سازمان تجارت جهانی از پیشنهاد هند و آفریقای جنوبی برای تعلیق حق مالکیت انحصاری واکسن کرونا با این استدلال که سبب افزایش تولید واکسن و مقابله موثرتر با همه‌گیری جهانی ویروس کرونا می‌شود استقبال کرده بود. اکنون ایالات متحده آمریکا نیز از این پیشنهاد حمایت کرده است. کاترین تای، نماینده تجاری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

«حق مالکیت واکسن کرونا برای شرکت‌های تولیدکننده مهم است اما آمریکا از تعلیق این حق برای مقابله با پاندمی حمایت می‌کند. این یک بحران جهانی است و شرایط فوق‌العاده نیازمند اقدامات فوق‌العاده‌اند.»

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، حمایت دولت آمریکا از تعلیق حق مالکیت واکسن را ستود و از این اقدام به عنوان نمونه‌ای از «رهبری موثر برای مهار یک بحران سلامت در جهان» یاد کرد. تدروس آدهانوم با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«اکنون ما با هم هم‌گام شده‌ایم و همراه با دانشمندان و با کمک قدرت ابتکار آنها به سمت تولید واکسن کووید- ۱۹ حرکت می‌کنیم.»

پزشکان بدون مرز: تعلیق حق مالکیت فقط به واکسن محدود نماند

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تحت فشار قرار گرفته بود که از پیشنهاد سازمان تجارت جهانی برای تعلیق حق مالکیت واکسن حمایت کند. تعلیق حق مالکیت به این معناست که تولید واکسن از انحصار این شرکت‌ها به طور موقت خارج می‌شود و به کشورهای در حال توسعه اجازه می‌دهد که برای تولید واکسن اقدام کنند و به این ترتیب تبعیض بین کشورهای ثروتمند و فقیر در زمینه توزیع واکسن کاهش یابد. کاترین تای، نماینده تجاری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که واشنگتن با سازمان تجارت جهانی درباره تعلیق حق مالکیت انحصاری واکسن وارد گفت‌وگو می‌شود. تای اما یادآوری کرد که مذاکرات در پیش روی پیچیده‌اند و ممکن است به درازا بکشند.

پزشکان بدون مرز از تصمیم دولت آمریکا به عنوان یک «تصمیم شجاعانه در دوره‌ای که جهان با یک بحران بی‌سابقه» مواجه است یاد کرد. پزشکان بدون مرز در این بیانیه نوشت:

«اهمیت تعیین‌کننده‌ای دارد که تعلیق حق مالکیت فقط به واکسن محدود نماند بلکه شامل دستکاه‌هایی هم باشد که برای تشخیص و مقابله با کووید-۱۹ به آن‌ها نیاز است.»

پزشکان بدون مرز در آوریل/فروردین سال جاری خواهان چشم‌پوشی کشورهای ثروتمند از حق مالکیت انحصاری شده بودند. پزشکان بدون مرز اکنون از بریتانیا، کشورهای اتحادیه اروپا و ژاپن خواست که سلامت انسان‌ها را بر منافع شرکت‌های دارویی در اولویت قرار دهند.

اورزلا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا صبح پنجشنبه ۶ مه/ ۱۶ فروردین اعلام کرد اتحادیه اروپا آماده گفت‌وگو درباره همه پیشنهادها برای دسترسی بیشتر به واکسن کووید-۱۹ است.