با دلارپاشی در بازار، قیمت دلار از کانال ۲۳ هزار تومان به کانال ۲۱ هزار تومان وارد شد اما اکنون بعد از سه روز قیمت دلار مجددا وارد کانال ۲۲ هزار تومان شده است. روحانی اعلام کرده برخی از صادرکنندگان، ۲۰ میلیارد یورو جنس صادر کرده‌اند، ولی ارز آن به کشور وارد نشده است.

نرخ دلار مجدداً بالا کشید

قیمت دلار در بازارهای ایران مجددا در حال افزایش است. بر اساس گزارش سایت‌های ارز و طلا قیمت دلار در صرافی‌های تهران پنجشنبه ۱۹ خرداد به ۲۲۵۳۰ تومان رسید. یک سکه طلا طرح امامی هم به قیمت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

محمود احمدی‌‌نژاد، رئیس جمهوری سابق و از مخالفان دولت روحانی شامگاه دوشنبه ۱۶ تیر از ورود پالت‌های دلار با هواپیما به فرودگاه خمینی تهران خبر داده بود. با ورود این دلارها به بازار قیمت دلار از کانال ۲۳ هزار تومان به کانال ۲۱ هزار تومان وارد شد اما اکنون بعد از سه روز قیمت دلار مجددا وارد کانال ۲۲ هزار تومان شده و روند افزایش آن هم صعودی است.

بر اساس حساب‌های رسمی دولت و مقایسه آن با منابع درآمدی رسمی ایران می‌توان گفت طی سال‌های اخیر سرنوشت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران نامشخص است. این منابع ارزی در بانک‌های کره جنوبی، هند، ژاپن و چین مسدود شده است. بانک‌های چینی با ۲۲ میلیارد دلار بیشترین سهم از منابع ارزی دور از دسترس کشور را به خود اختصاص داده‌اند. سه‌شنبه گذشته رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی از تعیین تکلیف بخشی از پول مسدودشده ایران در کره جنوبی خبر داد. او اما یادآوری کرد که هنوز بحث بازگشت پول نقد مطرح نشده است.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران با انتشار یادداشتی به قصد تخفیف التهابات بازار خاطرنشان کرده بود که برخی منابع ارزی بانک مرکزی آزاد شده و این منابع روند تأمین ارز را متحول می‌کند.  

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی پنجشنبه ۱۹ تیر گفت:

«برخی از صادرکنندگان، ۲۰ میلیارد یورو جنس صادر کرده‌اند، ولی ارز آن به کشور وارد نشده است و ما با فشار و اقدامات قضایی با این افراد برخورد خواهیم کرد.»

بسیاری از این واردکنندگان کارت بازرگانی یک بار مصرف دارند و بسیاری از آنها هم که از سهمیه ارز دولتی برخوردار شده بودند در شبکه توزیع کالا مفقود شده‌اند.

به گفته عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران از سه‌شنبه ۱۷ تیر با هماهنگی بانک مرکزی، قوه قضائیه، وزارت صمت و نهادهای نظارتی، صادرکنندگانی که تاکنون به تعهد خود عمل نکرده‌اند، در «لیست‌های ده نفره» برای توضیح در مورد نحوه ایفای تعهداتشان احضار می‌شوند. این نشست‌ها در بانک مرکزی ایران ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: