حادثه حمله به یک نفتکش اسرائیلی پنج‌شنبه شب به وقت محلی در نزدیکی جزیره مصیره در سواحل شمال شرقی عمان رخ داد. این خبر را آسوشیتدپرس صبح جمعه ۸ مرداد / ۳۰ ژوئیه منتشر کرد.

به‌گفته شرکت بین‌المللی کشتیرانی «زودیاک ماریتایم» مستقر در لندن و متعلق به ایال عوفر، تاجر و میلیاردر اسرائیلی، نام نفتکشی که به آن حمله شده «مرسر استریت» است. این نفت‌کش با پرچم لیبریا بدون هیچ محموله‌ای در شمال اقیانوس هند از دارالسلام به فجیره در حال حرکت بود.

بعد از ظهر جمعه اعلام شد که حمله به این نفتکش باعث کشته شدن دو خدمه آن شده است. هیچ کس تاکنون مسئولیت حمله پنج‌شنبه شب به نفتکش «مرسر استریت» را بر عهده نگرفته است. با این حال، یک مقام آمریکایی گفته است در این حمله ظاهراً از یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) انتحاری استفاده شده و احتمال دارد که یک دولت یا یک گروه شبه‌نظامی پشت این حمله باشد.

«زودیاک ماریتایم» گفت، در پی این حمله نیروی دریایی آمریکا سریعاً به محل حادثه رسید و در حال اسکورت نفتکش به یک بندر امن است.

این آسیب‌رسان‌ترین حمله دریایی در منطقه کشتیرانی دریای عرب و خلیج فارس از سال ۲۰۱۹ تاکنون است. آمریکا، اسرائیل و برخی دیگر از کشورها این حملات را به ایران نسبت می‌دهند.

آسوشیتدپرس نوشته است به نظر می‌رسد که ایران برای رویکردی سخت‌گیرانه‌تر با غرب آماده می‌شود، زیرا هفته آینده ابراهیم رئیسی (عضو هیئت مرگ)، حامی تندرو علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به‌عنوان رئیس جمهوری جدید در مراسم تحلیف شرکت خواهد کرد .

شرکت کشتیرانی «زودیاک ماریتایم» گفته دو خدمه کشته‌شده بریتانیایی و رومانیایی هستند اما نه اسامی آن‌ها را ذکر کرده و نه آن‌چه در حمله رخ داده توصیف کرده است. این شرکت گفته است که هیچ خدمه دیگری در این نفتکش آسیب ندیده‌اند.

گروه عملیات تجارت دریایی ارتش بریتانیا اعلام کرد که تحقیقات در مورد این حمله در جریان است و نیروهای ائتلاف در آن شرکت می‌کنند.

پیش از اظهارنظر یک مقام آمریکایی درباره حمله پهپادی به این نفتکش، «دریاد گلوبال»، گروه اطلاعاتی-امنیتی دریایی نیز اعلام کرده بود این کشتی در حال حرکت در ۲۸۰ کیلومتری بندر الدقم در دریای عمان بود که هدف یک هواپیمای بدون سرنشین قرار گرفت و احتمالاً این پهپاد برفراز کشتی به روی آن آتش ریخته است.

«دریاد گلوبال» همچنین گفته است که کشتی «مرسر استریت» برای بار دوم نیز هدف حمله قرار گرفته و  این بار عرشه کشتی منفجر شده است.

شورشیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن، در گذشته بارها از هواپیماهای بدون سرنشین خودکار برای حملات خود استفاده کرده‌اند. در این حملات، پهپادهای مملو از مواد منفجره در اثر برخورد با هدف مورد نظر منفجر می‌شوند.

رسانه‌های ایران گزارش‌های خارجی در مورد این حمله را بازتاب دادند اما توضیح بیشتری ندادند.

۱۲ تیر / ۳ ژوئیه سال جاری نیز به یک کشتی باری به نام تیندال با پرچم لیبریا در مسیر عربستان سعودی به امارات متحده عربی حمله شد. در آن زمان نیز گفته شد این کشتی باری اسرائیلی است و مقام‌های دفاعی این کشور در حال بررسی نقش ایران در این حمله هستند.