در حالی‌که موج جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ با ورود سویه دلتا سراسر جهان را گرفتار کرده است، متخصصان به پژوهش در این رابطه ادامه می‌دهند. متخصصان به دنبال این هستند که آیا سویه دلتا به ویژه افرادی را که واکسن نزده‌اند باعث بروز موارد شدیدتر کووید-۱۹ خواهد شد یا نه. 

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) هشدار داده است که سویه دلتا اینک سویه غالب در جهان است و احتمالاً شدیدتر از سویه‌های پیشین ویروس کرونا خواهد بود. 

در گزارش اخیر این مرکز به تحقیقاتی که در کانادا، سنگاپور و اسکاتلند در این رابطه صورت گرفته اشاره شده که نشان می‌دهد افرادی که به سویه دلتای ویروس آلوده شده‌اند نسبت به سویه‌های پیشین کرونا احتمال بستری شدنشان در بیمارستان بیشتر است.

نتایج این تحقیقات فعلا محدود است و برای رسیدن به نتیجه قطعی‌تر باید مطالعات بیشتر و بر روی جمعیت بزرگتری صورت گیرد.

سویه دلتا، بر اساس گزارش اخیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) به اندازه آبله‌مرغان مسری است و میزان سرایت آن از سرماخوردگی معمولی و آنفولانزا به مراتب بیشتر است. 

در آمریکا در حال حاضر اکثر کسانی‌ که به دلیل بیماری کرونا بستری شده یا می‌میرند، افرادی هستند که واکسن نزده‌اند.

واکسن ایمنی کامل ایجاد نمی‌کند و حتی اثربخشی واکسن در افرادی که ایمنی بدن‌شان ضعیف است و افراد مسن کمتر از دیگران است.

به گفته یک کارشناس مایو کلینیک افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند اگر دچار نقص ایمنی نباشند در صورت ابتلا به ویروس یا علائمی را مشاهده نمی‌کنند یا بیماری در آن ها به صورت بسیار ملایم ظاهر خواهد شد، اما همچنان افراد واکسینه شده می‌توانند ویروس را حمل کرده و به دیگران انتقال دهند.

به همین دلیل است که کارشناسان زدن ماسک و رعایت موارد ایمنی از قبیل حفظ فاصله و شستن دست‌ها را همچنان توصیه می‌کنند.

نرخ ابتلا به موارد شدید کووید-۱۹ به‌ویژه در مناطقی که افراد کمی در آن واکسینه شده‌اند رو به افزایش است و فشار اصلی همچنان بر دوش پرسنل بخش بهداشت و بیمارستان‌ها است.

بر اساس مطالعه‌ای که در چین صورت گرفته سویه دلتا بسیار سریع‌تر تکثیر شده  و هزار بار بیشتر از نوع اصلی در بدن ویروس تولید می‌کند.

نسخه دلتای ویروس کرونا نخستین بار در هند مشاهده شد و تا کنون در بیش از ۱۲۰ کشور جهان ردیابی شده است. این گونه پیشتر با نام B.1.617.2 شناخته شده بود. نوع دلتا آسان‌تر از دیگر انواع کووید-۱۹ انتقال می‌یابد زیرا جهش‌های متعدد ویروس چسبیدن‌ آن را به سلولهای بدن ما راحت‌تر کرده است

سرفه مداوم ، سردرد،گلودرد، آبریزش بینی و تب از علائم مشترک بین تمام گونه‌‌های ویروس کرونا از جمله سویه دلتا هستند.

همه‌گیری ویروس کرونا یک‌سال و نیم است که بر زندگی همه ما تاثیر گذاشته و اقتصاد را در هر گوشه جهان دچار بحران کرده است. بیش از۱۹۸میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند. بیماری کووید-۱۹ دست‌کم چهار میلیون  و ۲۰۰ هزار نفر قربانی برجای گذاشته است.در حالیکه واکسیناسیون در سراسر جهان ادامه دارد و حدود چهار میلیارد واحد واکسن در سراسر جهان تزریق شده اما هنوز به پایان این پاندمی نرسیده‌ایم.

 مسئولان سازمان جهانی بهداشت هشدار داده اند که سومین موج جهانی کرونا احتمالا بین ماه‌های اکتبر و نوامبر (مهر و آبان) خواهد آمد.