سفر هولاتا به واشنگتن در ارتباط قرار دارد با سفر محرمانه سه‌شنبه ۲۴ مه/۳ خرداد برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و آموس هاچشتاین، نماینده امور انرژی در وزارت خارجه آمریکا به ریاض. کارین ژان‌پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه ۲۶ مه/ ۶ خرداد در یک نشست خبری اعلام کرد که یکی از اهداف این سفر گفت‌وگو درباره ایران بوده است. او گفت:

«تأیید می‌کنم برت مک‌گورک و آموس هاچشتاین برای رایزنی در خصوص مجموعه‌ای از موضوعات از جمله فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران، اطمینان از عرضه انرژی در جهان و سایر مسائل منطقه‌ای به منطقه سفر کردند.»

کاخ سفید بی سر و صدا در تلاش است اسرائیل، عربستان سعودی و مصر را بر سر همکاری برای تضمین امنیت دو جزیره در دریای سرخ ترغیب کند.  اسرائیل و ایالات متحده امیدوارند که این همکاری‌ها زمینه‌ساز عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل شود. این موضوع و همچنین بن‌بست مذاکرات برجام در دستور کار ایال هولاتا هم قرار دارد.

به گفته مقامات اسرائیلی، هولاتا به همراه هیئتی از مقامات امنیت ملی، سیاست خارجی در مجمع راهبردی آمریکا و اسرائیل دور دیگری از مذاکرات درباره ایران را با همتای آمریکایی خود برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش مقامات امنیتی دو کشور در این نشست به بحث درباره «طرح B» در صورت شکست مذاکرات احیای برجام ادامه می‌دهند. تهیه قطعنامه محکومیت ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در دستور کار قرار دارد.

 منابع اسرائیلی به اکسیوس گفته‌اند که انتظار می‌رود هولاتا درباره سفر آتی بایدن به اسرائیل نیز با همتای آمریکایی خود گفت‌و‌‌گو کند. علاوه بر این متقابلاً سالیوان هم همتای اسرائیلی خود را در جریان مذاکرات ریاض بر سر تضمین امنیت دو جزیره در دریای سرخ و احتمال عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل قرار می‌دهد.  

بن‌بست برجام – روابط تهران با ریاض

مذاکرات احیای برجام بیش از دو ماه است که به دلیل مخالفت آمریکا با خروج نام سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی و رفع تحریم از خامنه‌ای و برخی منصوبان او به بن‌بست خورده است.  سه‌شنبه ۲۴ مه/ ۳ خرداد پولیتیکو به نقل از یک مقام ارشد غربی گزارش داده بود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا ۲۴ آوریل سال جاری در تماس تلفنی با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد که درباره سپاه پاسداران به تصمیم قطعی رسیده است. پنجره امتیازدهی به جمهوری اسلامی ایران بسته شده است و نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا باقی می‌ماند. 

هولاتا کارزار دیپلماتیک اسرائیل علیه حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا را هدایت می‌کرد.  

همزمان با این تحولات رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران چهارشنبه ۲۵ مه/ ۴ خرداد در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا چشم‌انداز احیای برجام را ضعیف دانست. مالی گفته بود آمریکا خواسته‌های فرابرجامی ایران را نمی‌پذیرد، «بنابراین توافقی هم در کار نخواهد بود».

این دیپلمات آمریکایی به درخواست ایران برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا (FTO) اشاره می‌کرد.

در همان حال یک مقام وزارت خارجه عربستان روز گذشته (پنجشنبه) گفت هیچ دیداری بین وزیران خارجه عربستان و ایران در آینده نزدیک برنامه‌ریزی نشده است. به گفته این مقام پیشرفت‌هایی در مذاکرات با تهران حاصل شده، اما کافی نیست.

 حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که ممکن است به زودی با همتای سعودی خود در یک کشور ثالث دیدار کند. مقام سعودی به رویترز گفته است:

«ایران باید برای همکاری‌های آتی اعتمادسازی کند و اگر تهران تمایل به تنش‌زدایی در منطقه داشته باشد، چندین موضوع وجود دارد که می‌توان درباره آن ها گفت‌وگو کرد.»