اعتصاب دسته‌جمعیِ شماری از کنشگران مدنی و فعالان حقوق بشر در مقابل هتل کوبورگ وین به‌عنوان محل برگزاری مذاکرات احیای برجام، وارد یازدهمین روز خود شده است.

در روزهای اخیر شمار دیگری از روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشر به این اعتصاب غذا پیوسته‌اند.

طبق آخرین خبرها، حسن نایب هاشم، پزشک و مدافع حقوق بشر به این اقدام اعتراضیِ دسته‌جمعی پیوسته است. همچنین برخی از منابع خبری از ملحق شدن قاسم شعله سعدی وکیل دعاوی و فعال سیاسی ایرانی به اعتصاب غذای وین خبر داده‌اند.

در روزهای گذشته نزار زاکا، کارشناس فناوری اطلاعات و زندانی سیاسی سابق در ایران، مینا احدی از موسسان کمیته بین‌المللی علیه اعدام، فریبا داوودی مهاجر، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، جمشید برزگر، روزنامه‌نگار، سعید عابدینی، نوکیش مسیحی و زندانی سیاسی سابق، انوشه آشوری، شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران و بری روزن، گروگان سابق سفارت آمریکا در ایران از جمله کسانی هستند که به این اعتصاب غذا پیوسته‌اند.

برخی دیگر از زندانیان سیاسی سابق در ایران و مدافعان حقوق بشر از جمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و کایلی مور-گیلبرت، شهروند استرالیایی-بریتانیایی که پیشتر در این زندانی بود هم در پیام‌های ویدئویی جداگانه‌ای، از کنش جمعیِ افراد تحصن کننده در وین حمایت کرده‌اند.

شیرین عبادی در پیام‌های ویدئویی خود اعلام کرده: «دولت‌های غربی و به‌ویژه دولت آمریکا بدون توجه به وضعیت زندانیان سیاسی به‌ویژه زندانیان دو تابعیتی در ایران، تن به خواسته‌های حکومت ایران می‌دهند و به سران حکومتی در ایران کمک می‌کنند تا به اهداف سیاسی خود برسند.»

کایلی مور-گیلبرت هم در پیام خود از همه کشورهای اروپایی و آمریکا خواسته تا در مذاکرات خود، آزادی همه زندانیان دو تابعیتی و خارجی در ایران را به عنوان «یک پیش شرط برای هر نوع توافق هسته‌ای» با دولت ایران در نظر بگیرند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از این اقدام جمعی در وین، خواسته اعتصاب کنندگان، رعایت حقوق زندانیان سیاسی و آزادی فوری آنهاست. آنها همچنین خواسته‌اند آنچه در مورد بکتاش آبتین و دیگر زندانیان جان‌باخته در ایران روی داده، بار دیگر تکرار نشود.

تحصن کنندگان همچنین، زندانیان دو تابعیتی در ایران را «گروگان» ‌هایی می‌دانند که مقامات حکومت ایران از آنها به‌عنوان ابزاری برای باج‌گیری و اخاذی از کشورهای غربی استفاده می‌کنند.

در روزهای گذشته شماری از کاربران فارسی زبان در توئیتر با هشتگ‌های «FreeIranianPoliticalPrisoners»،» دادخواهان دربند» و «HungerStrike۴Life» حمایت خود را از این اعتصاب غذا اعلام کرده‌اند.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، تنها مقام دولتی‌ای است که تاکنون به این اعتصاب غذای دسته جمعی واکنش نشان داده است.

او روز ۲۹ دی‌ماه/ ۱۹ ژانویه پس از دیدار با بری روزن، با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر، این اقدام روزن را ستود و اعلام کرد: 

«[این اعتصاب غذا] اقدامی متعهدانه در حمایت از شهروندان خارجی و دوتابعیتی است که به طور غیرقانونی در ایران زندانی هستند.»