ژان آسلبورن، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ با ارسال نامه‌ای به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن تشدید آزار و اذیت ‌بهاییان به ‌عنوان بزرگ‌ترین اقلیت غیرمسلمان در ایران، شروع دوباره دادرسی و محاکمه اعضای جامعه بهایی در هفته‌های اخیر و زندانی شدن شماری از آنان در دوران شیوع کووید-۱۹ را«نگران‌کننده» توصیف کرد.

به گزارش سرویس خبری جامعه جهانی بهایی مستقر در ژنو، نامه ژان آسلبورن به همتای ایرانی خود، نمونه‌ای از موج جدید حمایت از بهاییان ایران توسط اعضای پارلمان اروپا (EP) و همچنین تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و چهره‌های برجسته در آلمان، نروژ، سوئد، بریتانیا، فنلاند و ایرلند است.

وزیر امور خارجه لوکزامبورگ پیش‌تر و در تاریخ ششم ژوئیه/ ۱۶ تیر ماه نیز با انتشار بیاینه‌ای از وضعیت اقلیت‌های مذهبی، به ویژه بهاییان حبس شده در ایران و یمن ابراز نگرانی کرده بود.

او در این بیانیه از ارسال یک نامه دیگر در روز ۱۶ ژوئن/ ۲۷ خرداد به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خبر داده و نوشته بود در این نامه از مقامات ایرانی خواسته است تمام تلاش خود را برای تضمین شرایط بهداشتی کافی در زندان‌ها انجام دهند تا از سرایت کرونا به زندانیان به ‌ویژه زندانیان بهایی جلوگیری شود.

از سوی دیگر، کورنلیا ارنست، رئیس هیأت روابط پارلمان اروپا با ایران هم روز ۱۳ ژوئیه/ ۲۳ تیر ماه با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از بهاییان ایران، از مقامات حکومتی خواسته بود تا «ارعاب و سرکوب اقلیت‌های دینی به خصوص جامعه بهایی» را متوقف کنند.

او در این بیانیه با ابراز نگرانی از روند نقض حقوق بشر در ایران، از بی‌نتیجه ماندن گفت‌وگو‌های میان اتحادیه اروپا و مقامات جمهوری اسلامی ابراز تأسف کرده و گفته بود:

«پارلمان اروپا همچنان از نزدیک وضعیت حقوق بشر در ایران به ویژه در رابطه با حقوق زنان، مدافعان حقوق بشر، دو تابعیتی‌ها و اقلیت‌های دینی را پیگیری خواهد کرد.»

راشل بیانی، نماینده جامعه جهانی بهایی در اتحادیه اروپا در بروکسل اما با اشاره به موج تازه ابراز حمایت‌های مقامات بلندپایه اروپایی از بهاییان ایران گفته است: 

«این ابراز حمایت‌های شدید مقامات بلندپایه اروپایی نشان می‌دهد هر چند حکومت ایران بارها و بارها به شکل‌های مختلف در گوشه و کنار این کشور تلاش کرده تا جامعه بهایی را به عنوان یک موجود زنده نابود کند، اما این سیاست‌ها و اقدامات تبعیض‌آمیز از انظار پنهان نمی‌ماند و در سراسر جهان محکوم می‌شود.»

محمود ساداتی، رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز در جریان رسیدگی به پرونده ۲۶ شهروند بهایی ساکن شیراز در روز ۱۹ خرداد ماه اعلام کرده بود بهاییان را در این شهر «ریشه‌کن» خواهد کرد.

پیش از این اما ۲۱ نفر از نمایندگان پارلمان کانادا در روز ۹ تیر ماه/ ۲۹ ژوئن با انتشار بیانیه‌ای خواستار خاتمه یافتن فوری آزار و اذیت اقلیت دینی بهایی در ایران شده بودند.

هم‌زمان با این خبر، سرویس خبری جامعه جهانی بهایی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود بیانیه این گروه از قانون‌گذاران ارشد کانادا در روزهای گذشته در قالب یک نامه سرگشاده به امضای اعضای پارلمان و مجلس سنای این کشور رسیده است.

جامعه جهانی بهایی همچنین در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که از ابتدای سال ۲۰۲۰ و علی‌رغم تداوم بحران شیوع کرونا، مقامات حکومتی ایران پیگرد قضایی بهاییان را که به دلیل اعتقادات مذهبی آنان است، تشدید کرده‌اند ‌و بیش از ۱۰۰ بهایی را در استان‌های بوشهر، فارس، اصفهان، کرمان، خراسان جنوبی، تهران و یزد هدف قرار داده‌اند. 

علاوه بر این، با وجود درخواست‌های بین‌المللی برای آزادی زندانیان عقیدتی به دلیل بیماری همه‌گیر کووید-۱۹، هنوز تعدادی از بهاییان در حبس به سر می‌برند.

بهاییان ‌در ایران پیش از انقلاب هم هدف آزار و سرکوب قرار می‌گرفتند اما پس از بر سر کار آمدن حکومت جمهوری اسلامی، با آزار و اذیت و سرکوب سازمان‌یافته و سیستماتیک روبه‌رو هستند.

نمونه‌های بسیاری از اعدام، تحت پیگرد قرار دادن، صدور احکام حبس طولانی مدت، پلمب محل کسب و کار و محرومیت از حق تحصیل شهروندان بهایی در ایران ثبت شده و نقض حقوق انسانی و شهروندی آنان تا امروز از سوی نهادهای امنیتی و قضایی ادامه دارد.

  • در همین زمینه