بر اساس گزارشی که سازمان نجات کودکان (Save the Children) منتشر کرده است، چهار کودک از هر پنج کودک در نوار غزه از افسردگی، غم و ترس ناشی از پانزده سال محاصره اسرائیل در این منطقه رنج می‌برند.

این گزارش با عنوان «به دام افتاده» با ۴۸۸ کودک و ۱۶۸ نفر از والدین و سرپرستان کودکان در نوار غزه مصاحبه کرده است. این تحقیق جدید در ادامه مجموعه پژوهشهایی است که همین سازمان در سال ۲۰۱۸ انجام داده بود.

محاصره نوار غزه در ژوئن ۲۰۰۷ آغاز شد که به شدت بر اقتصاد این منطقه تأثیر گذاشت و سفرها را به شدت محدود کرد.

۴۷ درصد از جمعیت کنونی نوار غزه را که قریب به دو میلیون نفر است، کودکان تشکیل می‌دهند. افسردگی مزمن در اغلب این جمعیت مشاهده شده است.

آخرین تحقیقات سازمان نجات کودکان نشان داد که سلامت روانی کودکان، جوانان و سرپرستان خانوار از آخرین گزارش آنها در چهار سال پیش به طرز چشمگیری بدتر شده است، به طوری که تعداد کودکانی که ناراحتی عاطفی و درگیری با افسردگی را گزارش کرده‌اند از ۵۵ به ۸۰ درصد افزایش یافته است.

این گزارش نشان داد که تعداد کودکانی که احساس ترس (۸۴ درصد در مقایسه با ۵۰ درصد در سال ۲۰۱۸)، خشم (۸۰ درصد در مقایسه با ۵۵ درصد)، غم و اندوه یا افسردگی (۷۷ درصد در مقایسه با ۶۲ درصد) را گزارش کردند، افزایش قابل توجهی داشت.

سازمان نجات کودکان همچنین گزارش داد که بیش از نیمی از کودکان غزه به خودکشی فکر می‌کنند و از هر پنج کودک سه نفر به خود آسیب می‌زنند.

عوامل مؤثر در بحران بهداشت روانی که کودکان و جوانان غزه تجربه می‌کنند، عدم دسترسی به خدمات اولیه مانند مراقبت‌های بهداشتی و محاصره مداوم است.

به گفته مراقبان بهداشتی مصاحبه شده در این گزارش، ۷۹ درصد از کودکان غزه از شب ادراری در چند سال گذشته رنج برده‌اند و ۵۹ درصد از آنها گفته‌اند که در کودکانی که مشکلات گفتاری، زبانی و ارتباطی را تجربه می‌کنند، افزایش یافته است. سکوت اختیاری یا امتناع از صحبت در تعداد قابل توجهی از کودکان غزه مشاهده شده است که می‌تواند نتیجه ضربه‌های مداوم احساسی و عاطفی یا سوءاستفاده از آن‌ها باشد.

سازمان نجات کودکان هشدار داد که تأثیر این علائم بر رشد، یادگیری و تعامل اجتماعی کودکان هم فوری و هم طولانی‌مدت است.

جیسون لی، مدیر کشوری سازمان نجات کودکان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین در این باره گفت: «شواهد فیزیکی پریشانی آن‌ها – شب ادراری، از دست دادن توانایی صحبت کردن یا انجام کارهای اساسی – تکان‌دهنده است و باید به عنوان زنگ خطری برای جامعه بین‌المللی باشد».

در گزارش سال ۲۰۱۸، سرپرستان کودکان گفته بودند  که ادامه محاصره می‌تواند توانایی آنها را برای مراقبت از کودکان از بین ببرد. آخرین گزارش سازمان نجات کودکان اکنون نشان می‌دهد که ۹۶ درصد از پاسخ دهندگان غم و اندوه و اضطراب مداوم و ناراحتی عاطفی را گزارش کرده‌اند.

سازمان نجات کودکان از دولت اسرائیل خواست تا اقدامات فوری برای رفع محاصره نوار غزه و پایان دادن به اشغال مستمر مناطق فلسطینی انجام دهد.

«ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که با علل اصلی این درگیری مقابله کنند و برای محافظت از همه کودکان و خانواده‌هایی که شایسته زندگی در امنیت و عزت هستند، گام بردارند. ما به پایان فوری درگیری‌ها و محرومیت‌های اقتصادی که عوامل استرس‌زای بزرگ در زندگی کودکان هستند، و همچنین اقدامی برای حمایت از کودکان و خانواده‌های آنها در نوار غزه نیاز داریم».

اسرائیل پس از تسلط حماس بر غزه در ژوئن ۲۰۰۷، نوار غزه را در محاصره زمینی، هوایی و دریایی قرار داد. این محاصره شامل محدودیت‌های شدیدی برای رفت و آمد فلسطینیان ساکن غزه می‌شود. گذرگاه‌های بین غزه و اسرائیل بسته است و محدودیت‌های زیادی برای ورود سوخت، برق و سایر کالاها وجود دارد. ماهیگیران هم تنها مجاز به فعالیت در نزدیکی ساحل هستند.