آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از رابرت مالی، نماینده ویژه در امور ایران خواسته است تا تیم مذاکره با ایران را تشکیل دهد. بر اساس خواسته بلینکن این تیم متشکل از دیپلمات‌‌ها و کارشناسانی از دیدگاه‌های متفاوت خواهد بود.

وب سایت آکسیوس این خبر را بر اساس گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی منتشر کرده  و نوشته است که این رویکرد نشان دهنده آن است که دولت بایدن در عین این که می‌خواهد در تدوین سیاست با ایران از گروه اندیشی اجتناب کند، به منتقدانش این پیام را می‌دهد که دیدگاه‌های متنوع را مد نظر قرار داده است.

بر اساس این گزارش و به نقل از یک مقام نزدیک به دولت بایدن نوشته شده که  بلینکن از مالی خواسته است تا حتی افرادی که دیدگاه‌های «جنگ‌طلبانه» دارند نیز به این جمع ‌آورده شوند.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که خود به تازگی منصوب شده  کار خود را با تشکیل تیم آغاز می‌کند، اما هنوز راه طولانی را در پیش دارد و لازم است تا استراتژی برای تعامل دوباره با ایران بیابد.

مالی با شرکای اروپایی و همچنین مقاماتی از اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس در تماس است.

باراک راوید، نویسنده این گزارش می‌‌گوید که مقام‌های اسرائیلی و کشورهای حاشیه خلیج فارس به او گفته‌اند نگران این هستند که موضع رابرت مالی نسبت به ایران بسیار نرم باشد.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به راوید گفته است که « بلینکن تیمی متعهد از کارشناسان با دیدگاه روشن و از طیف‌های متعدد تشکیل می‌دهد»

ند پرایس گفته است که رهبری این تیم با رابرت مالی است که در سابقه کاری‌اش موفقیت در مذاکرات برنامه اتمی ایران را دارد و وزیر خارجه مطمئن است که او و تیمش می‌توانند بار دیگر چنین کنند.

به نوشته آکسیوس، دولت بایدن و دولت ایران هر دو از نظر چارچوب حامی «موافقت در ازای موافقت» هستند، اما اختلاف اصلی بر سر ترتیب وقایع است.

آمریکا پس از بازگشت ایران به تبعیت از (تعهدهای اتمی) حاضر به برداشتن تحریم‌ها است، اما ایران اصرار دارد که اول تحریم‌ها برداشته شوند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفت‌وگوی اخیر خود با شبکه سی‌ان‌ان از راهی میانه نام برد و مکانیسمی را پیشنهاد داد که بر اساس آن دو طرف به صورت هماهنگ یا همزمان گام‌ بردارند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید می‌کند که اگر ایران گام اول را بردارد بایدن به بازگشت به همکاری متعهد است و در این صورت می‌توان از توافق اتمی ۲۰۱۵ به عنوان سکویی برای توافقی قوی‌تر و درازمدت‌تر که دیگر نگرانی‌ها را هم رفع کند استفاده کرد. 

 ند پرایس در عین حال گفت که تا رسیدن به این مرحله راهی دراز در پیش است و باید از نزدیک با دیگر متحدان و شرکا هماهنگ بود و همچنین کنگره را نیز در نظر داشت.