روزنامه شرق گفته بود اجاره هر شب زیر آسمان خوابیدن از ۲۵ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.

فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن و مدیر علمی پیشین طرح مسکن اجتماعی نیز پیشتر تأیید کرده بود که «اکنون تعداد زیادی از کارگران، پشت‌بام‌خواب و مغازه‌خواب شده‌اند.»

رواج پشت‌بام‌خوابی نتیجه مستقیم افزایش قابل توجه قیمت و اجاره مسکن و همچنین کاهش قدرت خرید عموم مردم به خاطر نرخ بالای تورم است.

با این حال در پی داغ شدن موضوع پشت‌بام‌خوابی در رسانه‌ها و برانگیخته شدن احساسات عمومی مقامات جمهوری اسلامی درصدد انکار این پدیده برآمده‌اند.

از جمله محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز چندی پیش موضوع اجاره پشت‌بام‌ها را شایعه خواند و گفت که اشاعه اخبار از این دست در فضای مجازی کار «ضد انقلاب» بوده است.

او گفت: «من چنین چیزی نشنیده‌ام. بعید می‌دانم که صحت داشته باشد.»

این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۶، ۱۹ میلیون نفر، یعنی جمعیتی معادل یک سوم جمعیت شهری، «بدمسکن» هستند.

طبق تعریف این وزارت‌خانه، خانه‌های تک اتاقه یا بی‌در و پیکر، بدون دسترسی به سرویس بهداشتی و بدون‌ امکانات آب، برق و گاز، مسکن بد تعریف می‌شوند.

بر اساس گزارش سال گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس بیش از ۴۰ درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند. با توجه به تورم بالای ۴۰ درصد از آن زمان و فقیرتر شدن کارگران و مزدبگیران، جای تعجب دارد که برای مقامات جمهوری اسلامی پشت‌بام‌خوابی «بعید» به نظر می‌رسد.

رواج پشت‌بام‌خوابی و مغازه‌خوابی و بد مسکنی در حالی رخ می‌دهد که به گفته وزارت راه و شهرسازی، ۱۰ درصد خانه‌های ایران و ۱۳ درصد خانه‌های تهران خالی از سکنه هستند.