بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت هند در روز جمعه ۱۶ آوریل/۲۷ فروردین هزار و ۱۸۵ نفر دیگر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و به این ترتیب تعداد جانباختگان کرونا در این کشور به ۱۷۴ هزار و ۳۰۸ نفر رسید.

هند با ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد قطعی ابتلا به کووید- ۱۹ در هفته جاری از برزیل هم پیشی گرفته و بعد از آمریکا دومین کشورِ جهان از نظر گسترش همه‌گیری ویروس کرونا و تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ است. تنها در ۱۰ روز گذشته شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در هند دو  برابر شده است. ظرفیت‌های بیمارستانی در هند رو به تکمیل است. علاوه بر کمبود تخت‌های بیمارستانی، کمبود واکسن هم مقابله با همه‌گیری را دشوار کرده و زیرساخت‌های درمانی هند را تحت تأثیر قرار داده است.

از علل جهش ابتلا به کووید-۱۹ در هند شرکت در مراسم و تجمعات مذهبی بسیار پرشمار، برگزاری تجمعات و اعتراضات سیاسی و همینطور شرکت در بازی کریکت است. تنها در ماه گذشته دو میلیون ابتلای قطعی به کووید-۱۹  در هند شناسایی شده و به ثبت رسیده است.

سال گذشته دولت هند مناطقی از این کشور را تحت قرنطینه قرار داد. اما قرنطینه زیان اقتصادی در پی داشت و به همین سبب دولت ملی‌گرا در تلاش است از اعمال مجدد قرنطینه که سبب نارضایتی صاحبان کسب و کار می‌شود خودداری کند. 

ایالت غربی مهاراشترا از مراکز صنعتی هند مهم‌ترین کانون همه‌گیری کرونا در این کشور به شمار می‌آید. در این ایالت با جمعیت ۱۲۵ میلیون نفر محدودیت‌های اجتماعی برقرار شده است. به سبب اعمال این محدودیت‌ها کارگران فصلی از بمبئی و سایر شهرهای این ایالت صنعتی خارج شده‌اند. سال گذشته هم با اعمال قرنطینه کارگران فصلی به طور دسته‌جمعی ایالت‌های صنعتی را ترک کردند.

کرونا در هند – عکس از شاتراستاک

در دهلی نو منع رفت و آمد برقرار شده. مراکز خرید و مراکز ورزشی در پایتخت هند تعطیل شده‌اند.

تنها در چهارشنبه گذشته در این کلانشهر عظیم با ۲۲ میلیون نفر جمعیت ۱۷ هزار ابتلای قطعی به کووید-۱۹ شناسایی شد و به ثبت رسید. وزارت فرهنگ هند اعلام کرد که اماکن فرهنگی از جمله تاج محل بسته می مانند.

در ایالت اوتار پرادش با بیش از ۲۴۰ میلیون نفر جمعیت نیز محدودیت‌های اجتماعی اعمال شده است.

شهر لکنو مرکز این ایالت است و بزرگ‌ترین شهر آن کانپور از مراکز مالی و صنعتی هند است.

علاوه بر کمبود تخت‌های بیمارستانی، مراکز درمانی هند با کمبود اکسیژن و داروهایی مانند رمدسیویر که در درمان موارد حاد کووید-۱۹ به کار می‌رود مواجه‌اند. در این میان پزشکان گزارش داده‌‌اند که گروه سنی مبتلایان تغییر کرده و جوان‌ترها نیز با کووید-۱۹ درگیر شده‌اند.

دولت هند صدور واکسن کرونا به سایر کشورها از جمله به ایران را متوقف کرده است. از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون جمعیت هند فقط ۱۱۴ میلیون نفر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

در هفته جاری پنج میلیون نفر در مراسم غسل در رود گنگ هند شرکت کردند. مقامات بهداشتی هند اعلام کردند که دو هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ در آن روز شناسایی شد. شرکت‌کنندگان در این مراسم اعتقاد دارند که رود گنگ مانع از آلودگی آن‌ها به ویروس کرونا می‌شود.

بیشتر بخوانید: