روز یکشنبه ۴ مهرماه، هیأت مذاکره‌کننده جبهه مقاومت ملی افغانستان و نمایندگان طالبان مذاکراتی را در مرکز ولایت پروان برگزار کردند.

به گزارش طلوع‌نیوز، هیأتی که به نمایندگی از احمد مسعود در این مذاکره شرکت کرده است از توافق طرفین بر سر توقف حملات نظامی تا پایان این مذاکرات سخن گفته‌اند.

رسانه‌های افغانستان نوشته‌اند که ترکیب هیأت مذاکره‌کننده طالبان در این نشست متشکل از شش عضو ارشد این گروه و رئیس هیأت محمدمحسن هاشمی، معین استخبارات (سرپرست وزارت اطلاعات) طالبان بوده است. در مقابل هیأت جبهه مقاومت ملی متشکل از ۱۲ نفر از اعضای جبهه مقاومت ملی و مقام ارشد آن‌ها محمد الماس زاهد است.

محمد علم ایزدیار، یک عضو جبهه مقاومت ملی که در این مذاکرات حضور دارد، در حساب فیسبوکش نوشت که در گفت‌وگوی سه ساعته با طالبان، افزون بر مسائل دیگر توافق شده است که دو طرف از حمله به مواضع یکدیگر خودداری کنند.

ایزدیار در صفحه فیسبوکش چنین نوشت:

«بعد از سه ساعت بحث قرار شد که هیأت دو طرف پیام طرفین را با رهبری‌شان در میان بگذارند و مذاکرات برای دستیابی به یک صلح و ثبات دائمی در کشور از سر گرفته شود و تا برگزاری دور دوم مذاکرات طرفین هیچ‌گونه حمله نظامی به همدیگر نداشته باشند.»

در مقابل طالبان هم اعلام کرده‌اند که در مذاکره روز یکشنبه ۴ شهریور، به دنبال حل «مسئله پنجشیر» بوده‌اند. طالبان از لفظ جبهه مقاومت ملی افغانستان برای خطاب قرار دادن گروه مقابل خودداری می‌کند.

انعام‌الله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان برگزاری این نشست را تأیید کرد، اما گفت طالبان می‌خواستند در باره حل مسئله پنجشیر با آنان گفت‌وگو کنند، اما «نیروهای طرفدار احمد مسعود»، خواهان گفت‌وگو در باره ساختار دولت آینده بودند. از همین رو این مذاکرات پیشرفت چندانی نداشت.

سمنگانی گفت:

«هیأتی که از پنجشیر آمده بود بیشتر بر ساختار کل نظام یا دولت تمرکز داشتند؛ اما چون بین خواسته‌ها تفاوت زیادی بود قرار بر این شد که هیأت امارت اسلامی پیامی که از هیأت پنجشیر آمده را به مقام رهبری امارت اسلامی برساند و همچنان هیأتی که از پنجشیر آمده پیام هیأت امارت اسلامی را به خود احمد مسعود و افراد دیگری که در پنجشیر هستند، منتقل کند.»

با وجود توافقی که میان این دو هیأت صورت گرفته است، گزارش‌های غیررسمی درباره حملات پراکنده دو طرف به یکدیگر گزارش شده است.

طالبان می‌گویند که مایل به توسعه اقدامات نظامی‌اش در پنجشیر نیستند ولی اگر مذاکرات با جبهه مقاومت به نتیجه نرسد چاره‌ای جز تشدید حملاتشان ندارند.

در مقابل، احمد مسعود هم در جدیدترین اظهاراتش مجدداً بر توسعه مقاومت مردمی در افغانستان تأکید کرد و گفت حمایت جهانی از مقاومت سبب خواهد شد تا افغانستان به مأمنی برای نیروهای تروریست تبدیل نشود:

«طالبان پس از آمدن به افغانستان و غصب قدرت، زمینه ورود ده‌ها گروه تروریستی دیگر را مهیا کردند و اگر جهان توجه نکند، افغانستان به‌زودی به پایگاه امن تروریست‌ها مبدل خواهد شد که امنیت منطقه و جهان را به خطر خواهد انداخت. جبهه مقاومت تا حد توان اجازه نمی‌دهد که افغانستان پناهگاه امن تروریست‌ها شود و اگر جهان نیز بخواهد از این جبهه حمایت کند، آن را می‌پذیریم.»

مسعود مجدداً تأکید کرده است که برای «آزادی، عدالت، برابری و داشتن یک نظام فراگیر» به مبارزه ادامه می‌دهد.