وزارت انرژی لبنان چهارشنبه ۲۸ مهر / ۲۰ اکتبر در راستای اجرای سیاست کاهش یارانه سوخت، بار دیگر قیمت سوخت در این کشور را افزایش داد.

بر اساس بیانیه جدید وزارت انرژی لبنان قیمت ۲۰ لیتر بنزین بدون سرب ۹۸ اکتان به ۳۱۲ هزار و ۷۰۰ لیره، معادل ۴,۲۰۶ دلار بر اساس قیمت رسمی دلار در بانک مرکزی لبنان رسیده است.

این میزان افزایش، ۲۴,۷ درصد بیش‌تر از قیمت بنزین نسبت به هفته گذشته است.

قیمت دیزل نیز نسبت به هفته گذشته ۱۵ درصد افزایش یافت و به ۲۷۰ هزار و ۷۰۰ لیره رسید. قیمت سیلندر گاز ۱۰ لیتری داخلی نیز ۲۲۹ و ۶۰۰ لیره شد.

این افزایش قیمت در حالی اعلام می‌شود که قیمت جهانی هر بشکه نفت بالای ۸۲ دلار شده و ارزش پول لبنان در برابر دلار به‌شدت سقوط کرده است.

فادی ابوشقرا، رئیس اتحادیه صنف توزیع‌کنندگان سوخت، این افزایش شدید قیمت‌ها را «ضربه‌ای دردناک بر ملت لبنان» خواند و گفت حقوق یک کارمند لبنانی هم‌اکنون معادل فقط ۸۰ لیتر بنزین است.

دولت لبنان پیش از این در ۳۱ مرداد / ۲۲ اوت افزایش ۶۶ درصدی قیمت بنزین را اعلام کرده بود. این افزایش به دلیل آن بود که بانک مرکزی لبنان ۱۰ روز قبل از آن اعلام کرده بود که دیگر قادر نیست به تأمین مالی واردات سوخت، با نرخ‌ ارزی که برمبنای یارانه‌ها تعیین شده، ادامه دهد و با حذف یارانه سوخت نرخ ارز را به قیمت بازار بر می‌گرداند.

در حال حاضر قیمت رسمی دلار در بانک مرکزی لبنان یک‌هزار و ۵۱۵ لیره و قیمت آزاد آن در بازارهای غیررسمی ۲۰ هزار لیره است.

همزمان، صندوق بین‌المللی پول نیز اعلام کرد مذاکرات با لبنان ادامه دارد و در بخش فنی پیشرفت داشته است.

مدیر اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول خبر داد که مذاکرات لبنان با این صندوق ادامه دارد و در بخش فنی پیشرفت داشته است.

جهاد ازعور، مدیر اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول به شبکه سی‌ان‌ان گفت در حال حاضر دو طرف در حال به‌روزسازی آمارهای خود هستند و صندوق بین‌المللی گزارش‌های دولت لبنان درباره اولویت‌های اصلاحات و برنامه‌های خود برای اصلاحات را دریافت می‌کند.

او تأکید کرد که کمک‌های صندوق بین‌المللی به لبنان وابسته به برنامه‌ای است که دولت این کشور برای اصلاحات ارائه کند.

به‌گفته ازعور مذاکرات با لبنان تا بعد از انتخابات پارلمانی این کشور که قرار است ۷ فروردین / ۲۷ مارس سال آینده برگزار شود طول خواهد کشید.

پارلمان لبنان روز گذشته (سه‌شنبه) با برگزاری انتخابات پارلمانی در این تاریخ موافقت کرد. پیش از این قرار بود انتخابات پارلمانی لبنان در ماه مه ۲۰۲۲ برگزار شود. بنابراین دولت نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، تنها چند ماه بر سر کار خواهد بود، هر چند که تلاش می‌کند در مورد برنامه خود برای بهبود وضعیت مالی با صندوق بین‌المللی پول به توافق برسد.

پس از انتخاب نمایندگان پارلمان جدید، میقاتی تا زمانی که نخست‌وزیر جدید از سوی نمایندگان پارلمان رأی اعتماد بگیرد و مأمور تشکیل دولت جدید شود در مقام خود باقی خواهد ماند.

لبنان با یکی از بزرگترین بحران‌های اقتصادی روبه‌رو است. بانک جهانی، بحران بی‌سابقه اقتصادی در این کشور را یکی از بی‌سابقه‌ترین موارد بحران در جهان از سال ۱۸۵۰ دانسته است. سه چهارم جمعیت این کشور در فقر به‌سر می‌برند و پول این کشور ۹۰ درصد از ارزش خود را در دو سال گذشته از دست داده است.