پژوهشگران به تازگی در مورد رابطه رژیم غذایی و میزان ابتلا به کووید-۱۹ انجام داده‌اند. این تحقیق بر روی نزدیک به ۳ هزار کارمند بخش مراقبت‌های بهداشتی که در صف اول درمان بیماران کرونا قرار داشته و بیش از سایرین در معرض ابتلا به ویروس بودند، در شش کشور جهان صورت گرفته است. افرادی که این تحقیق بر روی آن‌ها صورت گرفته یا رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری را دنبال می‌کردند یا عمده رژیم غذایی شان ماهی، سبزیجات، حبوبات، آجیل ( گردو، بادام ، پسته و…) بوده. این افراد به ندرت از مرغ ، گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده( سوسیس و کالباس و..) استفاده می‌کردند.

نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که  در افرادی که رژیم غذایی شان مبتنی بر گیاهخواری، ماهی و سبزیجات و آجیل است احتمال ابتلا به نوع متوسط و شدید کووید-۱۹ به ترتیب ۷۳ درصد و ۵۹ درصد کاهش می‌یابد.

 رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهان ، سبزیجات و ماهی ممکن است به کاهش شدت ابتلا به کووید-۱۹ کمک کنند

پژوهشگرانی که بر روی این تحقیق کار کرده‌اند معتقدند، رژیم‌های غذایی با تاکید بر گیاهان یا ماهی الگوهای مناسب و سالم غذایی هستند که ممکن است به عنوان راهی برای حفاظت در برابر موارد شدید کووید-۱۹ مد نظر قرار گیرند.

پیش ازاین چند مطالعه این فرضیه را مطرح کرده بود که عادت‌های غذایی ممکن است نقش مهمی در ابتلا به کووید-۱۹، شدت علایم بیماری و مدت زمان بیماری داشته باشد، اما هیچ یک از این مطالعات رابطه میان الگوی غذایی و کووید-۱۹ را بررسی نکرده بود.

تحقیق اخیر بر روی کارمندان بخش مراقبت‌های بهداشتی در شش کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، بریتانیا و آمریکا صورت گرفته است.

نتیجه نهایی این تحقیق این بود که رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهان، سبزیجات و ماهی ممکن است به کاهش شدت ابتلا به کووید-۱۹ کمک کنند.

پژوهشگران می‌گویند که رژیم‌‌های غذایی سرشار از مواد مغذی، بویژه مواد شیمیایی گیاهی (پلیفنول‌ها، کاروتنوئید‌ها)، ویتامین و مواد معدنی، همگی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم مهم مهم هستند.

ماهی منبع مهم ویتامین دی، و اسیدهای چرب امگا-۳ است که هر دو خاصیت ضد التهاب دارند.

نتیجه گیری نهایی این پژوهشگران موید این نکته است که هر چه رژیم غذایی ما سالم‌تر، مغذی تر و ضد التهاب‌ترباشد، سیستم ایمنی بهتر عمل کرده و پاسخ آن به بیماری‌ و ویروس ها قوی‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: