سازمان جهانی بهداشت به مردم هشدار داده است که با شروع توزیع واکسن ضد کرونا سهل‌انگاری و خوش‌خیالی در پیش نگیرند. کارشناسان این سازمان می‌گویند که واکسن یک ابزار قدرتمند برای مقابله با کرونا است اما نه یک راه حل نهایی.

در بریتانیا واکسیناسیون کرونا آغاز می‌شود ـ عکس از Shutterstock

تدروس ادهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت جمعه ۴ دسامبر/ ۱۴ آذر در خصوص پیشرفت‌ها در تولید و تایید واکسن گفت: «پیشرفت در واکسن به همه ما انرژی می‌دهد و حالا می‌توانیم نور انتهای این تونل را ببینیم.»

او اما افزود که «سازمان جهانی بهداشت نگران است که ادراک عمومی به شکلی فزاینده متصور پایان پاندمی است. حقیقت این است که در حال حاضر، بسیاری از مکان‌ها شاهد انتقال بسیار بالای ویروس هستند. این موضوع فشار زیادی بر بیمارستان‌ها، واحدهای مراقبت ویژه و کارکنان بهداشت وارد می‌کند.»

مایک رایان مسئول شرایط اضطراری در سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: «واکسن به معنای رسیدن کووید به سطح صفر نیست.»

او توضیح داد که واکسن یکی از ابزارهای مقابله با کرونا است و نه راه حل نهایی: «واکسن و واکسینه کردن یک ابزار قدرتمند اساسی به جعبه ابزاری که در اختیار داریم اضافه می‌کند. اما واکسن به تنهایی کار را به پایان نمی‌رساند. بنابراین باید واکسن را به استراتژی حال حاضر در بخش بهداشت عمومی اضافه کنیم.»

پندمی ویروس کرونا که تا امروز بیش از شش میلیون نفر را در سراسر دنیا آلوده کرده و بیش از ۱.۵ میلیون نفر را کشته، اخیرا در سرتاسر دنیا با سرعت بیشتری در حال تکثیر است.

ماریا فن کرکهوف، مسئول مدیریت این پاندمی در سازمان جهانی بهداشت از همه مرم خواست که در تعطیلات سال نو «واقعا به اینکه چه کار می‌کنند فکر کنند» تا انتقال ویروس را محدود سازند.

او افزود: «تصمیماتی که حالا اتخاذ کنیم برای ما یا برای خانواده‌مان به معنای مرگ یا زندگی می‌تواند باشد.»

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت جمعه اعلام کرد که ائتلاف مبارزه با ویروس کرونا به پشتیبانی سازمان جهانی بهداشت به نام کووکس (Covax) تا کنون ۷۰۰ میلیون دوز از هر سه نوع واکسن را به دست آورده اند.

وظیفه کووکس این است که از توزیع عادلانه ویروس اطمینان حاصل کند.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت توضیح داد: «سال آینده می‌خواهیم از بودجه‌های بیشتری استفاده کنیم تا مطمئن شویم دو میلیارد دوز واکسن ایمن و موثر در همه جهان در دسترس است.»