جمهوری اسلامی ایران از حکومت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق خواسته است «گروه‌ها و سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی» را از این منطقه بیرون کنند و همزمان مقر احزاب کُرد مستقر در اقلیم کردستان را هدف حمله نظامی قرار داده است.

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروی مسلح ایران صبح یک‌شنبه ۲۸ شهریور در مراسم معارفه جانشین خود بار دیگر گفت: «مسئولان دولت عراق و اقلیم کردستان عراق باید برای برخورد با این گروهک‌ها اقدام کنند.»

جمهوری اسلامی ایران ۱۸ شهریور به مناطقی از اقلیم کردستان که محل استقرار احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی است، حمله نظامی کرد.

شبکه خبری روداوو که به حکومت اقلیم کردستان نزدیک است و حزب دمکرات کردستان ایران که در اقلیم کردستان مستقر است، حمله نظامی به بخش‌هایی از اقلیم کردستان را تأیید کردند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز گفت: در حملات دو هفته پیش «مقر فرماندهی تعدادی از این گروه‌ها را با اعلام قبلی به‌صورت نقطه‌ای منهدم کردیم؛ چراکه ما در مرحله نخست، قصدمان تحمیل تلفات نبود و به همین جهت به آن‌ها اطلاع دادیم.»

باقری که خواسته او و دیگر مسئولان جمهوری اسلامی از سوی مقام های دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان پذیرفته نشده، در سخنانی تهدیدآمیز گفت: «عملیات‌های ما در برخورد با گروهک‌های ضد انقلاب ادامه خواهد داشت و هیچ‌گونه شیطنتی را در این مرز‌ها تحمل نمی‌کنیم.»

او مسئولان حکومت اقلیم کردستان عراق را بابت آنچه که نادیده گرفتن توصیه‌های ایران خواند، سرزنش کرد و افزود:

«در مسئله اقلیم شمال عراق متأسفانه با کم‌توجهی اقلیم و ضعف‌هایی که دولت عراق به دلیل حضور آمریکایی‌ها داشته است، مواجه هستیم که این سبب شده تا گروهک‌های ضدانقلاب مسلح در شمال عراق حضور فعالی داشته باشند.»

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران که پیشتر در سفر به ترکیه با این کشور تفاهمنامه نظامی برای مقابله با گروه‌های کُرد را امضاء کرده بود، گفت: «مسئولان شمال عراق [اقلیم کردستان عراق] نباید اجازه دهند ضدانقلاب مسلح و دست نشانده‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در شمال عراق پادگان نظامی، مقر رادیو و تلویزیون داشته باشند، کنگره برگزار کند، نیرو آموزش بدهد و به مرز ما حمله کنند.»

باقری در ادامه حمله نظامی به اقلیم کردستان عراق برای برخورد با گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی را «حق» ایران دانست و گفت: فعالیت احزاب کردی در اقلیم کردستان عراق برای ایران «غیرقابل پذیرش است».

سخنان تند و تهدیدآمیز باقری یک هفته پس از سفر نخست وزیر عراق به ایران، می‌تواند نشانه عدم پذیرش خواسته ایران از سوی الکاظمی باشد. او گفت:

«به سران اقلیم شمال عراق و مسئولان دولت عراق توصیه کرده‌ایم که بساط این گروه‌های تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت این‌ها شوند؛ البته این اخطار، توصیه و درخواست چند سال است که مطرح شده اما متأسفانه عمل نشده است؛ لذا چنانچه حضور این‌ها و شیطنت‌هایشان ادامه داشته باشد، با تکرار و توسعه عملیات‌های خود، آن‌ها را منهدم خواهیم کرد تا کاملاً بساطشان را جمع کنند و بروند.»

جمهوری اسلامی پیشتر به صورت رسمی از دولت مرکزی عراق خواسته بود احزاب کُردی را از خاک این کشور بیرون براند. مسئولان ارشد نظامی در عراق اما در پاسخ گفته بودند به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد تمامیت ارضی و امنیت آن کشور را مخدوش کند.

جمهوری اسلامی پیش از این نیز چند مرتبه به بهانه «مبارزه با گروه‌های تروریستی و ضد انقلاب» مقر احزاب کُردستانی مستقر در اقلیم کردستان عراق را هدف حمله نظامی قرار داده است.

۱۷ شهریور ۱۳۹۷ / هشتم سپتامبر ۲۰۱۸ حمله موشکی به مقر حزب دموکرات کردستان ایران درشهر کوی‌سنجق، گلوله باران مقر حزب دموکرات کردستان ایران مقر حزب دموکرات کردستان (حدک) و حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) در سیدکان و آلانه در ۱۹ تیر ۱۳۹۸/ ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۹، گلوله باران ارتفاعات مرزی اقلیم کُردستان و کوهستان‌های «بربزین» و «تلان» در ٨ آبان ۱۳۹۹ /٢٩ اکتبر ۲۰۲۰ ، و حمله به مقر پژاک در مرز سردشت در ۲۶ تیر ۱۳۹۰ / ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۱ از جمله حملات نظامی ایران به احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی است.

در حال حاضر حزبهای دمکرات کردستان (حدک)، دمکرات کردستان ایران (حدکا)، کومله زحمتکشان، سازمان کردستان حزب کمونیست ایران و حزب حیات کردستان (پژاک) در اقلیم کردستان عراق مستقرند.