انتظارها برای تعطیلی دو هفته‌ای شهر تهران هنوز برآورده نشده و گرچه انتظار می‌رفت که ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه روز شنبه خود با این تعطیلی موافقت کند، شواهد حاکی از عدم اتخاذ چنین تصمیمی است. شهردار تهران اما در یادداشتی در روزنامه همشهری تصریح کرد که بدون برخورد ضربتی با کرونا «فاجعه‌ای با ابعادی بی‌سابقه» رخ خواهد داد.

پیروز حناچی، شهردار تهران
پیروز حناچی، شهردار تهران

پیروز حناچی شهردار تهران در یادداشتی در روزنامه همشهری از افزایش تعداد مبتلایان، بستری‌شدگان و متوفیان کووید ۱۹ در تهران خبر داد.

او از عملکرد ناهماهنگ و ناموفق دستگاه‌های مسئول در موج جدیدی بیماری انتقاد کرد و تاکید کرد که بدون یک برخورد ضربتی در برابر بحران شیوع کرونا «با فاجعه‌ای با ابعادی بی‌سابقه روبه‌رو خواهیم شد.»

پیش از این ۶۵ نفر از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران خواهان تعطیلی کامل کشور به مدت دو هفته شده بودند اما دولت روحانی تاکنون با این اقدام مخالفت کرده است.

حسن روحانی شنبه ۲۴ آبان/ ۱۴ نوامبر در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت که از اول آذر محدودیت‌های جدیدی در کل کشور به اجرا گذاشته خواهد شد. او اما نامی از شهر تهران و سایر کلانشهرها به میان نیاورد.

حناچی به نقل از کارشناسان از «کاهش توان سخت‌افزاری درمانی» خبر داد و گفت «بدون تعطیل شدن موقت تهران به مدت حداقل دو هفته»، امکان «بازآرایی و توان‌افزایی» نظام بهداشتی و درمانی وجود نخواهد داشت.

شهردار تهران همچنین با اشاره به بحران معیشتی و نگرانی فزاینده مردم نسبت به وضعیت معیشت خود تصریح کرد که هر گونه سیاست‌گذاری باید هر دو بعد اقتصادی و پزشکی را مد نظر قرار دهد.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت جمعه ۲۳ آبان در گفتگو با تلویزیون جمهوری اسلامی اعمال محدودیت‌های دو هفته‌ای در تهران را بی‌فایده دانست و گفت که نه تنها تهران بلکه کل کشور باید تعطیل شود.

او تشریح کرد که با این میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پیش‌بینی می‌شود که میزان مرگ و میر در ایران افزایش پیدا کند.

به گفته حریرچی، در حال حاضر از هر سه نفر فوتی در ایران، یک نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

معاون کل وزیر بهداشت ابراز نگرانی کرد که با تعطیلی برخی از شهرها میزان مسافرت افزایش پیدا کند و نه تنها میزان شیوع کاهش نیابد بلکه بر آن افزوده شود.

حریرچی گفت که ۳۰ درصد ابتلاهای جدید در مهمانی‌های خانوادگی رخ می‌دهد و در بعضی از شهرستان‌های این نسبت ۵۰ درصد است.

آمار‌های رسمی اعلام شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که آمار روزانه مرگ و میر ناشی از کرونا در سه ماه اخیر رشد بیش از ۴۰۰ درصد داشته است.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت شنبه ۲۴ آبان/ ۱۴ نوامبر اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ هزار و ۲۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شده اند و ۴۵۲ بیمار دیگر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب شمار مبتلایان به کرونا در ایران به ۷۴۹ هزار و ۵۲۵ نفر و شمار جانباختگان کرونا در این کشور به ۴۱ هزار و ۳۴ تن رسیده است.

در یک ماه گذشته آمار مبتلایان به کرونا در ایران به طور متوسط هر دو تا چهار روز رکوردهای پیشین خود را شکسته است. آمار روزانه فوتی‌های ناشی از این بیماری نیز در سه ماه گذشته به طور متوسط افزایش داشته است. در ۱۱ شهریور سال جاری و بر اساس آمار رسمی اعلام شده، ۱۰۱ تن بر اثر ابتلا به کویید ۱۹ جان باختند، تعداد جانباختگان در این روز‌ها حدود ۴٬۵ برابر آن روزها است.