نخست‌وزیر اسرائیل در دو سخنرانی در یک مراسم یادبود در اسرائیل و در مجمع عمومی سازمان ملل، ایران را بزرگترین تهدید در منطقه خاورمیانه خواند. بنیامین نتانیاهو گفت که «حمله پیشگیرانه علیه ایران هنوز یک گزینه است».

سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل، سه‌شنبه هشتم مهر

بنیامین نتانیاهو سه‌شنبه ۲۹ سپتامبر در یک پیام ویدئویی برای مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به توافق‌های اخیر این کشور با امارات متحده عربی و بحرین از «تهدید ایران» سخن گفت:

«اسرائیل و دولت‌های جهان عرب در مواجهه با بزرگترین دشمن صلح در خاورمیانه،‌ یعنی ایران متحد ایستاده اند».

نتانیاهو نقش ایران در کشورهای منطقه از جمله لبنان را مخرب توصیف و سپس به انفجار بندر بیروت اشاره کرد. انفجار بندر بیروت اما به دلیل سهل‌انگاری در ذخیره مواد شیمیایی رخ داده و ارتباطی به ایران ندارد.

نتانیاهو ضمن یادآوری انفجار هفته اخیر یک انبار مهمات حزب‌الله در جنوب لبنان، با استفاده از امکانات ارائه تصویری بخشی از نقشه بیروت را نشان داد و گفت:

«انفجار بعدی می‌تواند درست همین‌جا رخ دهد. در محله جناح بیروت. اینجا حزب‌الله یک انبار مخفی تسلیحاتی دارد. این انبار در یک متری یک شرکت سوخت است.»

او به مردم لبنان گفت که «اسرائیل قصد آسیب‌زدن به شما را ندارد اما ایران چنین قصدی دارد.»

نتانیاهو سپس به برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و مدعی شد که ایران برای ساختن دو بمب اتم طی چند ماه اورانیوم غنی‌شده کافی دارد.

نخست‌وزیر اسرائیل قبلاً در ۲۰۱۲ نیز با نشان‌دادن نموداری شبیه یک بمب کارتونی در مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شده بود تهران ظرف چند ماه می‌تواند به سلاح اتمی دست یابد.

نتانیاهو ۲۰۱۸ نیز در مجمع عمومی سازمان ملل ادعای تازه‌ای مطرح کرد: وجود یک انبار هسته‌ای مخفی در کوچه ماهر در منطقه تورقوزآباد تهران.

او در سخنرانی سال جاری بار دیگر از جهانیان خواست علیه ایران متحد شوند.

در هفته‌های اخیر ایالات متحده که ۲۰۱۸ از برجام خارج شد، فشارهای تحریمی بر ایران را افزایش داده است،‌ هرچند جامعه بین‌الملل با ابتکار عمل آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران همراه نشد.

در همین راستا خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که واشنگتن به دنبال تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران است که کل نظام مالی این کشور را هدف قرار دهد.

تهدید به حمله پیشگیرانه

این تنها سخنان نتانیاهو علیه ایران در روز سه‌شنبه نبود.

نخست‌وزیر اسرائیل در مراسم یادبود کشته‌شدگان جنگ یوم کیپور (جنگ عرب‌ها و اسرائیل در ۱۹۷۳) نیز جمهوری اسلامی را به حمله پیشگیرانه تهدید کرد:

«حمله پیشگیرانه کار دشواری است. من می‌دانم اگر ایران بخواهد خود را در شمال تثبیت کند، ما آماده جنگ با آنها هستیم. این آموزه مستقیم جنگ یوم کیپور است. ما همه‌کاری برای محافظت از دولت اسرائیل خواهیم کرد. گزینه حمله پیشگیرانه را کنار نمی‌گذاریم.»

به گفته نتانیاهو،‌ اسرائیل با بستن قراردادهای اخیر با امارات و بحرین «قدرت» کافی برای انجام حمله پیشگیرانه را به دست آورده است. هرچند پیش از این انور قرقاش، وزیر خارجه امارات گفته بود که ایران هدف توافق این کشور با اسرائیل نیست.

در همین زمینه:

چرا ترکیه خود را هدف اصلی توافق اسرائیل و امارات می‌داند؟
در نخستین روز مجمع عمومی سازمان ملل چه گذشت