بافل طالبانی، رهبر اتحادیه میهنی کردستان روز یکشنبه ۷ آذر / ۲۸ نوامبر با دانشجویان دیدار کرد. او درباره این دیدار گفت:

«می‌خواستم بدانم مشکلات این دانشجویان چیست. ما به خوبی یکدیگر را درک می‌کردیم. من صادقانه انتظار داشتم که دولت بهتر از آن‌ها مراقبت کند. این‌ها پسران و دختران ما هستند. متأسفانه نتوانستند خواسته‌های آن‌ها را به اندازه کافی برآورده کنند. سازوکاری پیدا خواهیم کرد تا حزب بتواند بیشتر به خواسته‌های آن‌ها پاسخ دهد.»

از روز سه‌شنبه ۲ آذر / ۲۳ نوامبر دانشجویان دانشگاه سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق به قطعِ «ده‌رماله» دست به اعتراض گسترده‌ای زدند. «ده‌رماله» کمک‌هزینه‌ای تحصیلی است که دولت اقلیم کردستان موظف است هر ماه به دانشجویان پرداخت کند. مبلغِ آن بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار دینار در ماه بوده است. دولتِ اقلیم از سال ۲۰۱۴ این کمک‌هزینه را قطع کرده و از پرداختِ آن به دانشجویان خودداری کرده است.

این اعتراضات به خشونت کشیده و نیروهای امنیتی به سمتِ دانشجویان معترض گازِ اشک‌آور پرتاب کردند. از صبحِ روز بعد، چهارشنبه ۳ آذر / ۲۴ نوامبر، دانشجویان در سایر شهرهای اقلیم هم به این اعتراضات پیوستند. اعتراضات ادامه یافت و هر روز بر ابعاد آن افزوده شد و طی هفته گذشته به دیگر شهرها و شهرستان‌های منطقه کردستان گسترش یافت. از جمله دانشگاه‌های حلبچه، رانیه و خودِ دانشگاه سلیمانیه به این اعتراضات ادامه دادند.

دولت اقلیم کردستان عراق روز چهارشنبه تصمیم گرفت بودجه بیشتری برای وزارت آموزش عالی از جمله به‌منظور بهبود خوابگاه‌های دانشجویی اختصاص دهد.

اما کمک هزینه تنها بخشی از فهرست طولانی شکایت‌هاست. دانشجویان همچنین می‌گویند خواستار اصلاح آموزش و سیاست‌زدایی از پردیس‌های دانشگاهی هستند.

مسرور بارزانی نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق نیز با دانشجویان نشستی داشت. او گفت خواسته‌های دانشجویان برای شغل بیشتر و عدالت در اقتصاد را شنیده است.

در جریان اعتراضات، ویدئویی تقریباً دو ساله از عبور خودروها بر روی پرچم کردستان در فضای مجازی پخش شد و جنجال برانگیخت. حکومت اقلیم کردستان و چند تن از نمایندگان پارلمان بیانیه‌هایی صادر کردند و دانشجویان معترض را به‌دلیل بی‌احترامی به پرچم محکوم کردند، غافل از این‌که این فیلم مربوط به دو سال پیش است.

قباد طالبانی، معاون نخست‌وزیر اقلیم کردستان روز یکشنبه از این بابت پوزش خواست.

قباد طالبانی در جریان کنفرانس راهبردهای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در اربیل گفت: «بدون تحقیق درباره این ویدئو، دانشجویان را بیشتر عصبانی‌ کردیم. (…) هزاران دانشجو علیه حکومت خود به خیابان‌های کردستان آمده‌اند و خواسته‌هایی دارند. ما، دولت، به جای این‌که به آن‌ها نزدیک شویم و آن‌ها را درک کنیم و سعی کنیم آن‌ها را آرام کنیم، یک ویدئوی قدیمی نشان می‌دهیم و دانشجویان را به بی‌احترامی به پرچم مقدس کردستان متهم می‌کنیم.»

طالبانی گفت این اشتباه توسط او، دولت و پارلمان انجام شده است:

«کوچک‌ترین کاری که اکنون می‌توانیم بکنیم پوزش از دانشجویان دانشگاه سلیمانیه و سایر دانشگاه‌هایی است که در اعتراضات بیش از ما به پرچم کردستان افتخار کردند. به همین دلیل ما از آن‌ها عذرخواهی می‌کنیم.»

انتظار می‌رفت که دانشجویان روز یکشنبه اعتراضات خود را در سلیمانیه از سر بگیرند، اما تدابیر شدید امنیتی در خیابان‌های اطراف دانشگاه و مرکز شهر برقرار بود.

با این حال به گزارش شبکه رادیو ـ تلویزیونی اِن‌آر‌تی کردستان عراق، دانشجویان در منطقه کویا روز یکشنبه تظاهرات کردند و از دولت اقلیم کردستان خواستند تا کمک‌های مالی خود را از سر بگیرند.

یکی از دانشجویان معترض به این شبکه گفت مسرور بارزانی روز شنبه به خواسته‌های دانشجویان پاسخ مثبت نداد. او افزود: «دانشجویان تا زمانی که پاسخ مثبت دریافت نکنند به اعتراض ادامه خواهند داد.»

بارزانی روز شنبه در مورد اعتراضات دانشجویی گفته بود که هیچ کشوری آموزش رایگان و پرداخت ماهانه به دانشجویان ارائه نمی‌دهد.

روز دوشنبه ۸ آذر / ۲۹ نوامبر آرام خلیل، یکی از فعالان تظاهرات دانشجویی در سلیمانیه به وب‌سایت «المعلومه» گفت در صورت عدم پرداخت کامل کمک‌های مالی، تظاهرات و اعتراضات ادامه خواهد داشت.

خلیل گفت:

«اطلاعاتی به دست ما رسیده مبنی بر این‌که دولت قصد پرداخت کامل کمک‌های مالی را ندارد و مبالغ مشخصی را طبق شروط خاصی پرداخت خواهد کرد. درصورتی که کمک مالی به صورت کامل و همچون گذشته پرداخت نشود، بار دیگر تظاهرات و اعتراض خواهیم کرد تا به مطالبات ما به‌طور کامل پاسخ داده شود. ما فریب احزاب فاسد را نمی‌خوریم.»