گروه تروریستی طالبان از اوت/ شهریور سال قبل پس از آنکه اشرف غنی احمدزی کابل را ترک کرد بار دیگر بر افغانستان سلطه یافت. از آن زمان محدودیت‌های بیشتری علیه زنان وضع شده است. آن‌ها به ترک شغل، حجاب اجباری و بازماندن از تحصیل مجبور شده‌اند. طالبان وعده کرده بودند که در نشست شورای عالمان در باره بازگشایی مدارس دخترانه که از اسفند سال قبل به دستور طالبان تعطیل شدند، تصمیم بگیرند اما در بیانیه پایانی این گروه بدون اینکه به محدودیت‌های وضع شده بر مبنای شریعت اسلامی علیه زنان اشاره شود، تنها به صورت کلی به «آموزش دینی و عصری»، «حقوق اقلیت ها» و «حقوق کودکان» اشاره شده است.

در سخنان «مردان» دینی که برای حمایت از طالبان به کابل فراخوانده شده بودند هم هیچ نشانی از اراده و میل آن‌ها برای بازگشایی مدرسه‌های دخترانه که از زمان بازگشت دوباره طالبان تعطیل شده‌اند، نبود.

به گزارش شبکه خبری طلوع، ملا محمدحسن آخوند، رئیس الوزرا طالبان در پایان این نشست ادعا کرد که تنها عده محدودی با «حجاب اسلامی» مخالف‌ند و «مردم در افغانستان خواهان حکومت و حجاب اسلامی هستند».

بیش از ۴۰۰۰ «مرد دینی» در پایان نشست سه روزه در قطعنامه‌ای با هیبت الله آخوند، رهبر طالبان که در روز آخر در این نشست حاضر شد، «بیعت» کردند و از همه دولت‌های همسایه و سازمان‌های بین‌المللی خواستند «امارت اسلامی»، عنوانی که طالبان برای دولت خود در افغانستان برگزیده است، را «من حیث یک نظام مشروع» به رسمیت بشناسند و به تحریم‌های وضع شده علیه آن پایان دهند.

«علمای دینی» در بخش دیگری از قطعنامه پایانی که در حمایت «قاطع» از طالبان و رهبر آن منتشر شد، هیبت‌الله آخوندزاده را «حاکم شرع افغانستان و امیر امارت اسلامی» نامیده و مخالفان مسلح حکومت طالبان را «بغی و مفسد فی‌الارض» دانسته‌اند.

در یک بند دیگر از این اعلامیه پایانی داعش به عنوان «گروه خوارج و باطل» معرفی و هر گونه حمایت و کمک به آن هم غیرقانونی عنوان شده است.

در حال حاضر تنها بخش محدودی از مجاهدین در منطقه پنجشیر با طالبان درگیرند و نبردهای پراکنده‌ای میان آن‌ها و طالبان شکل گرفته است. داعش نیز در افغانستان طی ماه های گذشته چندین اقدام تروریستی انجام داده است.

بیش از ۴ هزار «مرد دینی» همچنین از «امارت اسلامی» خواستند برای مبارزه با فقر، بیکاری و همچنین پیشبرد توسعه اقتصادی اقدام کند.

افغانستان از زمان سلطه دوباره طالبان با فقر شدید و خشن تری روبرو شده است. سازمان جهانی غذا و فائو در آخرین گزارش مشترک خود در باره ورود افغانستان به «نقطه داغ و فاجعه‌بار ناامنی غذایی» هشدار داده‌اند.

طی نزدیک به یکسالی که از حکومت طالبان می‌گذرد، جمعیت فقیر در افغانستان حداقل ده میلیون نفر افزایش یافته است و برآورد می‌شود از هر ۵ نفر، چهار نفر توان تأمین غذا را ندارند.