علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در حاشیه جلسه هیئت دولت، در پاسخ به پرسشی درباره ارزهای مسدود‌شده ایران در برخی کشورهای خارجی، گفت:

«مطالبات ما از کشور انگلیس وصول شده است و حتی از آن پول استفاده نیز شده است. راجع به سایر وجوه مسدودی نیز به مرور زمان اطلاع‌رسانی کرده و خواهیم کرد، باید در مجموع گفت که روند کار به خوبی پیش می‌رود.»

پیش از این، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز روز سه‌شنبه ۶ اردیبهشت در زمینه دریافت بدهی چند دهه‌ای بریتانیا به ایران گفت:

«این پول در اختیار قطعی و کامل ایران و نحوه صرف مبلغ بازپرداخت شده نیز کاملاً تابع تصمیم جمهوری اسلامی ایران است و طرف بریتانیایی یا هیچ طرف دیگری حق مداخله در این موضوع را ندارد.»

محمود عباس‌زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته بود که این پول در عمان بلوکه شده و مشکل از دولت بریتانیا نیست. همچنین روزنامه گاردین بریتانیا به استناد گزارش دیگری نوشته بود که تنها یک میلیون پوند از ۴۰۰ میلیون پوندی که به عمان منتقل شده به دست مقام‌های جمهوری اسلامی رسیده است.

دولت بریتانیا شرط گذاشته بود که این پول فقط برای اهداف بشردوستانه استفاده شود.

جمهوری اسلامی ایران در بهمن‌ماه‌ سال گذشته، زمانی که همه طرف‌های مذاکره هسته‌ای از امضای توافق احیای برجام در آینده بسیار نزدیک سخن می‌گفتند اعلام کرد برای تبادل ۱۲ گروگان دوتابعیتی آماده است. شرط ایران رفع انسداد از دارایی‌های مسدودشده و آزادی شهروندان ایرانی بود که به اتهام دور زدن تحریم‌ها در زندان‌های غرب در بازداشت هستند.

دولت بریتانیا به‌دلیل تحویل ندادن تانک‌های مدل چیفتن که قرارداد آن بیش از چهار دهه پیش میان حکومت پهلوی و دولت وقت بریتانیا امضا شده بود، حدود ۴۰۰ میلیون پوند به ایران بدهکار بوده است. دولت بریتانیا این مبلغ را نهایتاً در روزهای پایانی اسفندماه به عمان منتقل کرد و مقام‌های جمهوری اسلامی نیز نازنین زاغری – رتکلیف و انوشه آشوری، گروگان‌های دوتابعیتی ایرانی ـ بریتانیایی را آزاد کردند.