صبح روز چهارشنبه ۲۹ دی صدها تن از آتش نشانان تهران مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. آن‌ها که به‌ عدم توجه مسئولان به مشکلات شغلی و معیشتی خود معترضند شعار می‌دادند: «شهردار بیا بیرون» و «مشکل ما حل نشه تجمع تکرار میشه». تجمع با فراخوان قبلی برگزار شد. برخی معترضان خانواده خود را نیز به همراه داشتند.

شهردار تهران به تجمع آتش نشانان اعتنایی نکرد.

معاون او مجتبی عبدالهی اما مدعی شد: «اکثر شاغلان در آتش نشانی از میزان حقوق و مزایای پرداختی راضی هستند». او به خبرگزاری ایرنا گفت: «حقوق و مزایایی که به نیروهای سازمان آتش نشانی پرداخت می‌شود، بیشتر از کارکنان دیگر سازمان‌ها و نهادهای شهرداری است». و افزود: «آتش نشانان ۲۴ساعته فعال هستند و در قبال آن ۴۸ ساعت استراحت می‌کنند و به همین دلیل حقوق مناسبی برای ۱۰ روز کار می‌گیرند».

صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم برای تحت الشعاع قرار دادن تجمع اعتراضی، همزمان با حضور آتش نشانان مقابل شهرداری، در گزارشی خبر داد که با موافقت خامنه ای، آتش نشانان جانباخته در حادثه پلاسکو «شهید خدمت» محسوب می‌شوند. در این گزارش، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم به صدا در آمد. او به جای این که پاسخ دهد چرا مجلس برای بهبود وضعیت آتش نشانان و از جمله برسمیت شناختن شغل آن‌ها به عنوان کار سخت و زیان‌آور اقدامی انجام نداده است، گفت: «خدمت رهبرمعظم انقلاب توضیح دادم که این شهدا مصداق عینی افرادی بودند که برای حفظ جان مردم جانفشانی کردند. رهبر انقلاب نیز این موضوع را پذیرفتند.»

پنج سال پیش(۳۰ دی ۱۳۹۵)، در عملیات مهارسازی آتش ساختمان پلاسکو، ۱۶ تن از آتش نشانان به نام های بهنام میرزاخانی، علی امینی، فریدون علی‌تبار، علی مستوفی، حسین حسین‌زاده، محمد آقایی‌قادرلو، حسین سلطانی، رضا نظری، مجتبی کوهی، امیرحسین داداشی، محسن روحانی، رضا شفیعی‌اینچه، ناصر مهرورز، محسن قدیانی، علیرضا سفی‌زاده و حامد هوایی جان خود را از دست دادند. ده‌ها تن نیز مصدوم شدند. اما قربانی شدن ده‌ها آتش نشان در آن آتش سوزی هولناک نیز باعث نشد که بهبودی در وضعیت آتش نشانان صورت بگیرد. علاوه بر این، افزایش نرخ تورم باعث سقوط سطح معیشت آن‌ها شده تا آن جا که قادر به تامین هزینه مسکن در تهران نیستند و به مناطق اطراف و حتی از قزوین و بومهن نقل مکان کنند و به شغل دوم روی بیاورند.

آتش نشانان در نتیجه کار سخت و پرخطر در معرض انواع آسیب‌های جسمی قرار دارند. به ویژه آن که نبود تجهیزات کافی و کهنگی وسایل کار مخاطرات کاری آنان را افزایش می‌دهد. آن‌ها سال هاست خواستار برسمیت شناختن شغل خود به عنوان کار سخت و پر خطر و بهره مندی از مزایای قانونی آن از جمله در زمینه بازنشستگی هستند.

یکی از معترضان در این باره گفت:

«تمام بچه‌ها از ناحیه زانو، مفاصل، کمر و ریه آسیب دیده اند. چینی‌بند زده ایم. هرکدام چند مورد تجربه سخت سقوط از ارتفاع و دودگرفتی تا سرحد مرگ داریم. می‌خواهیم سختی کار به ما تعلق بگیرد. ما مانند پرستاران سختی کار نداریم».

او درباره سقوط سطح معیشت آتش نشانان به خبرگزاری دولتی ایران (ایلنا) گفت:

«تا پنج سال پیش حقوق ما ۱۲۰۰ دلار بود. درصورتی که در آسیا حتی در کشورهای اطراف ایران مانند عراق و افغانستان کمترین حقوق آتش نشانان ۳۵۰۰ دلار بوده است. الان حقوق یک آتش نشان در تهران هشت میلیون تومان است. یعنی ۲۰۰ یا ۳۰۰ دلار بیش‌تر نمی‌گیریم. این نیروها در حالی که با جانشان بازی می‌کنند، اما با قدرت خرید پنج سال قبل‌شان هم فاصله دارند».

به گفته‌ی این آتش نشان که همراه همسرش در تجمع شرکت کرده بود، اکثر آتش نشانان توان پرداخت هزینه مسکن در تهران را ندارند و در اطراف شهر زندگی می‌کنند.

«تورم به حدی شده که آتش نشان‌ها حقوقشان را که می‌گیرند تا دهم ماه هم کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهند و بعد از آن مسافرکشی می‌کنند و شغل دوم دارند. در صورتی که باید تمام فکر ما معطوف به کارمان باشد اما اصلا انگیزه‌ای برای نیروها نمانده است.»

مشکلات آتش نشانان به تهران منحصر نیست. آن ها در سایر شهرها هم بارها با خواست‌های مشابهی تجمع کرده اند. آخرین تجمع، روز ۱۳ دی در اصفهان برگزار شد. در ماه‌های گذشته تجمعات مشابهی در آبادان و مشهد برگزار شده است.

شهرداری به جای رسیدگی به مشکلات آتش نشانان با رواج قراردادهای موقت کار امنیت شغلی را از این گروه شاغلان نیز سلب کرده است. خواست امنیت شغلی، به رسمیت شناخته شدن شغل آتش نشانی به عنوان کار سخت و پرخطر، بهبود شرایط کار و افزایش حقوق خواست عمومی آتش نشانان است.