نشست کشورهای گروه ۷  از امروز (دوشنبه ۳مه/۱۳ اردیبهشت) در لندن با حضور وزیران خارجه و نمایندگان کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن ، آمریکا و بریتانیا برگزار می شود و تا چهارشنبه ادامه خواهد یافت.

نمایندگانی از اتحادیه اروپا و وزیر خارجه هند نیز در این اجلاس حضور دارند. در نشست وزیران خارجه گروه هفت از کشورهای استرالیا، هند، ژاپن ، کره جنوبی و آفریقای جنوبی نیز دعوت شده و به دلیل همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ مراقبت‌های ویژه از جمله تست کرونای شرکت کنندگان در نشست به عمل آمده است.

بحث در مورد شیوع ویروس کرونا، چین و روسیه از جمله موضوعات مورد بحث در جلسات رسمی و مذاکرات جانبی خواهد بود. مساله ایران و کره شمالی و برنامه هسته‌ای این دو کشور نیز دوشنبه شب در یک جلسه شام کاری مورد بحث قرار خواهد گرفت.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در این اجلاس به لندن سفر کرده است پس از ورود به بریتانیا در توییتی ضمن تاکید بر اتحاد اجتناب ناپذیر آمریکا و بریتانیا نوشت که از حضور در میان شریکان و متحدان (آمریکا) خشنود است. 

بر اساس اعلام وزارت خارجه بریتانیا، دومینیک راب وزیر خارجه بریتانیا و آنتونی بلینکن در نشست‌های پیش‌رو در زمینه افغانستان، ایران، چین و امور تجاری گفت‌وگو خواهند کرد.

نشست وزیران خارجه گروه هفت یکی از چندین نشستی است که پیش از نشست اصلی رهبران گروه هفت برگزار می‌شود. نشست رهبران کشورهای گروه هفت ژوئن/خرداد سال جاری در بریتانیا برگزار خواهد شد.

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده که در ملاقات‌های این هفته اعضای گروه هفت «پیشبرد رشد اقتصادی»، حقوق بشر، امنیت غذایی، برابری جنسیتی و توان‌بخشی زنان و دختران مورد بحث قرار می‌گیرد.

دومینیک راب، در مورد این نشست به رویترز گفت: « گستره همکاری‌های نزدیک بین‌المللی با شرکای آمریکایی ما و در حقیقت فرای گروه هفت، که این هفته اجرا می شود هیچگاه به این اندازه مهم نبوده است»

مساله مقابله با پروپاگاندای روسیه و اطلاع‌رسانی نادرست در میان موضوعات دستور جلسات دیده می ‌شود.

دومینیک راب می گوید که بریتانیا و گروه هفت به همراه هم به دنبال مکانیسمی سریع برای مقابله با اطلاعات غلطی است که روسیه می‌پراکند.

مقام‌‌های امنیتی در بریتانیا، آمریکا و اروپا روسه و چین را متهم به انتشار اخباری نادرست در رابطه با انتخابات و واکسن‌های کووید-۱۹ می‌کنند. در مقابل روسیه غرب را به هیستری ضد روسیه و چین غرب را به زورگویی و قلدری متهم می‌کنند.

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که وزیران خارجه گروه هفت نزدیک به ۱۱ میلیارد پوند به صورت سرمای‌ه‌گذاری در بخش توسعه برای کمک به توانمندسازی زنان  در کشورهای در حال توسعه، ایجاد شغل ، و بهبود تبعات ویروس کرونا طی دو سال آینده اختصاص داده‌اند.

از جمله اهداف مشخص شده گروه هفت  تهیه فضای آموزشی برای ۴۰ میلیون دختر در کشورهای فقیر تا سال ۲۰۲۶ است.

گروه هفت ثروتمندترین کشورهای جهان به حساب می‌آیند. تولید ناخالص ملی کشورهای عضو گروه ۷ بالغ بر ۴۰ تریلیون دلار می‌شود که تقریبا نیمی از اقتصاد جهانی است.